בוגרי תואר ראשון ומנהלים שמעוניינים להצליח ולהתקדם במקצוע, ניצבים בדרך כלל בפני החלטה חשובה במיוחד: האם לעשות תואר שני ובאיזה מסלול לבחור? לימודי תואר שני נמשכים בדרך כלל כשנתיים ומצריכים השקעה של זמן, מאמץ וכסף, ולכן חשוב לבחור במסלול שיתרום לעתיד המקצועי שלכם.

תואר שני במנהל עסקים הוא אחד התארים המבוקשים והמשמעותיים שתוכלו לבחור. הוא יאפשר לכם להתקדם לתפקידים ניהוליים מורכבים ויפתח לכם דלתות בכל ארגון ובכל תחום. אבל מה באמת לומדים בו ומהם הכלים שרוכשים? אספנו עבורכם את כל הפרטים.

רכישת יכולות ייחודיות וכלים מתקדמים לניהול

מנהלים שלמדו ניהול נתפסים בדרך כלל כמי שמבססים את ההחלטות שלהם על תיאוריות מוצקות ושיקולים הגיוניים, או במילים אחרות - כאלה שיודעים מה הם עושים.

"צריך ללמוד כדי להפוך למנהל טוב ולדעת איך לייעל חברות", מסביר ראש המסלול לתואר שני במנהל עסקים במכללה האקדמית תל אביב יפו, פרופסור יצחק ונציה. "אלה לא יכולות שמהנדס, מעצב אופנה או כלכלן נולד איתן או רכש בתואר הראשון. בתואר השני ניתן לקבל את הכלים לבצע תפקידי ניהול בכירים כהלכה".

חידוד הכישורים האישיים

עולם ההיי-טק הוא עולמם של הצעירים. גם המנהלים שהיו פעם הצעירים והמוכשרים ביותר, עלולים בסביבות גיל 40 להיתקל במחסומים בקידום. אז מה עושים? מחדדים את הכישורים: תואר שני במנהל עסקים יחשוף אתכם למגוון רחב של שיטות לפיתוח החדשנות וכישורי היזמות שלכם.

מה באמת לומדים בתואר שני במנהל עסקים?   (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
"צריך ללמוד כדי להפוך למנהל טוב ולדעת איך לייעל חברות" | צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

"המכללה האקדמית תל אביב יפו היא המכללה היחידה בישראל שניתן ללמוד בה קורס "פיינטק" – שילוב של המילים finance (כלכלה) ו-tech (קיצור של טכנולוגיה). מדובר בתחום שמתפתח בשנתיים האחרונות בכל העולם ומדגיש את הקשר שבין עולם הניהול והכלכלה לעולם הטכנולוגי",  מסביר פרופ' ונציה. "כמו כן, במסגרת הלימודים לתואר שני ניתן לבחור בין התמחויות שונות, ביניהן התמחות באסטרטגיה, יזמות וחדשנות ויזמות שממקודת בסטארט-אפים". 

משתפשפים בשטח

העבודה בשטח מאוד חשובה לרכישת כל אותם כלים במהלך לימודי התואר השני במנהל עסקים. בניגוד למוסדות רבים, התכנית של המכללה האקדמית תל אביב יפו מכינה את בוגריה למציאות. "לימודי התואר השני מורכבים מקורסים תאורטיים אך גם מהתמחות ופרויקט גמר, בו הסטודנטים מתנסים בעבודה באחת מהחברות הגדולות במשק. הם מקבלים בעיה אמיתית או אתגר שקיים בחברה וצריכים להציע פתרונות כדי לייעל את החברה או לשפר את המוצר. הסטודנטים עושים את זה בליווי מקצועי מאנשי מקצוע שמכירים את השטח היטב", מדגיש פרופ' ונציה. "ההתנסות המעשית מעניקה לסטודנטים ארגז כלים עשיר שישרת אותם בעתיד".

למידע נוסף על המפגש הפתוח שיתקיים ב19.7 בשעה 18:00 – לחצו כאן>>

אפשרויות תעסוקה רבות

יש סיבות רבות שבגללן כדאי ללמוד מנהל לעסקים לתואר שני – אך העיקרית בהן היא אפשרויות התעסוקה הרבות. בוגרי התואר יכולים להשתלב במגזר הפרטי והציבורי כמנהלים בכירים, לפתוח עסק עצמאי או אפילו להיכנס כשותפים ביוזמות וסטארט-אפים.


פרופ' ונציה מוסיף ואומר כי אחוזי ההצלחה של בוגרי המכללה הם מהגבוהים ביותר: "אנחנו מכללה מתפתחת ומתחדשת שמתרכזת ברמה אקדמית גבוהה, לצד התנסות וחיבור לעולם המקצועי. בין המרצים במכללה אפשר למצוא את בכירי המשק הישראלי (כמו למשל הדקן, פרופ' איזי בורוביץ) ובוגרינו הם עובדים מבוקשים במשק, שמגיעים לתפקידי מפתח בכירים ויוקרתיים".