בישראל מלמדים במוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה מעל 10,000 אנשי סגל אקדמי, הכוללים מרצים, מתרגלים, עוזרי הוראה וכדומה. בחודשים האחרונים, נערך מחקר מקיף בקרב סטודנטים וסטודנטיות הלומדים במוסדות אקדמיים שונים ברחבי ארץ, בו הם נתבקשו להמליץ על המרצים האהובים והמוערכים ביותר במוסדות הלימוד שלהם. הדגש היה על האופן בו סטודנטים תופסים ומעריכים מרצים ומרצות כמעוררי השראה, בפן הלימודי והאישי. המחקר נערך במסגרת פרויקט "מרצה מעורר השראה", של התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל.
איך זה עבד? תחילה, 1,864 הסטודנטים שהשתתפו בפרויקט בחרו את המרצים באמצעות סקר מקוון, שהופץ ברשתות החברתיות ובאמצעי מדיה דיגיטלית מגוונים. כל מי שנגע בהוראה של סטודנטים בקמפוס, בין אם מדובר במרצים, מתרגלים, סגל מנהלי או סגל טכני - יכול היה להיבחר. המחקר בחן את התפישות והערכים הנמצאים בבסיס ההוראה האיכותית במערכת ההשכלה הגבוהה, וכל סטודנט שהשתתף תיאר ב-150 מילים מדוע בחר באותו מרצה כמעורר השראה. בשלב השני, תוצאות הסקר נותחו לפי שיטת ניקוד הנעה בין 0-5 נקודות עבור כל הערכת סטודנט, כשהדירוג הגבוה ביותר הוא "מרצה מעורר השראה".
הפרויקט נולד בהשראת את המיזם Teaching HERO שמקורו באירלנד, אותו הובילו התאחדות הסטודנטים האירית וד"ר טרי מגוויר, מנכ"לית הפורום הלאומי להוראה ולמידה באירלנד. מובילי הפרויקט מטעם התאחדות הסטודנטים בישראל אף נפגשו עם החוקרת מספר פעמים, כדי לשעתק את מתודת המחקר.
12 המרצים שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר יקבלו את אות "מרצה מעורר השראה", במסגרת כנס הצעירים של מפעל הפיס והתאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל. הכנס עתיד להתקיים ב-3 בינואר, במעמד סטודנטים וסטודנטיות ובכירי מערכת ההשכלה הגבוהה בארץ, והמרצים נבחרו כך שיהיה ייצוג מגוון למוסדות השונים ברחבי הארץ ולדיסציפלינות בתוכם.
"בעולם תחרותי כמו שלנו, בו כולם מחפשים כסף, יוקרה ומעמד, נדיר למצוא מרצים מעורים ופעילים, שמשאירים חותם אמיתי על הסטודנטים שלהם. אנחנו בהתאחדות החלטנו להרים את הפרויקט המדהים הזה, ולהיות הראשונים לפרגן ולשבח את אותם המרצים יוצאי הדופן. אם נדבר רגע באופן גלוי, כולם יודעים שמרצים רבים משקיעים את הזמן שלהם במחקר, ופחות מקדישים את עצמם לכובע החשוב הנוסף שלהם כמרצים. מבחינתנו, מרצה שלא מצליח לסקרן ולעורר מחשבה בשיעוריו, לא מנצל את הזכות שלו בהעברת הידע לצעירים כמו שהוא יכול וצריך", סיכם רם שפע, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל.
"אני מקווה שהפרויקט המרגש יגרום לעוד ועוד מרצים לאתגר את שיטות ההוראה שלהם, ולחדש עצמם כמה שאפשר. אנחנו נמשיך גם בשנה הבאה לציין לשבח את המרצים המשמעותיים לפי בחירת הסטודנטים והסטודנטיות בישראל".
ואלה הם 57 המרצים שנבחרו במקומות הראשונים, סדר הופעתם הינו אקראי, לפי המוסד בו מלמדים, וללא קשר לדירוגם ברשימה:
ד"ר הנרי אונגר
מרצה לקולנוע וטלוויזיה בפקולטה לאומנויות באוניברסיטת תל אביב
קורסים: סוגיות נבחרות באסתטיקה ובפילוסופיה של האמנויות, האחים כהן במחוזות האבסורד, היפה, הנצחי והמאתגר: מהי יצירת מופת? ועוד.
רזומה: מלמד באוניברסיטה עוד משנת 1973. זכה בשנת 2000 בפרס "המרצה הטוב ביותר" בפקולטה לאומנות באוניברסיטה. בשנת 1995 הקים את בית הספר לקולנוע במכללת בית ברל, ועמד בראשו עד שנת 2007. במשך שנים, כתב פובליציסטיקה ב"מעריב" וב"חדשות" ופרסם כ-500 מאמרים בתחומי ספרות, פילוסופיה ותרבות כללית בעיתונים "מעריב", "ידיעות", "הארץ" ו"דבר".
דבר הסטודנטים: "אדם מיוחד, חכם ומשכיל בצורה יוצאת דופן. נראה כי הוא פועל מתוך תחושת שליחות, והוא באמת רוצה לחולל שינוי ולתקן את העולם במסגרת מה שהוא יכול. הוא פילוסוף מהפנט, ויש לו פרשנויות מעניינות ויוצאות דופן".
ד"ר יוסף צפדיה
מרצה לכימיה בפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת תל אביב
קורסים: קורסי מבוא בכימיה לתלמידי ביולוגיה.
רזומה: במשך השנים, בנוסף לעיסוק במחקר, לימד במכללות למורים של סמינר הקיבוצים ושל סמינר לוינסקי, ומאז 1990 הוא מלמד בפקולטה למדעי החיים ובבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ת"א.
דבר הסטודנטים: "מדובר באיש ערכי, תמיד חביב וסבלני ומורה בחסד. הוא מעביר קורסי כימיה עמוסים ולא פשוטים לתלמידי שנה א', ומצליח תמיד לעשות זאת בקצב מהיר אך מובן, עם מצגות ברורות ויחס אישי לכל תלמיד. הוא מרצה אכפתי, מתחשב ומבין, וחשוב לו שכל הסטודנטים שלו יהיו בקצב - הוא לא משאיר אף אחד מאחור".
פרופ' נורית יערי
מרצה בחוג לאומנות ותיאטרון בפקולטה לאומנויות באוניברסיטת תל אביב
קורסים: תולדות הדרמה והתאטרון: יוון ורומא, אלוני ולוין בין מיתוס להיסטוריה, גישות בחקר הביצוע, קולוקוויום.
רזומה: מרצה באוניברסיטה משנת 1992, ופרסמה מספר ספרים ומאמרים רבים, בעברית, באנגלית ובצרפתית. במקביל לעבודתה באוניברסיטה, פרופ' יערי משמשת כיועצת אומנותית ודרמטורגית עבור תיאטרון החאן בירושלים וכבימאית אומנותית של אירועי "ישרא-דרמה" השנתיים.
דבר הסטודנטים: "מאתגרת, מבריקה, אכפתית, ענווה, דורשת וישירה. היא דמות חינוכית וקרן שמש של יושרה ואינטליגנציה, מסוג המרצות שהאהבה שלהן לעולם התוכן נוכח בכל מילה שלהן. היא אדם שניתן לבטוח בו בעיניים עצומות; שתמיד נמצא שם בשביל הסטודנטים - היא יודעת להכווין ולתת השראה".
ד"ר רינת גולד – אחת מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לתואר שני בחוג להפרעות תקשורת באוניברסיטת תל אביב, ועתידה לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: נושאים בתחום האוטיזם, התקשורת החברתית ופרגמטיקה של השפה.
רזומה: חוקרת את תחום עיבוד השפה במוח, ומחקריה פורסמו בכתבי עת מדעיים בינלאומיים. לד"ר גולד קליניקה פרטית, שבה היא עוסקת באבחון ובטיפול בבעיות תקשורת, שפה ודיבור אצל ילדים צעירים.
דבר הסטודנטים: "מרצה מדהימה, נעימה ומלאת ידע, שמלמדת את הנושאים באופן העדכני ביותר ועם התייחסת למחקרים העדכניים ביותר. בנוסף, ד"ר גולד מלמדת את החומר באופן מעניין, עם סרטונים, הקלטות של מטופלים ועוד. ממש רואים שהיא חיה את מה שהיא מלמדת".
תגובתה על הזכייה: "התרגשתי מאוד כשנודע לי על הזכייה. אין סיפוק גדול יותר מהידיעה שהדברים שאני מלמדת משאירים חותם על תלמידיי, ובכך, אני מקווה, משליכים על העוסקים בתחום ההפרעות בתקשורת. אני יודעת זה מכבר שיש לי את הזכות ללמד אנשים בעלי יכולות אינטלקטואליות גבוהות, אך באותו רגע הבנתי שהם גם ניחנו בתכונה יקרה של הכרת הטוב".
ד"ר איתי חרל"פ
מרצה לקולנוע וטלוויזיה בפקולטה לאומנויות באוניברסיטת תל אביב ובמכללת ספיר
קורסים: הזמן והמרחב של הטלוויזיה, מבוא לתיאוריות קולנועיות, מבוא ללימודי טלוויזיה, הדרמה האיכותית בטלוויזיה האמריקאית.
רזומה: את עבודת התזה שלו כתב ד"ר חרל"פ על במאי הקולנוע טים ברטון, ואת עבודת הדוקטורט על הדרמה הישראלית בטלוויזיה. מ-2013 מתפקד גם כיו"ר חוש"ן (חינוך ושינוי) – ארגון החינוך של הקהילה הלהט"ביתת בישראל.
