"להיות מהנדסת? לא באמת חשבתי שזה יכול לקרות. גם לימודים באקדמיה לא היו בתכנון. כי את לא באמת מאמינה שאת יכולה להצליח. היינו ילדים ממקום קטן ומרוחק, והחלומות שלנו היו גם הם קטנים. לעבוד בכל מיני מקומות בכרמיאל ולא יותר מזה. לא לחשוב רחוק מדי".
הכירו את הדס, סטודנטית לתואר בהנדסת תעשיה וניהול, מנהלת פרויקטים ברפאל ו-בוגרת עמותת 'חינוך לפסגות'. "בסביבה הקרובה אליי אנשים לא יצאו ללימודים גבוהים", היא מספרת, "המושג הזה היה כאילו לקוח מעולם אחר. אתה לא באמת מאמין שתגיע לשם ואתה מרגיש שהאפשרויות שלך מוגבלות. יום אחד היועצת של בית הספר הזמינה אותי לשיחה וסיפרה לי על חינוך לפסגות. מיד קפצתי על הרעיון".
העמותה שמאמינה בפוטנציאל שלכם
חינוך לפסגות זו עמותה שפועלת בפריפריה החברתית והגאוגרפית של ישראל וחותרת לצמצום פערים. העמותה מאתרת ילדים עם פוטנציאל למצוינות ועוזרת להם לממש אותו, באמצעות שיעורי תגבור, העשרה ושיעורי העצמה. המטרה היא לגרום לילדים להאמין שהם יכולים לפרוץ את הגבולות של עצמם.
מאוד מהר, המרכז של העמותה הפך להיות הבית השני של הדס. "זה היה המקום גם להיות בו עם כל החברים ולחזק כישורים חברתיים, וגם ללמוד בו בכיף ובאופן יצירתי". היא מספרת, "קיבלנו שם תגבורים, אבל גם פעילויות מעשירות אחרות שלא הייתי חשופה אליהם. שיעורים שפתחו לי דלת לעולמות חדשים - כמו כתיבת קוד, פיתוח חשיבה יצירתית דרך תורת המשחקים, או למידה על חקר המוח. מדי פעם גם היינו יוצאים לטיולים וימי כיף שבהם פגשנו מקומות חדשים שלא הכרתי".
"לפעמים כל מה שילד צריך זה מבוגר אחד שיאמין בו"
"חינוך לפסגות שינתה לי את החיים. אם היית אומר לי כשהייתי ילדה שאני אלמד לתואר בהנדסה, או אעבוד ברפאל - לא הייתי מאמינה לרגע. אני רואה איך חינוך לפסגות שינתה לי ולילדים שגדלו לצדי את החיים. חניכים נוספים שהגיעו למקומות שלא דמיינו שהם יכולים להגיע אליהם - תפקידי מפתח בצבא ובאזרחות. ובעיקר אני רואה איך הם התפתחו ונפתחו ברמה האישית".
היום הדס רוצה לעשות בשביל נערים ונערות את מה שעשו בשבילה. היא מתנדבת בעמותה שקיבלה אותה ושינתה את חייה. היא רוצה לעזור להם להאמין בעצמם, לאפשר להם לשאוף גבוה, להצטיין ולהגשים את עצמם.
"הדבר הכי גדול שקיבלתי בחינוך לפסגות הוא הידיעה שכל אחד יכול להצליח. לא משנה מאיפה אתה מגיע, מותר לך לחלום חלומות גדולים. וגם להגשים".