בין כל התוכניות המוצעות על ידי בית הספר, בולטת תוכנית Gap Year- Study Abroad, תוכנית חד שנתית המאפשרת לסטודנטים להגיע לשנת לימודים ראשונה באוניברסיטה העברית, ולהמשיך לאחר מכן את לימודיהם במוסדות בחו"ל. התוכנית מציעה לסטודנטים ללמוד ולהתנסות במגוון תחומים, ביניהם מדע המדינה, ישראל והמזרח התיכון, שפות, דתות, אומנות, עסקים ומשפטים וכן מדע וטכנולוגיה, ואף פתוחים בפניהם כל הקורסים הנלמדים באנגלית בפקולטות השונות באוניברסיטה העברית. כל הקורסים מאפשרים לסטודנטים לחוות את ירושלים, ואת ישראל בכלל, דרך סיורים לימודיים ומרצים מהשורה הראשונה בתחומם.
מלבד מגוון האפשרויות הלימודיות, הסטודנטים של בית הספר לתלמידי חו"ל, נהנים מפעולותיו של המשרד לחיים סטודנטיאליים ותוכנית המעטפת הייחודית של רוטברג, שבמסגרתה הם מקבלים תמיכה מסביב לשעון באמצעות מדריכים חברתיים, שתפקידם לדאוג שכל צרכי הסטודנט, אקדמיים או אישיים, ימולאו. מחוץ לאקדמיה, המעטפת מספקת לסטודנטים פעילויות חווייתיות, טיולים, ואירועים חברתיים המאפשרים לסטודנטים להתנסות בתרבות העשירה והתוססת של ישראל במהלך תקופתם באוניברסיטה. אחת מנקודות השיא של המעטפת היא תוכנית Hebrew University Buddies, שמחברת בין סטודנטים בינלאומיים לסטודנטים ישראלים, ודרכה הסטודנטים הבינלאומיים זוכים לחווה אותנטית ורב תרבותית בישראל.
מאיה חופקוב, בוגרת התוכנית מ-2013, מספרת על חוויותיה: "אחת הסיבות העיקריות לכך שבחרתי ללמוד בישראל, ובירושלים ספציפית, הייתה שרציתי לגור בעיר ייחודית שלא דומה לשום מקום אחר בישראל. נהניתי גם ללמוד על האסלאם ועל ההיסטוריה הפוליטית של ישראל. בחרתי גם ללמוד בישראל כי רציתי לבלות יותר זמן עם המשפחה שלי. החלק הכי מיוחד בחוויה שלי בישראל היה הבילוי בקיבוץ של אבא שלי בגינוסר, מקום שחשוב לו מאוד. הכרתי את החברים והמשפחה שלו שם, ואת הילדים שלהם. הרקע הישראלי שלי גרם לי לרצות להכיר את השורשים ההיסטוריים שלי וללמוד כמה שיכולתי על המקום שבו אבא שלי גדל".
ראשת התוכנית, רונית לביא מוסיפה: "בית הספר לתלמידי חו"ל ע"ש רוטברג הוא המוסד הוותיק ביותר מסוגו בארץ. אנו מקבלים אל שערינו בכל שנה מאות תלמידים מצוינים מכל העולם: ארה"ב, אירופה, סין, דרום קוריאה ואוסטרליה. בין היתר, בנוסף לקורסים הייחודיים המוצעים להם אצלנו בבית הספר, הלימודים ב"רוטברג" מאפשרים לסטודנטים לחוות את העיר המיוחדת שלנו- ירושלים, להתחבר לשורשיהם היהודיים, להכיר לעומק את המורכבות שבאזורנו, ולהכיר המון סטודנטים, ישראלים וסטודנטים נוספים מכל העולם וללמוד יחד איתם".