דבר הסטודנטים: "ד"ר חרל"פ יוצר שיח עם הסטודנטים במהלך ההרצאות ומעלה שאלות מעוררות מחשבה. הוא מצליח להפוך את החומר הנלמד למעניין ונותן את הרצון לחקור עליו עוד, מוכן להתעכב על כל שאלה שלל סטודנט, מביע עניין בסטודנטים ועוזר תמיד בכל מצב".
ד"ר אבי כספי
מרצה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית
קורסים: אנטומיה עבור סטודנטים לרפואה, רפואת שיניים, מדעים ביו-רפואיים, ריפוי בעיסוק, רוקחות וסיעוד.
רזומה: התחום העיקרי שבו עוסק הוא אנטומיה כללית וקלינית, ולצד זאת הוא למד את תחום מדעי ההתנהגות ועוסק גם בו, תוך דגש על הקשר בין המבנה הגופני למבנה הנפשי שלנו ולתפקודיו. במקביל מלמד בביה"ס לרנטגנאות ודימות של הדסה ומלמד אנטומיה גם באוניברסיטת בר אילן.
דבר הסטודנטים: "ד"ר כספי הוא מרצה מהפנט וסוחף שמציג ידע נרחב ויודע ללמד את הסטודנטים לחשוב באמת ולשלב בין החומר הלימודי למציאות. הוא משאיר חותם בקרב כל תלמידיו".
ד"ר אורית גזית – אחת מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה ליחסים בינלאומיים וסוציולוגיה בפקולטה למדעי החברה של האוניברסיטה העברית, ועתידה לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: סוציולוגיה פוליטית בינלאומית (קורס שפיתחה בעצמה)
רזומה: עוסקת בשני תחומים - יחסים בינלאומיים וסוציולוגיה, ובמקביל גם בעלת תואר במשפטים. זכתה במלגת רוטשילד היוקרתית לפוסט-דוקטורט בחו"ל, ושבה לארץ לתכנית עמיתי בובר לחוקרים מצטיינים במדעי הרוח והחברה, וכעת ממשיכה לחקור הגירה בינלאומית, תוך התמקדות בניתוח משבר הפליטים הנוכחי בגרמניה.
דבר הסטודנטים: "מדובר במרצה צעירה יחסית, שמביאה איתה רוח שונה להרצאות. היא מלמדת אחרת ממרצים אחרים - מחוברת לסטודנטים, רואה אותם בגובה העיניים. מסורה ומשקיעה בכל סטודנט, מרתקת ומלאת תשוקה למקצוע".
תגובתה על הזכייה: "אני מודה על הבחירה המרגשת. על אף שלא מדובר בקורס קל, אני שמחה על כך שהוא אכן תורם ומשמעותי עבור הסטודנטים. כשאני מלמדת, חשוב לי לתת לסטודנטים כלי חשיבה וניתוח מעמיקים ועשירים ובה בעת עדכניים, ישימים ורלוונטיים שיאפשרו להם לחשוב בעצמם על המציאות הבינלאומית המשתנה שבה אנו חיים".
ד"ר איב גודין
מרצה למתמטיקה בפקולטה למדעים מדויקים באוניברסיטה העברית.
קורסים: חשבון אינפיניטסימאלי, אלגברה לינארית לפיזיקאים, חשבון אינפיניטסימאלי לתלמידי הנדסה ומדעים, אלגברה לכימאים.
רזומה: שמו של ד"ר גודין הולך לפניו בייחוד בתחום החשבון האינפינטסימלי (אינפי, בקצרה), כשהסטודנטים מספרים שבזכותו תחום מורכב כל כך הופך למובן ולחווייתי, ומעידים על כיתות מלאות גם בשעות המאוחרות של היום.
דבר הסטודנטים: "אכפתי כלפי הסטודנטים בצורה יוצאת דופן, הוא עושה הכול כדי שיבינו על מה הוא מדבר. הוא מלא התלהבות מהחומר ותמיד משלב הומור כדי להפוך את הלמידה לחוויה. אפשר לפנות אליו בכל בעיה והוא תמיד מסייע בזמנו הפנוי להשלים חומר לימוד".
ד"ר רוני הולר
מרצה בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית
קורסים: אנשים עם מוגבלויות במדינת הרווחה: פרספקטיבה היסטורית, חברתית וביקורתית, מבוא למדינת הרווחה ועוד.
רזומה: הצטרף לסגל האוניברסיטה בשנת 2014, ועוסק בחקר מדינת הרווחה בדגש על יחסיה כלפי אנשים עם מוגבלויות. בשנה שעברה, זכה במענק עבור מחקרו שבא לבחון את האופן בו תנאי החיים של אנשים עם מוגבלות פיזית עוצבו היסטורית על ידי מערכות החינוך, התעסוקה, שירותי רווחה האישיים והביטחון הסוציאלי.
דבר הסטודנטים: "יש לו ידע רב, הוא עונה על כל שאלה ותמיד מוסיף את הפן של הצדק החברתי. בטבעיות גמורה, הוא הופך את השיעור שלו למרתק ורלוונטי מאוד".
ד"ר יחיאל בן עמי
מרצה לאנטומיה ופיזיולוגיה בחוג לסיעוד באוניברסיטת חיפה ובמכללת עמק יזרעאל
קורסים: אנטומיה ופיזיולוגיה (א', ב' ו-ג').
רזומה: בעל תחומי התמחות ותארים רבים, ביניהם הוראה, ביולוגיה, אנדוקרינולוגיה ואף משפטים. נולד בירושלים הנצורה לפני קום המדינה וכיום מתגורר בקיבוץ גלעד, שם ריכז את ענפי הנוי והכותנה ואף הקים בהתנדבות מסגרת המטפלת בילדים חריגים. לימד במוסדות רבים, ביניהם הטכניון, סמינר הקיבוצים ואוניברסיטת חיפה, וזכה בתואר "מרצה מצטיין" בכולם.
דבר הסטודנטים: "יוצא דופן באכפתיות שהוא מפגין כלפי כל אחד מהסטודנטים ובנכונות לעזור ולענות לשאלות הכי מטופשות. 120 סטודנטים יושבים בשקט ולא מפריעים, כי הוא פשוט שובה את ליבך מהרגע הראשון. הוא זוכר את השמות ואת ההישגים של כל אחד, הלוואי שהיו יותר מרצים כמוהו. מושא להערצה בפן האישי, אוהב בני אדם וכולו נתינה".
פרופ' דני גוטווין
פרופ' חבר בחוג לתולדות ישראל באוניברסיטת חיפה
קורסים: הלאומיות היהודית והתנועה הציונית 1840-1914, המודרניזציה של החברה היהודית, הלאומיות היהודית והתנועה הציונית ועוד.
רזומה: מלמד באוניברסיטת חיפה מאז 1982 ונתמנה לפרופסור חבר ב-2003. הוא גם ראש המכון לחקר תולדות הבונד וידוע בשל פעילותו הציבורית, המאופיינת במאבק במדיניות ההפרטה, והיה ממקימי תנועת יסו"ד (ישראל סוציאל-דמוקרטית). הקים תכנית לימודים ייחודית לפעילים חברתיים המאפשרת לרכוש תואר, במקביל לעבודה בארגונים חברתיים ובחינוך.
דבר הסטודנטים: "נותן יחס חם, אוזן קשבת ועצה טובה לכל סטודנט וסטודנטית, ואין מי שלא מרגיש בנוח להתייעץ איתו, לא רק בנושאים אקדמיים אלא ממש בכל. אין מצב שלא תשמע ממנו אמירה חכמה ומאירת עיניים. הוא צנוע מאוד, ואפילו נוסע בתחבורה ציבורית כאחרון הסטודנטים, ולא מוכן שיקומו בשבילו".
ד"ר איתי בר סימן טוב
מרצה למשפטים באוניברסיטת בר אילן
קורסים: משפט חוקתי, דיני חקיקה, מבוא למשפט אמריקאי והיבטים עיוניים במשפט חוקתי.
רזומה: לפני שהצטרף לסגל הפקולטה למשפטים בבר-אילן, לימד בבית הספר למשפטים באוניברסיטת קולומביה בניו יורק, וכיהן, בין השאר, כמתמחה וכעוזר משפטי לכבוד השופטת דורית ביניש בבית המשפט העליון. זכה בפרסים ובמלגות רבות ומחקריו התפרסמו בכתבי עת אמריקאים מובילים.
דבר הסטודנטים: "מדובר באדם צנוע ושקט ובמרצה בחסד עליון. הוא תמיד יוודא שכולם הבינו אותו בסבלנות אין קץ, גם אם מדובר בסטודנט בודד. מעודד חשיבה ביקורתית ובונה את הקורסים שלו בהתאם. בנוסף, הוא מוביל בפקולטה למשפטים מספר פרויקטים שמעודדים את התלמידים לחוות חוויות שהן מעבר לתכנית הלימודית הסטנדרטית, כמו סדנה מעשית בכנסת וקליניקה מעשית במשרד המשפטים. הדלת שלו תמיד פתוחה, האכפתיות שלו לסטודנטים מעוררת השראה".
ד"ר ארז שיינר – אחד מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה במחלקת המתמטיקה באוניברסיטת בר אילן ועתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: קורסים במתמטיקה לשנה א' של תארים במדעים (אלגברה לינארית, לוגיקה ותורת הקבוצות, חדו"א), וכן תורת המשחקים.
רזומה: סיים את התואר הראשון במתמטיקה כבר במהלך הלימודים בתיכון ואת התואר השני בזמן הצבא. הוא ראש התוכנית ומרצה להרחבת הסמכה למורים למתמטיקה באוניברסיטת באר שבע, בשיתוף עם משרד החינוך. עדות לפופולאריות שלו תוכלו למצוא בעמוד מעריצים בפייסבוק הנושא את שמו (כן, כן) שנפתח על ידי סטודנטים.
