חסכתם כסף, השוויתם, בדקתם וקניתם: המחשב הנייד שכל כך רציתם סוף סוף מקשט לכם את שולחן העבודה ואתם להוטים לשמור עליו בכושר. בהתחלה עוד נזהרתם בסביבתו, נגעתם בו בעדינות והרחקתם אותו מהקפה של הבוקר, אבל כמו בכל זוגיות – השגרה נגסה ביחסיכם והיום הוא זוכה ליחס קר בהרבה. ובכן, ליחס הזה יש מחיר ואתגרי ההישרדות שאתם מעמידים בפני הלפטופ שלכם עלולים להיות קצת יותר מדי. מה עושים כדי לשמור על הלהבה ובעיקר להשאיר את המחשב היקר שלכם בתפוקה מלאה? מומחה המחשבים קובי יניב נותן לנו עשרה כללי ברזל שישמרו על החבר הכי נאמן שלנו בתואר:
אל תרטיבו את המחשב שלכם – אוכלים או שותים ליד המחשב שלכם? תפסיקו. רטיבות ושאיות מזון מזיקות למחשב ויכולות לפגום בו קשות. המחשב נרטב? כבו אותו, נתקו אותו מהחשמל והוציאו את הסוללה. מומלץ לא לנסות ולהדליק אותו גם כשאתם חושבים שהוא יבש. תהליך הייבוש ארוך ומייגע ונעשה בדרך כלל על ידי טכנאי מיומן. צריך לפרק את המחשב ולפזר הרבה מלח כדי לספוג את כל הרטיבות.
סוללה- קניתם מחשב חדש ויש לכם סוללה חדשה. בפעם הראשונה הטעינו את הסוללה לפי הוראות היצרן, ואפילו הוסיפו עוד כמחצית מהזמן הנדרש להטענה. כיון שכל סוללה יכולה להיטען ולהתרוקן רק מספר מוגבל של פעמים, כדאי לנתק את הסוללה מהלפטופ כל עוד הוא מחובר לחשמל ולהטעין אותה לקראת היציאה מהבית, אז היא תהיה בשימוש.
מתלבטים היכן ללמוד? היכנסו לייעוץ חינם תוך 3 שעות
בננה - אם נהייתם רעבים, אנחנו מצטערים לאכזב: הבננה היא פשוט שמו של החיבור העדין של ספק הכוח לנייד. הבננה בולטת ולכן נוטה לסבול ממכות או דחיפות שנוצרות בתזוזות של המחשב. מה עושים? מנתקים את הבננה לפני כל תזוזה של המחשב הנייד ולעולם לעולם לא מכניסים את הלפטופ לתיק שלו כשהיא מחוברת אליו.
גיבויים – אחרי חודשים של עבודה אתם מגיעים לקו הסיום ומכניסים את השם האחרון לרשימת הביבליוגרפיה של הסמינריון שלכם – ואז... המחשב נתקע. ונכבה. אם נשטפתם זיעה קרה למקרא השורות הללו – יש לכם סיבה טובה. איך נמנעים ממקרה שכזה? התשובה אחת: מגבים, מגבים, מגבים. שמרו את המידע שחשוב לכם ב-3 מקומות שונות לאורך 3 “דורות" של שינויים. איך? שלחו לכם אותו במייל, שמרו אותו על דיסק און קי ואפילו צרבו על דיסקים. אמצעי הגיבוי הללו חינמיים או זולים, ואתם יכולים גם לגבות את המידע בשירותי ענן או בהארד דיסק נייד. אם תתרגלו לגבות תחסכו דם, יזע ודמעות אם חלילה תיתקלו בבעיה בשלב מכריע. שלא נדע.
