לכל אחד יש את השיקולים שלו בדילמה איפה הכי כדאי ללמוד, ובסדרת הכתבות הזאת החלטנו להתמקד דווקא בפן החברתי. כי הרי עם כל הכבוד (ויש כבוד, כן?) שאנחנו רוחשים לאקדמיה, זה הרי לא חדש שהלימודים בבן גוריון הם חלק שולי בחוויה הסטודנטיאלית הכללית שמציעה באר שבע. הסטודנטים מספרים על אווירה קהילתית, חיי חברה מגניבים, ובאופן כללי וייב ייחודי שרק הנגב יכול להציע. לכן, לא מפתיע שגם אחרי שהם מסיימים ללמוד, רבים מהם פשוט לא רוצים לעזוב.

אם אתם סטודנטים שגרים בבאר שבע או שאתם מתכננים להיות כאלו בקרוב, הכנו לכם מדריך עם המקומות הכי שווים שאתם פשוט חייבים להכיר. איך עשינו את זה? פנינו לאפליקציית איזי והוצאנו נתונים על המקומות ועל העסקים בעיר שקיבלו את הציונים הגבוהים ביותר על ידי הגולשים, כשהדגש המרכזי היה - שיהיו קרובים לקמפוסים. אז שנתחיל?

כך תהפכו למצטייני דיקאן: איפה מדפיסים עבודות?

לפני שאנחנו מעודדים אתכם להבריז משיעור בשביל איזו מסעדה, ראשית נעזור לכם להתקרב בעוד צעד אחד אל התואר הנכסף - מצטיין דיקן. איך תגישו עבודות בלי מקום קרוב ונוח להדפסה? באיזי ממליצים על Lee" Ofice" שנמצא במרחק כ-300 מטרים בלבד מהאוניברסיטה, וקיבל תשבוחות על שירות מעולה.

כך תדאגו לשמור על בטן מלאה וגם על הכיס: איפה אוכלים?

לא חסרות לכם אפשרויות מגוונות וטעימות לארוחת צהריים טובה בקרבת האוניברסיטה, כזאת שתקשה עליכם להישאר ערים בשיעור שלאחריה, אבל תהיה שווה כל ביס.

במועדון הנעורים, ממש צמוד למעונות ברובע ד', הקימו את "חומוס אבו-דאבי" – המקום שבו תמצאו רק סטודנטים (רוב הזמן). חוץ מהחומוס המשובח, יש שם אווירה מעולה וכמובן ריפיל חופשי. אה, כן – אל תוותרו על קנקני הלימונדה.

9 דקות הליכה משם תמצאו את "הודו הקטנה", מסעדה שלפי השם שלה אפשר להבין עליה הכל, כזאת שרק מלהיכנס אליה תחזרו ברגע אחד לטיול הגדול במזרח. אז נכון, המחירים לא ברופי, אבל הם נוחים במיוחד.

 

אם בא לכם לאכול משהו בקטנה, קפצו ל"פינת אוכל" ברינגלבלום. סנדוויץ' בר שמציע את הכריכים הכי טעימים בארץ (אתם חייבים לטעום את נתח הקצבים). במקום תלוי שלט שמצהיר על האג'נדה, ובעצם מתמצת הכל: "כי הכל יכול למצוא את עצמו בתוך הסנדביץ'. *חוץ מאקונומיקה". אתם תהיו בהלם מהמחירים המצחיקים.

 

עוד באותו מתחם תמצאו את "פסטה בסטה", הסניף הדרומי של הרשת המוכרת. ולמי שלא מכיר נסביר את העיקרון בקצרה – הכל בהרכבה עצמית: בוחרים את הפסטה, את הרוטב ואת התוספות, כל אחד לפי טעמו האישי.

 

כך תכירו את הדייט הבא שלכם: איפה שותים?

דיברנו מספיק על אוכל, והתעלמנו מהחלק החשוב באמת – לאן יוצאים בעיר הזאת? פשוט צריך לחצות את הכביש מהאוניברסיטה ולבוא ל"בנג'י", הפאב שנקרא על שמו של בן גוריון כמובן, מציע אלכוהול מעולה, תפריט אוכל שמשלים אותו מצויין ואחלה מוזיקה.

 

מהצד השני של המעונות תמצאו את "מילבה", פאב שכונתי שמגיש מעל 30 סוגי בירות מכל העולם, פלוס קוקטליי בית מעולים. חשוב לציין את המנות הטעימות שמכנים במטבח, המשתלבות מעולה עם האלכוהול. אהבנו.