דבר הסטודנטים: "ד"ר שיינר משקיע באופן יוצא דופן, הוא נשאר שעות אחרי כל שיעור ויושב עם תלמידים, גם אם לא מדובר בחומר שהוא לימד - ותמיד בחיוך ובהבנה. הוא מעביר את החומר בצורה מדויקת וברורה, מלאת הומור ועניין, יודע לשים את האצבע על הקשיים של הסטודנט ולעזור לו להתגבר עליהם".
תגובתו לזכייה: "משנה לשנה, הידע הופך לזמין יותר ונגיש יותר. עם זאת, תפקיד המרצה - לעורר השראה - יישאר לנצח. תודה לסטודנטים שראו בי כמרצה כזה".
ד"ר דניאל נווה
מרצה בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן ובבית הספר ללימודי הסביבה באוניברסיטת ת"א
קורסים: טרנס, מאגיה ומצבי תודעה אחדותיים בראי האנתרופולוגיה.
רזומה: חי שנה בקרב אנשי הניאקה ביערות הגשם של דרום-הודו. מחקריו מתמקדים באופן בו אנשים בחברות ציידים-לקטים מתייחסים לסביבתם, ובנוסף הוא חוקר ילדות, למידה וחינוך מנקודת מבט אנתרופולוגית ופועל לשיפור החינוך בישראל. במקביל למחקר אקדמאי, הוא מקדיש חלק משמעותי מזמנו להתנסות והוראה של מסורות חוכמה שונות ומדיטציה.
דבר הסטודנטים: "איש מקסים, בעל אישיות כובשת. תמיד מוכן לעזור, לא רק בהקשר הלימודי, תמיד מחייך ואפשר ללמוד ממנו המון, גם על אנתרופולוגיה וגם על דרך ארץ וסבלנות. ההרצאות שלו מדהימות ומעוררות השראה".
ד"ר יוסי בן-ציון
מרצה לפיסיקה באוניברסיטת בר אילן
קורסים: מכניקת קוונטים יישומית, פיסיקה לכימאים 1, רעיונות מודרניים בפיסיקה, מכניקת קוונטים 1, פיסיקה (עבור רדיולוגים).
רזומה: נושא עבודת הדוקטורט שלו הוא סטוכסטיות וסנכרון במערכות אקולוגיות מרחביות. ד"ר בן-ציון זכה במלגות ובפרסים רבים, ביניהם מענק הרקטור על הצטיינות בהוראה בשנת 2015.
דבר הסטודנטים: "מעביר את החומר בצורה מעניינת ודומיננטי מאוד בפן החברתי - גרם לכיתה להתגבש עוד בתחילת התואר ולא נתן לנו לעבוד לבד. הדלת שלו תמיד פתוחה, גם אחרי שנים שאתה לא לומד אצלו הוא ישאל אותך מה שלומך. ואפילו כשכבר לא היינו סטודנטים שלו - הוא העביר לנו שיעורי חזרה כדי לעזור לנו".
ד"ר דורית טובין
מרצה לחינוך באוניברסיטת בן גוריון
קורסים: מבוא לסוציולוגיה של החינוך, פרויקטים בחינוך ושדות ומוסדות בחינוך.
רזומה: קיבלה את מלגת המחקר פולברייט של אוניברסיטת הרווארד, לכתיבת עבודת הדוקטורט שעסקה בחינוך. תחומי המחקר שלה הם מנהלים של בתי ספר מצליחים, מבנים ותהליכים בארגוני חינוך, סביבות למידה חדשניות, יזמות ושינויים בשדה החינוך וערכים ישראליים דומיננטיים והשתקפותם בבית הספר. היא גם ראשת התכנית להכשרת מנהלים.
דבר הסטודנטים: "מרצה שמעוררת השראה וגורמת לחשוב על החיים אחרת. לא לומדים אצלה רק בשביל הציון, אלא כי אנחנו באמת רוצים לדעת. היא מפתחת דיונים מעוררי מחשבה ביקורתית, עם המון הומור וציניות. כיף להיות בשיעורים שלה".
ד"ר אייל גור – אחד מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה למדעי החיים באוניברסיטת בן גוריון ועתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: מיקרוביולוגיה, גנטיקה של חיידקים ואינטראקציות בין ביו-מולקולות.
רזומה: מיקרוביולוג וביוכימאי, סיים את לימודי הדוקטורט בפקולטה למדעי החיים של אוניברסיטת תל-אביב בשנת 2005, ולאחר מכן יצא לארה"ב להשתלמות ב-MIT (המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס). משנת 2009 הוא חבר סגל במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון.
דבר הסטודנטים: "חושף בפני הסטודנטים מחקרים פורצי דרך ומראה את דרך החשיבה המבריקה של חוקרים. ההרצאות שלו מרתקות - נושאים קשים נראים פתאום קלים ובזכותו אנחנו אוהבים את החומר. בכל שיעור יש ערך מוסף, אנחנו לומדים לפתח חשיבה מדעית ועצמאית".
תגובתו על הזכייה: "אני מאד נהנה מעבודתי באוניברסיטה, הן כמרצה והן כמדען. את חדוות המחקר ואת ההתרגשות הכרוכה בתגליות המלמדות אותנו עוד ועוד על מסתורי הטבע, אני מנסה לתאר ולהנחיל לסטודנטים שאני מלמד, ובכך לעודד אותם להצטרף לעולם המדע. אני שמח לגלות שהצלחתי לעורר השראה אצל כמה מהם".
פרופ' דני פילק
מרצה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון
קורסים: מבוא למשטר פוליטי בישראל, קומיקס ופוליטיקה, חלום ושברו: אידיאולוגיה, פוליטיקה ותרבות קומוניסטיות ועוד.
רזומה: סיים את לימודיו בבית הספר לרפואה באוניברסיטת בואנוס איירס ב-1983, ואת לימודי הדוקטורט שלו במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב ב-2001. פרסם מאמרים רבים וספרים שזכו להערכה בקרב הקהילה האקדמית בארץ ובחו"ל.
דבר הסטודנטים: "מרצה מדהים ובעל ידע עצום. הוא מלא להט ותשוקה להוראה, מעודד שאלות ודעות אחרות ועונה תמיד בסבלנות. מעבר לכך, הוא אדם מדהים ברמה האישית, תמיד מסביר פנים וחברי - אכפתי מאוד לכל התלמידים, הוא מבין אותנו. בנוסף, הוא פעיל חברתית ואף מצטרף למאבקים של סטודנטים באוניברסיטה".
ד"ר עידו נבו
מרצה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן גוריון
קורסים: מבוא לממשל ופוליטיקה, שינויים בחברה ובפוליטיקה הישראלית, ספורט ופוליטיקה בישראל ובעולם, מלחמות תרבות בישראל ועוד.
רזומה: עבודת הדוקטורט שלו עוסקת בקשרים שבין ספורט ופוליטיקה במדינות דמוקרטיות. הוא משמש כמרצה גם במחלקה למנהל ומדיניות ציבורית במכללת ספיר, במחלקה למדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים ובמכללת זינמן. בעבר שימש כראש תכנית ההתמחות לתואר שני בלימודי דמוקרטיה ואזרחות במרכז גילה באוניברסיטה העברית.
דבר הסטודנטים: "מרצה מרתק וכריזמטי, חכם בצורה בלתי רגילה, שמעודד את הסטודנטים לצאת מהקופסא ונותן משימות יצירתיות. מה שהוא מלמד ילווה אותנו כל החיים. פשוט כיף להיות בשיעורים שלו והלוואי והיו עוד מרצים כמוהו".
פרופ' רוני שנק
מרצה להנדסת חומרים באוניברסיטת בן גוריון
קורסים: תרמודינמיקה (1 ו-2) ותכונות מכניות (1 ו-2).
רזומה: עיסוקו במחקר הוא בתכונות מכניות ותרמודינמיקה של מתכות. התחביב העיקרי של פרופ' שנק הוא שיטוט בשבילי הארץ, במקרים רבים עם סטודנטים.
דבר הסטודנטים: "מרצה שהוא קודם כל בן אדם. הוא מחייך לאורך כל השיעור ועונה על כל שאלה שעולה. מעבר לזה, יש לו ידע עצום ויכולת הוראה מעולה, הוא משקיע, מביא עזרים ומסביר בבהירות. כיף לדעת שקיימים אנשים כאלה, טובי לב עם רצון אמיתי לעזור ולהסביר. הוא הסיבה שאמשיך לתואר מתקדם".
ד"ר אילן תמיר – אחד מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לתקשורת וראש בית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. עתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: ספורט, חברה ותקשורת, תולדות התקשורת, מחקר ומידענות, מוסדות התקשורת.
רזומה: את עבודת הדוקטורט שלו סיים ב-2009 בנושא ספורט, מגדר ותקשורת: נשים בעיתונות הספורט הכתובה בישראל, 2006-1948. והחל משנה זאת הוא מרצה בכיר באוניברסיטת אריאל, לצד עבודתו כמרצה מן החוץ באוניברסיטת בר אילן וכמרצה במכללה לחינוך גופני ולספורט במכון וינגייט.
דבר הסטודנטים: "הוא מקשיב לכל שאלה ודילמה, מתייחס בכובד ראש גם לקטנות שבהן ותמיד עוזר. כמרצה, הרגשנו תמיד שהעבודות שלנו חשובות לו בדיוק כמו שהן חשובות לנו, וכשהיו לנו בעיות חשבנו יחד כיצד לפתור אותן. הוא גם עוזר לנו לראות את הפוטנציאל של כל אחד מאיתנו בתחום שבחרנו בו, את נקודת החוזק והחולשה. זכינו בו כמרצה וכאדם, הוא דוגמא עבורנו".