ניקיונות - כבר אמרנו שרטיבות היא אויב של המחשב, אבל גם לכלוך לא עושה לו טוב לעור הפנים. מומלץ לנקות את הנייד – כן, גם את המסך, במטלית לחה (עם או בלי אלכוהול). חשוב לנקות אותו כשהוא מכובה ולחכות קצת שיתייבש לפני שמחזירים אותו לפעולה. אבל זה לא הסוף: גם אבק הוא אויב מר של המחשב שלכם וחשוב לכסות אותו אם אתם בדיוק משפצים, למשל. היחשפות לאבק גורמת לאסתמה מחשבית בצורת חריקת המאווררים ומגע רופף ברכיבים הרגישים והעדינים של המחשב.
נוח לך, חמוד? שימו את הלפטופ שלכם במקום שנוח לכם לעבודה, אבל נוח גם לו. מה זה אומר? דאגו לו למקום יציב בו הוא לא בסכנת נפילה או חשוף למכות מעצמים חולפים. את הכבל שלו הניחו במקום בו אין תנועה של אנשים והרחק הרחק מחתולים או כלבים שלועסים חוטי מחשב כמו היו מסטיק.
טיול מחוץ לבית - לקחתם את הלפטופ אתכם במכונית? אמא שלכם התקשרה וביקשה שלא תשאירו אותו גלוי לעיני כל – והיא צודקת. פרצה קוראת לגנב, אתם יודעים ולפטופים הם טרף קל ושווים הרבה מאוד כסף. אם יש לכם דווקא קטנוע, ודאו שמתחת למושב שלכם יש מספיק מקום כדי שהלפטופ יישב לו בנוחות, שהמרווח מספיק והוא לא סובל מלחץ כשאתם יושבים על המושב והכי חשוב: רפדו אותו כדי למנוע מהמחשב טלטלות כואבות כמו פסי האטה. זה יעשה לו רק טוב.
אנטי וירוס – התקנה של אנטי וירוס היא הכרח וכדאי להתקין אנטי וירוס אחד בלבד על המחשב הנייד שלכם. למה? פעילות של כמה תיצור התנגשות שתפריע. הוירוסים, כידוע, פוגעים בביצועי המחשב ולכן חשוב שהאנטי וירוס שלכם יהיה מעודכן – גם אם הוא בתשלום וגם אם הוא חינמי.
גלשו חכם - טוב לחקור את העולם האינטרנטי הרחב, לצלול לאוקיאנוס המידע וליהנות מכל מה שיש לו להציע, אבל באותה עת, כדאי שתיזהרו מכל מה שנראה חשוד – הוא עשוי להיות כזה. הגרלות, סקרים, תוכנות מוזרות, אתרים שנראים מפוקפקים – כולם עלולים להזיק למחשב שלכם, לכן אם קיבלתם מייל מכתובת לא מזוהה, לינק שנראה מוזר או חלון שנפתח ומודיע לכם שזכיתם בהגרלה מיוחדת – אל תתפתו ואל תקליקו.
טיפול בתקלות וטיפולים שוטפים - כמו שהרכב שלכם צריך שיבדקו לו שמן-מים, כך גם המחשב שלכם זקוק לטיפולים שוטפים. כמו מה? את עדכוני האנטי וירוס כבר הזכרנו והגיבויים הקבועים ימנעו מכם דופק מואץ בעת תקלה. הדבר הנוסף שכדאי לעשות כי להיות מוכנים לתקלות, הוא להרחיב את האחריות של היצרן על המחשב. העלות נעה בדרך כלל בין 200-300 ש"ח והיא מומלצת כיון שלרוב היא מכסה את החומרה. נזקקתם לתיקון או טיפול? בקשו הצעות מחיר מכמה גורמים כדי לדעת מול מה אתם עומדים. עלות בדיקה נעה בדרך כלל בין 0-100 ש"ח, תלוי בסוג התקלה, ופרמוט והתקנה מחדש ללא גיבוי ושיחזור יעלה לכם בסביבות ה- 250 ₪.
מתלבטים היכן ללמוד? היכנסו לייעוץ חינם תוך 3 שעות