 

אם בדיוק קשקשתם עם מישהו או מישהי שמצאו חן בעיניכם, אתם יכולים לזרום מהשיעור היישר לדייט ב"זאלמה אכבר", בר הקוקטיילים הטוען שהוא הראשון בעיר ובאזור בכלל, שיש בו סטייל שווה ונשנושים טעימים.

 

View this post on Instagram

A post shared by Zalame ACB (@zalame.acb) on

מול שערי האוניברסיטה תמצאו את "מנגה", בר מסעדה שהבעלים מצהירים עליו שהוא "משמש מקום מפלט מן הלימודים האקדמיים ובקיצור, הבית של הסטודנטים".

 

ואי אפשר שלא להזכיר את "מנצ'ילה" (שילוב של המילים "מאנץ' +צ'יל), שמציע לכם להתחבר לאווירת השאנטי המדברית עם נרגילות, בירות מהחבית, נשנושים ומוזיקה טובה.

 

עוד בר אחרון שכדאי לבדוק הוא ה"בר אילן" (עקיצה לאוניברסיטה מהמרכז? לא בטוח). מדובר בבר בירות שכונתי, שנמצא גם הוא ברינגלבלום ומציע מטבח שף מעולה, סאונד איכותי, עיצוב נעים והרבה הרבה בירות.

 

View this post on Instagram

A post shared by bar ilan (@barilan_beerpub) on

כך תדאגו להשלמת קניות: איפה קונים אלכוהול רגע לפני משחק?

סליחה, אנחנו מתנצלים, אולי בכלל כל ההמלצות על מסעדות ופאבים לא רלוונטיות אליכם. אם אתם יותר טיפוסים ביתיים, תנו לנו לסחוף אתכם לתרחיש הבא: הזמנתם חברים לקפוץ אליכם הערב לראות את המשחק או פרק של 2025, ורגע לפני גיליתם שהמקרר שלכם ריק (וגם המאפרה). מה אתם עושים? ובכן, בדרך לדירה עוצרים ב...ווגאס, כן, כן, ממש כך. המינימרקט שפתוח 24/6 יסדר את העבודה כשאתם צריכים להשלים קניות לפני שכולם מגיעים.

 

כך תשמרו על הגזרה: איפה מזיעים כאן?

אחרי שיצאנו, אכלנו ושתינו (וכן, גם נשנשנו את עצמנו לדעת תוך כדי החרישה למבחנים), כדאי גם שנדאג לכושר שלנו. המקום שיעשה את העובדה הוא "מרכז הספורט באוניברסיטה" שמציע חדר כושר מאובזר, חוגים ומספר בריכות. ויש גם הנחה משתלמת במיוחד לסטודנטים - שווה.

 

כך תזכירו לעצמכם שהחיים טובים בסך הכל: איפה עושים פיקניק?

פארק קק"ל הדסה יכול להוות עבור סטודנטים מקום מפלט מושלם; בין אם זה פיקניק רומנטי על הדשא, מפגשים חברתיים בחיק הטבע, או למידה באזור נעים ושקט על דשא ירוק, כאשר אם תרימו לרגע את הראש – תראו באופק את הדיונות של המדבר. אם תהיו ילדים טובים, אולי אפילו תזכו לראות כמה גמלים.

כך תחליפו את אמא (סתם סתם): איפה עושים כביסה?

כבר בתחילת הכתבה הודנו שאנחנו לא מתכננים להתעסק בלימודים ובציונים, והנה אנחנו גם מקיימים. אבל בכל זאת, הטיפ האחרון שלנו הוא לא עוד אטרקציה באזור, אלא דווקא משהו קצת יותר קונקרטי – המכבסה הכי שווה באזור היא "כבס ולמד", מכבסה אוטומטית בשירות עצמי, שפתוחה כל השבוע ומציעה גם טלוויזיה ומכונת קפה – לשעות הקטנות של הלילה.

את כל המקומות שהמלצנו עליהם תוכלו למצוא על גבי המפה:

קופצים לבאר שבע ומחפשים מה יש עד שתגיעו? באפליקציית איזי תמצאו גם עסקים ומקומות שנמצאים על הדרך (תוכלו להגדיר נקודת מוצא ויעד), כך שלא תצטרכו לסטות מהמסלול שלכם.

בפעם הקודמת המלצנו לכם על המקומות שסטודנטים בחיפה חייבים להכיר>>
בדקנו איפה מבלים הסטודנטים באריאל>>
עלינו לקרית שמונה וגילינו שם וויב סטודנטיאלי מפתיע>>
גילינו את המקומות שהפכו את שדרות לעיר מושלמת לצעירים>>
מה המקומות שסטודנטים ירושלמים לא מכירים בעיר הבירה (וחבל שכך)>>
והכי הופתענו לגלות על מקומות בתל אביב שסטודנטים חייבים להכיר>>