תגובתו על הזכייה: "להבקיע גול, בנסיבות מסוימות, כל אחד יכול. תחושת הסיפוק העילאית היא דווקא "לבשל" שער לאחר (כלומר למסור למישהו שיבקיע בעצמו). בהרבה מובנים, אני באמת רק הצינור להעברת ידע, רעיונות וערכים. לכן הבחירה בי יכולה להיות, מצד אחד, ביטוי לשביעות רצון של הסטודנטים והסטודנטיות, אך מהצד השני, היא גם תקווה גדולה שלי שהידע שצברו, הסקרנות שפיתחו והביקורתיות שגילו, ישרתו ויקדמו אותם. זאת ההצלחה וזה הסיפוק".
ד"ר גולן להט
מרצה למדע המדינה ופילוסופיה פוליטית באוניברסיטת ת"א ובאוניברסיטת אריאל
קורסים: מושגי יסוד בתרבות המערב, דמוקרטיה ודיון (אוניברסיטת אריאל); מבוא למחשבה פוליטית, מחשבה מדינית בת זמננו וסדנה מתודולוגית (אוניברסיטת תל אביב).
רזומה: מרצה בחוג למדעי המדינה באוניברסיטת ת"א כבר למעלה מעשור, ומרצה מזה ארבע שנים באוניברסיטת אריאל. מעבר לכך, מרצה במרכז רבין, ביחידה לנוער שוחר מדע, בצה"ל ובקרן תקווה בפני חרדים ורבנים מהציונות הדתית. בשנתיים האחרונות הוא גם מלמד לבגרות בפילוסופיה דרך פרויקט מיוחד של "דרך רוח" עם עיריית בת ים, ביה"ס תיכון רמות ואוניברסיטת ת"א.
דבר הסטודנטים: "מוביל את הסטודנטים לפתח חשיבה עצמאית וביקורתית, מוביל אותם להיות מצוינים. הוא מרתק ומצליח להשאיר אותנו מרוכזים לאורך כל השיעור, מצחיק וניכר שהוא מעביר את החומר באהבה. דואג לפנות זמן אישי לסטודנטים, ונכון לעזור לנו בנושאים שלא קשורים בהכרח ללימודים. כשהרצאה שלו מסתיימת, אתה כבר מחכה לשיעור הבא".
ד"ר עמית קולינסקי
מרצה לכלכלה ומנהל עסקים באוניברסיטת אריאל, במרכז האקדמי רופין, במכללה האקדמית לישראל ובעזריאלי - המכללה האקדמית להנדסה
קורסים: במקצועות החשבונאות הפיננסית, מימון, תמחיר, שוק ההון, כלכלה ויזמות עסקית במגוון חוגים
רזומה: במקביל לעבודתו באקדמיה, מלווה ומייעץ לעסקים קטנים ובינוניים בהקמתם, תכנונם והבראתם. מדריך דירקטורים ומנהלים בכירים בארגונים גדולים במשק ומכשיר יועצים עסקיים לעסקים קטנים ובינוניים. עוסק במחקר בסוגיות הכרוכות בקריסת עסקים קטנים בישראל. ובעבר השתתף בפרויקט לימודי של הכשרת נוער בסיכון והבאתו לרכישת השכלה ומקצוע בתחום הפיננסים והשכר.
דבר הסטודנטים: "מדהים הן כאדם והן כמרצה. אכפת לו מהסטודנטים וחשוב לו שכולם יצליחו, הוא מעביר תגבורים על חשבון הזמן הפרטי שלו, לא ממשיך הלאה לפני שהוא מוודא שכולם מבינים ותמיד זמין. הוא אפילו מכין בחנים שלא נכנסים לממוצע כדי לראות אם אפשר להתקדם הלאה בחומר. הוא תמיד נותן לנו הרגשה שהסטודנט הוא מעל לכל".
ד"ר גדי און
מרצה לפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה
קורסים: פסיכולוגיה קוגניטיבית, שיטות מחקר במדעי החברה, אישיות - תיאוריה ומחקר.
רזומה: את תואר הדוקטורט עשה בפסיכולוגיה של האישיות באוניברסיטת בן גוריון. ההתמחות שלו היא שעמום של ילדים ומתבגרים, ותהליכי התפתחות הזהות האישית. מרצה באוניברסיטה הפתוחה ובמוסדות אקדמיים אחרים למעלה מעשר שנים, וכן מרצה במסגרות פרטיות לגבי שעמום והתבגרות.
דבר הסטודנטים: "משקיע את כל זמנו, אונו ומרצו בסטודנטים. הוא מרצה נהדר, שניכר עליו כי הוא אוהב את התחום שהוא מלמד. מעבר לכך, יש לו סבלנות יוצאת דופן ותחושת שליחות. הוא אדם ערכי עם יכולות גבוהות במיוחד".
ד"ר ליאת שטייר לבני
מרצה לקולנוע ולתרבות באוניברסיטה הפתוחה ובמכללת ספיר
קורסים: קורסים בקולנוע ותרבות ישראלית, העוסקים בייצוגי השואה בתרבות הישראלית, רב תרבותיות בישראל, קונפליקטים עדתיים ולאומיים ועוד.
רזומה: הדוקטורט שלה עסק בנושא: "דברים שרואים מכאן לא רואים משם - שואה, ניצולי שואה, שיקום וקליטה בראי הקולנוע והעיתונות של ארגונים ציוניים בארץ-ישראל ובארצות הברית, 1945-1948". לצד אינספור מאמרים, פרסמה ד"ר שטייר לבני שני ספרים שעסקו אף הם בייצוג ובהנצחת השואה בתרבות הפופולארית בישראל.
דבר הסטודנטים: "מרצה בחסד; מעניינת, מקצועית, מסקרנת ומלמדת מהלב. יש לה ידע עצום שהיא מעבירה באופן מרתק, תוך שהיא דוחפת אותנו לצמוח ולהתקדם. היא תמיד שם עבור הסטודנטים, מלווה ומקשיבה, גם בזמנה באישי, והיא אדם מדהים. עבורי היא הייתה מנטורית אישית, מי שגרמה לי להאמין בעצמי ולשאוף גבוה".
ד"ר עדי ריינהולד – אחת מתוך 12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לחשבונאות באוניברסיטה הפתוחה ובאקדמית תל אביב יפו, ועתידה לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: יסודות החשבונאות, מכינה ללימודי ראיית חשבון (באוניברסיטה הפתוחה); חשבונאות פיננסית, חשבונאות, הכרה וניתוח דוחות כספיים, חשבונאות ניהולית (באקדמית תל אביב יפו).
רזומה: בעברה הקימה וניהלה בית ספר פרטי ללימודים פיננסיים. בשנים האחרונות במקביל לעבודתה כמרצה באקדמיה, לאחר שנחשפה לתחום הפסיכולוגיה החיובית, היא בעלת עסק להרצאות "מחוברים לאושר" ומאמנת אישית להגברת רמות האושר ולשיפור חווית החיים. בארבע השנים האחרונות זכתה באות הוקרה כמרצה מצטיינת במכללת תל אביב יפו.
דבר הסטודנטים: "מרצה יוצאת דופן. מרתקת את הכיתה, מסבירה הכל כך שכולם מבינים והופכת את השיעורים לחוויה. מעבר לכך, יש לה יחסי אנוש מעולים, היא אכפתית ורגועה מאוד, ותמיד עם חיוך על הפנים. יש לה רצון אמיתי ללמד, ולא רק להעביר את החומר".
תגובתה על הזכייה: "התרגשתי עד דמעות כשקיבלתי את ההודעה על הזכייה. אני שואבת המון סיפוק מעבודתי כמרצה, ומייחסת חשיבות רבה לדרך ההוראה שלי, מקפידה על מקצועיות והגשת החומר בצורה נגישה, מרתקת ועם הרבה שמחת חיים. הזכייה הזו היא אושר וסיפוק עצום, בעיקר כי היא מהווה עבורי את ההכרה בדרך הייחודית שלי".
ד"ר אביב צנזור
מרצה למתמטיקה בטכניון
קורסים: אלגברה, אינפי, חדו"א, לסטודנטים בפקולטה למתמטיקה וכן לסטודנטים מפקולטות אחרות כמו הנדסת חשמל, מדעי מחשב, פיסיקה וכו'.
רזומה: את דרכו בטכניון החל כסטודנט מן המניין בפקולטה למתמטיקה, ושם גם עשה את התואר השני והשלישי. החל להרצות עוד בתקופת לימודי הדוקטורט, ומספר כי למרות פיתויים שהיו בדרך, כמו הצעות מסטארט-אפים, הוא החליט "ללכת אחרי הלב" ולהישאר באקדמיה.
דבר הסטודנטים: "מרצה יוצא דופן מבחינה ההשקעה שלו והאכפתיות כלפי הסטודנטים. מלמד רבים מהסטודנטים בשנה הראשונה ללימודים, והוא למעשה הדמות המשמעותית הראשונה שהם פוגשים בעולם האקדמי. בסבלנות ובאחריות הוא מלווה אותם בצעדים הראשונים באקדמיה, גורם להם להתאהב במתמטיקה ומזדהה איתם ועם הקשיים שלהם. הוא מרצה בחסד".
דר מוחמד עכאשה – אחד מתוך 12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לפיזיקה בטכניון ובחוג לפיזיקה במכללת אורנים. עתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: פיזיקה (1,2,3), אסטרונומיה כללית בבית הספר הבינלאומי של הטכניון, וכן מספר קורסים בחוג לפיזיקה באורנים.
