לפני שאתם נוסעים לקוסטה ריקה או סתם רוצים לתחזק את ידיעות הטריוויה שלכם, הנה כמה עובדות על המדינה הזאת ששווה לכם לדעת:
קוסטה ריקה היא הדמוקרטיה היחידה בעולם שאין לה צבא: בקוסטה ריקה פועל רק כוח שיטור, וכן שמונה ספינות סיור הפועלות בים הקריבי ובאוקיינוס השקט. הצבא פורק ב-1949 על ידי הנשיא פיגרס, הידוע בכינויו דון פפה. היה זה לאחר מלחמת האזרחים הקצרה שהוביל האחרון ב-1948, מלחמה אלימה שנמשכה כחמישה שבועות, שבמהלכה נהרגו כאלפיים איש. כחלק מהרפורמות שהונהגו לאחר המלחמה, נקבע כי תפקיד הנשיאות מוגבל לקדנציה אחת בת ארבע שנים, וכי הבחירה היא חובה לכל אזרח מעל גיל 18.
חוב מדיני תמורת השקעה בשימור סביבתי: באוקטובר 2007 נחתמה בין ארצות הברית וקוסטה ריקה "עסקה ירוקה", שבמסגרתה מחקה ארצות הברית חוב בסך 26 מיליון דולר של קוסטה ריקה, בתמורה להשקעת הכסף בשימור שישה אזורים חשובים ופגיעים מבחינה אקולוגית, כולל שמורת טורטוגרו בחוף הקריבי, והאזור שמצפון לשמורת Rincon de la Vieja. קרן שימור מיוחדת, בפיקוח ועדה משותפת לשני הצדדים תשקיע 26 מיליון דולר במשך 16 שנים בשימור שישה אזורים, שנבחרו בקפידה. דגש מיוחד הושם על ייעור מחדש של היערות שסבלו באופן אנוש מפיתוח לא מבוקר, מכריתת עצים, מהתפשטות שטחים חקלאיים, מכריית זהב ומתיירות שרק מחפשת דרכים להתרחב, גם על חשבון היערות.
קולומבוס היה התרמילאי הראשון בקוסטה ריקה: בשנת 1502 הגיע כריסטופר קולומבוס ל- Cariri שבחופה המזרחי של קוסטה ריקה. במסגרת מסעו הרביעי והאחרון שהה קולומבוס במקום 17 יום וקיבל מתנות מזהב. למרות דיווחי המקומיים על הים הגדול במערב, המשיך המגלה הגדול להאמין כי הוא האירופי הראשון שהפליג מערבה מאירופה והגיע להודו. הוא שב לספרד, ומת שנים ספורות אחר כך, מבלי שידע מה רבה ההשפעה של גילויו על העולם כולו.
מחירי הכניסה לפארקים הלאומיים: באוגוסט 1995 סערו הרוחות בקוסטה ריקה עקב שינויים בתכניות הפנסיה. חלק מעליות המחירים שחלו עקב שינויים אלה השפיעו ישירות על מבקרים זרים: בספטמבר 1994 העלתה הממשלה את מחירי הכניסה לפארקים הלאומיים מ-1.5$ ל-30$ לאדם ליום, לתיירים בלבד. בעקבות ביקורת קשה ממפעילי תיירות, תיירים ואחרים, ולאחר קביעת תעריפים שונים, נקבע לבסוף תעריף אחיד לכל הפארקים: 6$ לאדם ליום, החל מאפריל 1996. ב- 2007 הועלו המחירים והם עומדים כיום על 10$ לאדם ליום.
נשיא קוסטה ריקה אריאס זכה בפרס נובל לשלום: בשנת 1986 נבחר אוסקר אריאס כנשיא קוסטה ריקה, לאחר משבר כלכלי קשה. אריאס התרכז בפתרון בעיות חמורות באזור כולו וב-1987 הוא חתם על הסכמי שביתת נשק עם חמש מהמדינות באזור, מהלך שזיכה אותו בפרס נובל לשלום. לאחר מירוץ צמוד נבחר אריאס, שהתמודד מטעם National Liberation Party, לכהונה שנייה בפברואר 2006, בהפרש זעום מיריבו.
גאוותה של קוסטה ריקה: אסטרונאוט מקומי: פרנקלינג צ'אנג דיאס הוא האסטרונאוט היחיד מבין כמעט חצי מיליארד תושבי אמריקה הלטינית, והמנוסה ביותר בנאס"א, לאחר שש טיסות מעבורת. הוא נולד בקוסטה ריקה להורים ממוצא סיני. מספרים כי בהיותו בן שבע, טיפס וישב על עץ מנגו בחצר במשך שעות, לאחר ששמע מאימו על שיגור הלוויין הרוסי ספוטניק 1. מאז עשה דרך ארוכה: הוא נחשב כיום אחד המדענים המבטיחים ביותר בעולם כולו, ובקוסטה ריקה הוא בגדר אגדה מהלכת.