רזומה: בעל תארים ראשון, שני ושלישי בפיזיקה בתחום האסטרופיזיקה מהטכניון, וכן בעל פוסט דוקטורט ממכון וייצמן. הוא מלמד בטכניון עוד מגיל 21, אז היה מתרגל ועוזר הוראה כבוגר תואר ראשון.
דבר הסטודנטים: "מעביר את החומר באופן מרתק ומלא התלהבות, כך שאתה בעצמך אוהב את הנושאים. אנשים ממש מתרגשים לפני הרצאות שלו. הרבה מהתלמידים שלו לא באים מהתחום וחייבים לעבור את הקורסים הבסיסיים, והוא מצליח לגרום להם לאהוב את החומר ולהתעניין בו. בנוסף, בזכות ניסויים שהוא מעביר, הוא מראה לנו כמה ידע פיזיקאלי חשוב לתחומים רבים בחיים".
תגובתו על הזכייה: "הזכייה באות שימחה אותי מאוד. בחרתי בדרך שבה אני גורם לאנשים להיות שמחים מסביב, זה הדבר שעשה את עבודתי מוצלחת, ואני אומר ברוך השם. אני שמח לראות את ההערכה לעבודה שלי".
ד"ר טל סמואל עזרן
מרצה לתקשורת וראש התכנית הבינלאומית לתקשורת במרכז הבינתחומי
קורסים: תקשורת תרבות וחברה, המשפחה בטלוויזיה: זהות, מגדר והאחר, טרנדים עכשוויים בתקשורת ועוד.
רזומה: חוקר מגמות בתקשורת בינלאומית תוך דגש על אפקט אל ג'זירה במערב. לימד באוניברסיטת ניו-יורק, מלבורן, ויקטוריה, אוסטרליה, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת תל-אביב. בשנת 2014 נבחר על ידי גוגל להוביל סדרת הרצאות בנושא הוראה השראתית למנהלי בתי ספר ומובילי חינוך בישראל. בעבר, שימש בתפקידי ניהול תוכן במספר חברות טכנולוגיה גבוהה ואף הקים שתי חברות סטארט-אפ.
דבר הסטודנטים: "מרצה שנותן את הבמה לסטודנט, מעודד שאילת שאלות ומתעכב על כל נושא, אם צריך. הוא מדבר עם כולם בגובה העיניים, ומדגיש את החשיבות של הלמידה וההבנה, ולא הציונים. יש לו כריזמה אדירה וידע בלתי נגמר, הדרך שלו מעוררת השראה והוא עושה חשק להמשיך באקדמיה".
ד"ר יובל פורקצ'יה
מרצה למשפטים במרכז הבינתחומי
קורסים: ניתוח כלכלי של דיני חוזים, כלכלה, פסיכולוגיה ומשפט, תיאוריה כלכלית והתנהגותית בדיני חוזים ועוד.
רזומה: את תארי הדוקטור והמוסמך במשפטים קיבל באוניברסיטת הרווארד, שם שימש גם כעמית מחקר במרכז למשפט וכלכלה באוניברסיטת הרווארד וכן בתכנית למשא ומתן. את התמחותו עשה בבית המשפט העליון, בלשכת כבוד השופטת פרופ' דליה דורנר. אל סגל המרכז הבינתחומי הצטרף בשנת 2008.
דבר הסטודנטים: "אין סיכוי לפספס שיעור שלו. הוא גורם לסטודנטים להתחבר לשיעור, לחשוב ולהעמיק. הוא בקיא בתחומים רבים בנוסף למשפטים, למשל בכלכלה, וחשוב לו לקדם את הסטודנטים ולפתח את החשיבה שלנו בדיונים מעמיקים ומעשירים. הוא מרחיב אופקים".
ד"ר ליאב אורגד – אחד מתוך 12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה למשפטים במרכז הבינתחומי ועתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: המעמד המשפטי של המיעוט הערבי בישראל, דמוקרטיה מתגוננת מפני טרור, זכויות אדם וסדר עולמי, מבוא למשפט בינלאומי פומבי ועוד.
רזומה: כיהן כחוקר אורח באוניברסיטאות הרווארד, ניו-יורק (NYU) וקולומביה, ושימש כעמית מחקר באוניברסיטת אוטרכט בהולנד, באוניברסיטה החופשית של ברלין, במכון האירופי האוניברסיטאי בפירנצה ובאוניברסיטת לוצרן בשוויץ. מתמחה במשפט חוקתי, דיני הגירה ואזרחות, לאומיות ורב-תרבותיות וזכה במספר מלגות ופרסים. מכהן כיו"ר הוועדה למשפט בינלאומי בלשכת עורכי הדין.
דבר הסטודנטים: "עושה איתנו את הצעדים הראשונים בעולם המשפט. הוא מרצה חריף, שמעודד חשיבה ביקורתית ולא אחת מציב בפני הסטודנטים מראה שלא קל להישיר אליה מבט, ובה מסקנות עלינו כפרטים וכחברה. הוא חי את ההוראה, רואים שהיא בדמו, ואי אפשר להישאר אדישים אליו. יש לו ידע מעמיק, הוא מאתגר את הסטודנטים וכולם רוצים להגיע לשיעורים שלו".
תגובתו על הזכייה: ״הזכייה בפרס מרגשת. הקריירה האקדמית שלי היא פרי אהבת המקצוע שעורר בי המרצה שלי למשפט חוקתי, דר’ אביגדור (דורי) קלגסבלד, ואין משמח יותר מהמחשבה שאוכל להנחיל, ולו לסטודנט אחד בכיתה, את התשוקה למקצוע שדורי החדיר בי. המרכז הבינתחומי שם דגש על הוראה המעודדת אמביציה להישגיות, תחושת שליחות ומחויבות לחברה, כך שהשראה היא מוטו מוסדי. שמח על הזכייה ומודה לבוחרים!״
פרופ' יוסי מעלם
מרצה בבית הספר לבנקאות ושוק ההון במכללה האקדמית נתניה
קורסים: מאקרו כלכלה, תורת המחירים, כלכלת ישראל בסביבה הגלובלית, ניתוח אירועים כלכליים ועוד.
רזומה: את הדוקטורט בכלכלה עשה באוניברסיטת פרינסטון היוקרתית בניו ג'רזי, ארצות הברית. תחומי המחקר שלו הם כלכלה ציבורית, כלכלה פוליטית ויישומים של תורת המשחקים. לצד עבודתו כחבר סגל במכללה האקדמית נתניה, הוא משמש גם כמרצה במכללה למנהל ומרצה במרכז הבינתחומי.
דבר הסטודנטים: "מעביר את החומר של השיעור בצורה מדהימה. הוא מעניין, מצחיק ושנון, מסביר בהרחבה ונשאר גם לאחר השיעור כדי לענות על שאלות. הוא קשוב ורגיש, ומרגישים שהוא אוהב את מה שהוא עושה".
ד"ר שפר שחר
מרצה בחוג לפסיכולוגיה ובבית הספר למדעי ההתנהגות במסלול האקדמי המכללה למנהל ובאוניברסיטת בר אילן
קורסים: פסיכולוגיה פיסיולוגית א'+ב', מדעי המוח א'+ב', נוירופסיכולוגיה ונוירוקרימינולוגיה.
רזומה: תחומי המחקר שלו הם הפרעות פסיכיאטריות פסיכולוגיות ונוירולוגיות, מוח, והתמכרויות. בנוסף, מנהל המחקרים הקליניים בבית חולים תל השומר במחלקה להתפתחות הילד.
דבר הסטודנטים: "מרצה משכמו ומעלה שנותן את כולו לסטודנטים, מחדיר בנו מוטיבציה וגורם לנו לשאוף לגדולות. הוא מרתק, אפשר לשבת ארבע שעות ברצף ולהקשיב בעניין. אופן הלימוד שלו הוא מעניין ועכשווי, וכולל סרטים, קבוצות פייסבוק בהן מנהלים דיונים ועוד. הוא יצירתי ומקורי ותמיד זמין עבורנו, מגיע לו כל פרס אפשרי".
ד"ר נועה לביא
מרצה לממשל וחברה במכללה האקדמית תל אביב יפו
קורסים: מבוא לתקשורת המונים, מבוא לתקשורת פוליטית, מוסדות התקשורת, יצירה ופוליטיקה בטלוויזיה, מחאה ותקשורת ועוד.
רזומה: תחומי העניין והמחקר המרכזיים שלה הם לימודי טלוויזיה, תקשורת פוליטית, גלובליזציה של התרבות והתקשורת. מעבר להצלחתה בתחום האקדמי היא בתו של השחקן והזמר אריק לביא ז"ל, ובעברה אף הייתה שחקנית וזכורה מהשתתפה בין השאר בדרמה היומית רמת אביב ג'.
דבר הסטודנטים: "בזכותה סיימתי את התואר. ההרצאות שלה מרתקות, היא מעבירה את החומר עם תשוקה והומור, ויש לה ידע רב. היא תמיד מפנה אוזן קשבת לכל שאלה ובקשה, ומתייחסת בכבוד לכל הסטודנטים. המטרה שלה היא שהסטודנטים ירצו ללמוד, ולא רק ישננו את החומר בשביל הציון. תומכת ומלווה את הסטודנטים, ונכונה לייעץ במהלך בחירות תעסוקתיות לאחר התואר".
ד"ר אבנר הלוי – אחד מ-12 המקומות הראשונים
מרצה במכללת אפקה ועתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: אלגברה לינארית, חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי, סטטיסטיקה והסתברות ועוד.
רזומה: הדוקטורט שלו עוסק הן בתיאוריה (גיאומטריה, אנליזה, הסתברות) והן במעשה (חישוב יעיל) של שיטות למיפוי מבנים ואותות ממרחבים בעלי מימד גבוה למרחבים בעלי מימד נמוך. מעבר לעניין המתמטי הטהור, שיטות מסוג זה באות לתת מענה לאתגרים שקשורים בעיבוד מידע בעידן המודרני. הוא שב לארץ לפני כשנה וחצי, לאחר שנסע לארה"ב בסיום התואר הראשון באוניברסיטה העברית, שם המשיך את לימודיו וכן עסק בהוראה.
דבר הסטודנטים: "כיף להיות תלמיד שלו וזה בא לידי ביטוי בדברים הכי קטנים, בין אם בכך שהוא זוכר את השמות של כל הסטודנטים, או בכך שהוא מחזיר ציונים כמה שיותר מהר, אפילו תוך שעות בודדות. מעבר לכך, בהרצאות שהוא מעביר, קשה שלא להידבק בהתלהבות שלו. הוא מסביר את הדברים כך שהם נראים פשוטים כל כך. הוא פשוט אדם טוב, זה הדבר הראשון שמבינים כשפוגשים אותו".
תגובתו על הזכייה: "המתמטיקה עצמה מעוררת השראה, אני פשוט משתדל לא להפריע לה. אני שמח אם הצלחתי להצדיק את הזמן, הסבלנות והאמון של תלמידיי, ואני נרגש מרוחב הלב שהביא אותם לציין את זה, שהוא עצמו השראה עבורי".
ד"ר רות ספז
מרצה בכירה בכימיה במחלקה להנדסת חומרים מתקדמים, ומכהנת כראש תחום כימיה במכללה האקדמית להנדסה בירושלים
קורסים: מבוא לכימיה, כימיה אנליטית וקורסי מעבדות בסיסיים ומתקדמים בכימיה.
רזומה: תחומי המחקר שלה הם חומרים ננומטריים ושכבות ננומטריות ליישומים שונים והערכה ולמידה של סטודנטים במעבדות הוראה. בשנים 2015-2012 שימשה כדיקאן הסטודנטים במכללה, ובין הנושאים החשובים שקידמה נמצאים קידום נשים והגברת המודעות לאתיקה כערך עליון.
דבר הסטודנטים: "נערצת על כל תלמידיה ללא יוצא מן הכלל. הגישה שלה להוראה, ההבנה המעמיקה שלה והיכולת שלה להעביר את החומר בצורה המובנת ביותר ובאופן המעניין ביותר הם רק חלק מהדברים המאפיינים אותה. תמיד אפשר לפנות אליה והיא גורמת לסטודנטים להרגיש נוח. היא קורנת, ענווה, אכפתית, ישרה ומקצועית".
ד"ר מירן בוניאל ניסים
מרצה למדעי ההתנהגות במכללת כנרת ופקולטה לחינוך באוניברסיטת חיפה
קורסים: שיטות מחקר כמותיות, פסיכולוגיה התפתחותית, הפרעות אכילה, נוער בסיכון, כתיבה תרפיה, התנהגויות פתולוגיות ברשת, יסודות ההדרכה.
רזומה: יועצת, מרצה וחוקרת בתחום הפסיכולוגיה של האינטרנט. היא בעלת תואר שלישי בחוג לייעוץ והתפתחות האדם ופוסט-דוקטורט בתכנית המחקר הבינלאומי על בריאותם ורווחתם של בני הנוער. במקביל להיות מרצה היא חוקרת בתכנית בינלאומית מטעם ארגון הבריאות העולמי, הנקראת HBSC
(Health Behaviour in School-Aged Children).
דבר הסטודנטים: "מרצה מלאת אנרגיה, המלמדת באופן מאוד אקטיבי ובכך מרתקת את הסטודנטים. בהרצאות שלה הזמן עובר מהר, תוך הנאה רצופה ונוכחות מלאה של הסטודנטים. יש לה יחס אישי לכולם, ובאופן כללי פשוט אין כמוה".
ד"ר אוהד מרכוס
מרצה לפסיכולוגיה במכללת תל חי
קורסים: מבוא לסטטיסטיקה, פסיכולוגיה חברתית, סטטיסטיקה תיאורית והסקתית, רגש ורגשות, שיטות מחקר למדעי ההתנהגות ועוד.
רזומה: תחומי המחקר שלו הם התמודדות עם טראומה בהיבטים החברתי, הקוגניטיבי והאישיותי, הבדלים בין תרבותיים בבטלה חברתית ומאמץ קבוצתי חברתי והבדלים בין תרבותיים ודתיים בחינוך מיני. תחום ההתמחות שלו הוא הפסיכולוגיה של הטראומה, בדגש על הריון, הפלות ולקויות פוריות.
דבר הסטודנטים: "מגיע לשיעור עם חיוך. הוא מצליח להסביר בפשטות נושאים קשים מאוד, מעביר את החומר בצורה ברורה, מדויקת ואפילו מבדרת, ומצליח להשאיר את הכיתה ערנית ומתעניינת, גם בנושאים כמו סטטיסטיקה ושיטות מחקר. מעבר לכך, הוא תמיד זמין עבור הסטודנטים שפונים אליו, לא רק בנושאי לימודים. הוא זוכר את הסטודנטים שלו ואת הבעיות האישיות שלהם, ומנסה לעזור ככל שביכולתו".
ד"ר אדם ויילר גור אריה
מרצה לחינוך במכללת תל חי
דבר הסטודנטים: "מרצה בחסד, שנותן יחס אישי לכל סטודנט, ומעודד דיונים פתוחים על הכול, תוך התחשבות בדעות השונות. הוא שם את הסטודנט במקום הראשון, ממש כמו אבא שרוצה בטובת ילדיו. חשוב לו להכיר את הסטודנטים, הוא אכפתי מאוד וסבלני עבור מי שצריך הסבר נוסף. ההשקפה החינוכית וההוליסטית ניכרת בו, ונעים מאוד ללמוד אצלו".
פרופ' ערן דולב – אחד מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לביוטכנולוגיה ומדעי התזונה במכללת תל חי, ראש מגמת הקדם רפואה (מגמה שהקים בעצמו). ועתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: תורת המחלות בחוג לתזונה במכללת תל חי
רזומה: היה מנהל המחלקה הפנימית באיכילוב, השתחרר מצה"ל בדרגת תת אלוף לאחר ששירת בתפקיד קצין הרפואה הראשי, בין השאר בעת מלחמת לבנון השנייה. בתום שירותו, הוזמן לארה"ב להיות פרופסור בבית הספר לרפואה של הצבא האמריקני. היה חבר בוועדת וינוגרד ובוועדות ציבוריות שונות, וכיהן כראש הלשכה לאתיקה בהסתדרות הרפואית. כיום, הוא ראש הוועדה האתית של אוניברסיטת תל אביב ושל קופת החולים מכבי.
דבר הסטודנטים: "כששואלים אותי למה לבחור בתל חי, פרופ' דולב הוא התשובה. מעבר לכך ששמו הולך לפניו, זו זכות להכיר אותו כאדם. הוא מרתק, אכפתי וחם מאוד; אוהב לדבר עם הסטודנטים ותמיד אפשר לפנות אליו. הוא אוהב מאוד את המקצוע וזה ניכר בו. הוא פשוט דמות להערצה".
רו"ח שי צבאן – אחד מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לחשבונאות במכללת עמק יזרעאל, המכללה למנהל, המכללה האקדמית גלילי מערבי והאוניברסיטה הפתוחה. עתיד לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: כלכלה ומימון התנהגותיים, ניהול השקעות - יישומים בשוק ההון הישראלי, משברים פיננסיים, מבוא לחשבונאות ניהולית ועוד.
רזומה: תלמיד מחקר במסלול השלמת תזה לקראת דוקטורט בתחום המימון. ניסיונו המקצועי כולל חשבות של בנקים מסחריים וביקורת חשבונאית במגוון גופים עסקיים. תחומי העניין העיקריים שלו הם מימון ושוק ההון, ניהול פיננסי, מימון התנהגותי וקבלת החלטות, חשבונאות פיננסית, תמחיר והערכת שווי חברות.
דבר הסטודנטים: "מדובר במרצה מבריק ומעניין, כזה שלא תרצה להחמיץ שיעור שלו. הוא סבלני, אכפתי וער מאוד לתלמידים, ואם הוא מרגיש שמישהו לא מבין - הוא יעצור ויסביר לו. במהלך השיעור, הוא תמיד מחבר אותנו לנושאים אקטואליים ונותן דוגמאות מהשוק הישראלי. מעבר לזה, הוא אדם טוב וחיובי, כיף להיות בנוכחותו".
תגובתו על הזכייה: "תחושתי נעה לפרקים בין אקסטזה של התרגשות למנוחת הלוחם. זוהי פסגת ההישגים בהוראה. לא פרסי קידום, לא הערכת עמיתים - דווקא הבשורה מהשטח, הבלתי אמצעית, בדבר היכולת שלי לעשות שינוי ריגשה אותי ממש. כל אחד מהתלמידים שלי חשוב לי מאד, את זה אני יודע - אבל את זה שהם חשים זאת ומבטאים את זה - זה כבר ממש מרגש".
ד"ר ציון ברנץ
מרצה לשירותי אנוש במכללת עמק יזרעאל
קורסים: קהילות במרחב הכפרי, מבוא לעבודה סוציאלית, מבוא לסוציולוגיה, ילדים נפגעי התעללות בבית הספר ועוד.
רזומה: תחומי העניין של ד"ר ברנץ הם חקר איכות חיים, יישומים מחקריים של תורת השטחות, עוני גזענות והדרה וילדים ובני נוער במצבי סיכון.
דבר הסטודנטים: "מרצה שמוערץ על ידי הסטודנטים - הוא מעביר שיעורים בצורה יוצאת דופן, ממש כמו שחקן. הצליח לשנות את אופן החשיבה של הרבה מהסטודנטים, ואת נקודת המבט לגבי היחס שלנו בתור חברה כלפי האוכלוסיות המודרות. אין מקום בקורסים שלו, מרוב שהסטודנטים רוצים ללמוד איתו. הוא אדם משכמו ומעלה, בעל יחסי אנוש יוצאי דופן".
ד"ר תמי אדיר נזרי
מרצה למדעי החברה במכללת עמק יזרעאל
קורסים: מבוא לחברה הישראלית, פסיכולוגיה, סוציולוגיה, תרגיל מדעי החברה, אשנב למדעי החברה.
רזומה: התואר השלישי שלה, בתחום החינוך, הוא בנושא קידום בריאות של קשישים יהודים וערבים, מאוניברסיטת ELTA בהונגריה. כבר 17 שנה שהיא מלמדת במכללה האקדמית עמק יזרעאל, ומתוכן 16 שנה במכינה הקדם אקדמית במכללה.
דבר הסטודנטים: "מרצה מעולה, שהצלחת תלמידיה עומדת בראש מעייניה. אכפת לה מהסטודנטים והיא ממש נלחמת עבורם כדי שיבינו את החומר. היא תמיד מקשיבה ונותנת תחושה של ביטחון. היא לימדה אותי לא לוותר גם כשקשה".
ד"ר אורנה מילר
מרצה להנדסת תוכנה במכללת אורט בראודה
קורסים: מבוא למדעי המחשב, מבוא לאלגוריתמים, פיתוח תכניות לימודים והערכתן, מתודולוגיה של חינוך מדעי המחשב ועוד.
רזומה: ראשת המחלקה להוראה ולימודים כלליים במכללה, היא בעלת דוקטורט בהוראת מדעי המחשב מאוניברסיטת תל אביב. תחומי העניין שלה הם מדעי המחשב, עיצוב הוראה, מיומנויות של פתרון בעיות אלגוריתמיות, ופיתוח והערכה של תכניות לשיפור הלמידה.
דבר הסטודנטים: "תומכת בסטודנטים באופן מלא, מסירה כל חשש וקשובה לכל שאלה. בזכותה ההיכרות שלנו עם עולם התכנות הייתה רכה, בלי תחושה של פערים בין הסטודנטים. היא משקיעה בסטודנטים שלה ובונה להם בסיס יציב ואיתן להמשך התואר. מדובר במרצה מיוחדת במינה שבאמת אוהבת ללמד, ואכפת לה שהסטודנטים יבינו את החומר, לכן היא מקבלת אותנו גם מעבר לשעות הלימודים כדי לעזור".
ד"ר רואי זרחיה
מרצה להנדסה, תעשייה וניהול בבית הספר הגבוה להנדסה ולעיצוב שנקר
קורסים: מערכות בסיסי נתונים, יישומי מחשב למנהלים, טכנולוגיות מידע, מערכות מידע, מסחר אלקטרוני ועוד.
רזומה: משנת 2007 הוא משמש כעמית בקרן Merage לקידום שיתופי פעולה עסקיים בין ישראל לארה"ב, במסגרת זו עבר הכשרה מיוחדת ב- Irvine California בארה"ב, עם מיטב המנהלים והיועצים במשק האמריקאי. הוא גם מנכ"ל ומייסד חברת קורנטו טכנולוגיות בע"מ.
דבר הסטודנטים: "מעביר את החומר בצורה פשוטה ומובנת, מעורר מוטיבציה בסטודנטים ומקשיב לכל סטודנט. כיף להגיע לשיעורים שלו, שתמיד יש בהם אווירה טובה. הוא הוגן כלפי כל הסטודנטים וגם זוכר את כולם ותמיד מסביר פנים ונעים. הוא יודע כיצד לעודד אותנו ללמוד, ושם דגש על הבנה ולא על שינון".
ד"ר מאיר ארבל
מרצה להנדסת חשמל בפקולטה להנדסה ב-HIT מכון טכנולוגי חולון
קורסים: מבוא להנדסת חשמל, מבוא למערכות לינאריות, ניתוח רשתות בעזרת מחשב.
רזומה: תחום המחקר שלו הוא לייזר אלקטרונים חופשיים, ובמהלך לימודיו היה שותף להקמתו של לייזר האלקטרונים החופשיים באוניברסיטת ת"א. מזה כעשור הוא משמש כמרצה במכון, ובימים אלה סיים כהונה בת שנתיים כדיקאן הסטודנטים, כשבמהלכה הוביל מספר פרויקטים חברתיים ופרויקטים להנגשת האקדמיה לקהילה.
דבר הסטודנטים: "תמיד דואג לכך שכל הסטודנטים יבינו את החומר; הוא נשאר עד שעות מאוחרות, מתנהג באנושיות ודואג לנו. במבצע 'צוק איתן', למשל, הוא עזר ביוזמתו לארבעים סטודנטים מילואימניקים להילחם בבירוקרטיה של המכללה - ללא כל אינטרס. לא בכדי הוא נבחר לתפקיד דיקאן הסטודנטים - הדלת שלו תמיד פתוחה, הוא מדבר עם כל אחד על כל נושא, ורואים שאכפת לו".
ד"ר פזית לוי סודאי
מרצה לחינוך חברתי קהילתי ומנחת סטודנטים במכללת אורנים
קורסים: סדנת שדה א' – קידום נוער, סדנת שדה ב' – מחנכים טיפוליים, פיתוח אופק תעסוקתי לנוער במצבי סיכון ועוד.
רזומה: דוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת יאש ברומניה. חוץ מהיותה מרצה באקדמיה, מזה כ-12 שנה היא מנחת חינוך-טיפול מחוזית ביחידות לקידום נוער במחוז חיפה ושימשה בעברה כרכזת הדרכה במנהל חברה ונוער במחוז ת"א. מאז 2014 משמשת כיו"ר הוועדה למניעת שימש בסמים ואלכוהול במועצה האזורית מנשה.
דבר הסטודנטים: "ליוותה כל אחד מהסטודנטים שלה באופן אישי, והייתה כתובת גם לתכנים חוץ אקדמיים, כל זאת תוך רגישות, סבלנות וצניעות. היא אדם מרתק וממש מודל לחיקוי, משרה המון ביטחון והיה קשה לעזוב אותה בתום הלימודים. היא אישה חזקה דרך השקט שלה, היא זו שלימדה אותי להקשיב".
עו"ד ליאת מרקוביץ
מרצה למשפטים בקריה האקדמית אונו
קורסים: משפט חוקתי, משפט מנהלי, דיני משפחה וירושה, תורת המשפט, דיני נזיקין.
רזומה: לצד עבודתה כמרצה, עו"ד מרקוביץ עובדת במשרד עפר שפיר ושות', כשתחומי העיסוק העיקריים שלה הם בתחום האזרחי-ציבורי עם התמחות במשפט המוניציפאלי על כל רבדיו.
דבר הסטודנטים: "מדובר במרצה מרתקת, שמעוררת חשק להקשיב וללמוד. היא מרצה מכל הלב, מעניינת, סבלנית ומצחיקה, עם תקשורת בינאישית מעולה. כיף ללמוד אצלה".
ד"ר שרבל שוקייר
מרצה למימון ושוק ההון בקריה האקדמית אונו
קורסים: מבוא לסטטיסטיקה, סטטיסטיקה ב', יסודות המימון, ניהול פיננסי, יישומי מימון באקסל והנחיית פרויקטים וסמינרים.
רזומה: את עבודת הדוקטורט עשה באוניברסיטת פורטסמות' באנגליה בנושאי כלכלה ומימון. ב-10 השנים האחרונות משמש כסגן דיקאן ומנהל ההתמחות במימון ושוק ההון בפקולטה למנהל עסקים, ומרצה למימון וניהול פיננסי בקריה האקדמית אונו. בשנת 2015 נבחר בין 40 הצעירים המבטיחים בישראל לפי עיתון גלובס.
דבר הסטודנטים: "מדובר במרצה מדהים, בעל ידע רחב בכל נושא. יש לו סבלנות רבה והוא מסביר את החומר באופן מעולה וברור. רואים שאכפת לו מהסטודנטים והוא רוצה בהצלחה של כולם. הוא אפילו עוזר לסטודנטים בתחומים שאינם תחומי הלימוד שלו. מעבר לכך שהוא מרצה מעולה, הוא אדם מדהים וצנוע, שאפשר ללמוד ממנו דרך ארץ".
ד"ר שושנה ארבלי
מרצה למקרא (תנ"ך), על רקע התרבויות במזרח הקדום במכללה האקדמית גליל מערבי
קורסים: מעמד האשה כפי שהוא עולה מתוך המקרא, ועד ימינו, סוגיות מספר בראשית, ההתנחלות וכHבוש הארץ, כינון המלוכה בישראל הקדומה.
רזומה: ארבלי מצהירה כי בשיעוריה היא מנסה להפוך את התנ"ך לחלק מהווייתנו ומותאם לזמננו, תוך שהיא מבקשת להנחיל את אהבתה לכתוב גם על תלמידה' ורואה במקרא כתמצית קיומו של האדם.
דבר הסטודנטים: "תופסת את עצמה כמחנכת, וזה משפיע על אופן ההוראה שלה. היא מעבירה את החומר באופן מעניין, ולא אחת עורכת דיונים בכיתה כדי לאפשר לנו לחוות דעה. היא מרצה משכמה ומעלה, שגרמה לי להבין איזו מן מחנכת אני רוצה להיות, ותמיד אזכור אותה. היא קודם כל בן אדם, מכבדת כל סטודנט, אכפתית ומתחשבת".
גברת ורד ארביב
מרצה לחינוך מיוחד במכללת אפרתה
קורסים: דידקטיקה בחינוך מיוחד, תל"א (תכנית לימודים אישית), התמודדות עם תלמידים מאתגרים, עיצוב התנהגות, כישורי חיים, העצמת תלמידים.
רזומה: מתמחה בהפרעות קשב וריכוז, מטפלת במתבגרים עם הפרעות קשב ועוסקת בהדרכות מורים בחינוך מיוחד ומרצה במכללות. כמו כן, בעבר הייתה מדריכה מחוזית ללקויות למידה, מדריכת אח"מ (אקלים חינוכי מיטבי בבתי ספר) ומדריכה בפיקוח העל יסודי של החמ"ד.
דבר הסטודנטים: "האמון שהיא נתנה בי עזר לי לצמוח ובזכותה אני מצליחה לכתוב שיעורים ממוקדים יותר ולנתב את הכוחות שלי לטוב. מעבר להיותה מרצה טובה, היא קודם כל אדם טוב: היא תומכת, רגישה, אכפתית, מקשיבה, רוצה בטובת הסטודנטיות ועוזרת מכל הלב".
גברת נאוה סנהדראי – אחת מ-12 הזוכים במקומות הראשונים
מרצה לחינוך מיוחד במכללת אפרתה ועתידה לקבל את אות ההוקרה במעמד כנס הצעירים
קורסים: הבנת התפתחות שפה תקינה, לקויות בהתפתחות השפה ודרכי הוראת השפה.
רזומה: קלינאית תקשורת במקצועה ונמצאת בשלב השיפוט הסופי של הדוקטורט, העוסק בנושא "יחסי הגומלין בין שפה לחשיבה" מאוניברסיטת בר-אילן בשיתוף עם אוניברסיטת תל-אביב. היא משלבת בין העולם האקדמי והמחקרי לבין העולם הקליני-טיפולי, שבו היא עוסקת בטיפול, אבחון ובעיקר בהדרכת צוותים של קלינאיות תקשורת שמטפלות בקופות חולים, גנים ובתי-ספר.
דבר הסטודנטים: "מרצה מיוחדת שמשרה אווירת רוגע ופתיחות ונותנת כלים רבים ודרכי התמודדות בהוראה. היא באה לשיעורים עם התלהבות, ורואים עליה שהיא אוהבת את התחום. בנוסף, מביאה המון דוגמאות מהשטח, והשיעורים תמיד ברורים ומעניינים. היא רוצה שהלמידה תהיה משמעותית עבורנו. מבחינתי היא מודל לחיקוי".
תגובתה: "אני רוצה להודות לסטודנטיות שהמליצו עליי לקבל פרס זה. זה משמח לדעת שדברים היוצאים מן הלב אכן נכנסים ללבבות, ומאחלת להן שיצליחו בתפקידם החשוב כמורים בחינוך המיוחד".
גברת רות נאמן
מרצה לחינוך לגיל הרך במכללת אפרתה
קורסים: משחק ככלי התפתחותי, אוריינות בגן הילדים, דידקטיקה, החוויה היצירתית של הילד, הדרכה בגנים במסגרת עבודה מעשית (מדריכה פדגוגית) ומנחת סדנת סטאז'.
רזומה: את עבודת התזה שלה כתבה בנושא מטה-קוגניציה ומתמטיקה בגיל הרך. בנוסף, למדה במשך שנתיים התמחות מקצועית - הנחיית מרצים, הדרכתם והכשרתם, במכון מופ"ת. בימים אלו, היא לומדת לקראת התואר השלישי בחינוך לגיל הרך, וממשיכה לעסוק במחקר.
דבר הסטודנטים: "המרצה המושלמת: מאוד מקצועית, בעלת ידע רב בנושא החינוך ומדהימה ביחסי אנוש. היא דואגת לכולם הן בפן המקצועי והן בפן האישי, פתוחה ומקבלת ומעודדת אותנו לשאול, להעמיק ולהרחיב אופקים. השיעורים איתה מהנים, ממש חוויה, והיא משמעותית מאוד עבור הסטודנטים".
מר יוני פרחי
מרצה בפקולטה למוסיקה במכללת לוינסקי לחינוך
קורסים: פיתוח שמיעה ואנליזה, מנחה האנסמבל הייצוגי של המכללה, סדנת ביצוע לתואר שני.
רזומה: מופיע כפסנתרן סולן ומנצח עם מיטב תזמורות ישראל, וכן מופיע בפסטיבלים בארץ ובחו"ל. למד בביה"ס ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל אביב והשתלם בברלין. לצד מכללת לוינסקי, מרצה גם במחלקת הניצוח בביה"ס רימון לג'ז. נמנה עם סגל המורים ב"תל-חי כתות אמן בינלאומיות לפסנתר".
דבר הסטודנטים: "מוסיקאי בחסד, איש חינוך מדהים ואדם טוב. הוא חולק את ידיעותיו באהבה, עם תשוקה חזקה לתחום המוסיקה והחינוך המוסיקלי. משמש דוגמה ומופת לכל מי שעתיד להיות מורה למוסיקה. הוא שומר על סטנדרטים גבוהים, מוכשר וקשוב, סבלני מאוד. פשוט מורה מצוין".
הרב סעדיה דנן
מרצה לחינוך במכללת אורות ישראל
קורסים: פסיכולוגיה של החינוך, פילוסופיה של החינוך, שילוב הילד החריג, ניתוח ציורי ילדים, המורה המשמעותי כמחולל שינוי בכיתה ועוד.
רזומה: את התואר שני שלו עשה בחינוך עם תזה בנושא אמונת המסוגלות - חוללות עצמית באוניברסיטת בר אילן. בנוסף, קיבל תעודת מאמן בכיר מלשכת המאמנים, ולמד בכולל הלכה בישיבת ההסדר במעלה אדומים. הוא מורה ויועץ חינוכי ומאחוריו שורה של תפקידי ניהול, ביניהם ניהול בית הספר אולפנת דולב, בית הספר "אליעד" בלוד (אותו גם הקים) ומכון אביה לפיתוח התודעה האחדותית והאימון היהודי.
דבר הסטודנטים: "מרצה משמעותי שהפך לאדם משמעותי בחיים של התלמידים ובחיי הקהילה. הוא מודל לחיקוי, יודע איך לעורר את התלמידים לפעול ומשפיע עלינו גם לאחר תום הלימודים. אני יודע שבזכותו אהיה מורה טוב יותר".
ד"ר דני סימון
מרצה לביולוגיה במכללת סמינר הקיבוצים
קורסים: חולייתנים, מחנה לימודי עין גדי, פאוניסטיקה של חולייתנים בישראל.
רזומה: נושא הדוקטורט שלו הוא "הארינמליים של חולות מישור החוף: היבטים סיסטמתיים, אקולוגיים וזואוגאוגרפיים, עם דגש על קיום בצוותא של אגד מינים בחולות הלא מיוצבים". הוא לימד שנים רבות אנטומולוגיה (חרקי ישראל) באוניברסיטת ת"א, וכן קורסים זואולוגיים במכללת סמינר הקיבוצים. עוסק בהוראת המדעים והתמחה במיוחד בהוראה חוץ כיתתית. עסק בהכשרת מורים, וכן כתב וערך ספרי לימוד. ממקימי בית הספר לטבע, סביבה וחברה בתל אביב.
דבר הסטודנטים: "האיש והאגדה הופך כל שיעור לחוויה מופלאה. הוא בעל ידע עצום, מלמד ברמה גבוהה מאוד, מתלהב מהחומר שהוא מלמד ונכנס ללב. הוא מסביר בצורה נפלאה על כל דבר, וגורם לך ממש להתחבר לטבע. יצא לפנסיה השנה וכאות תודה ארגנו לו מסיבה אליה הגיעו כל הסטודנטים מכל השנים, אף אחד לא היה מוכן להחמיץ את האירוע. כולנו מעריכים ומעריצים אותו, הוא ממש דוגמה ומופת!"
ד"ר דן בוכניק
מרצה למדעי המחשב במרכז האקדמי לב ובאוניברסיטת בר אילן
קורסים: ניהול מערכות מידע, אלגוריתמיקה, ביג דאטה, מבוא למסדי נתונים, תקשורת מחשבים ובטיחות, מבואא למסדי נתונים, ניתוח מערכות.
רזומה: את לימודי הדוקטורט במדעי המחשב סיים באוניברסיטת Pacific Southern בארה"ב. בעבר כיהןן כמנכ"ל הישיבה התיכונית מדרשיית נעם וסמנכ"ל למדע וטכנולוגיה ברשת אמי"ת. תחומי המחקר שלו הםם אבטחת מידע, מערכות עמומות, טכנולוגיות ומערכות מידע, סוגיות אתיות במדעי המחשב, טכנולוגיות אינטרנט, מובייל וסלולר.
דבר הסטודנטים: "מרצה שקשוב מאוד לכל הסטודנטים שלו; אכפת לו מאוד והוא עוזר בזמנו הפרטי לכל מיי שזקוק לכך. הוא זמין לכל בעיה מקצועית או אישית, והוא מרצה שהוא גם חבר. הוא חכם מאוד, סבלני ופתוחח לשינויים".
קרדיט צילום לתמונה הראשית: רינת גולד: שיראל גולד | אייל גור: דני מכליס | ארז שיינר: כרמל שיינר | מוחמד עכאשה: קרדיט פאנט | ליאב אורגד: גדי דגון | אבנר הלוי: מכללת אפקה | ערן דולב: מכללת תל חי | עדי ריינהולד: לינה מיארה | אילן תמיר: אוניברסיטת אריאל | אורית גזית: יחצ | שי צבאן ; נאוה סנהדראי: צילום פרטי