בעידן של מסכים ואפליקציות, שבו מסרים עוברים ברמה הגלובלית תוך שניות, לתחום התקשורת החזותית יש חשיבות גדולה יותר מתמיד. לעיצוב האינטראקטיבי יש השפעה לא רק על הדרך שבה אנחנו מתכתבים, עובדים ועושים קניות, אלא ממש על הסגנון החיים שלנו. כשהכול מתנהל אונליין, כל אחד צריך לשווק את עצמו נכון. לא מדובר רק על עסקים, אלא גם על אנשים פרטיים. כולם צריכים תדמית אונליין איכותית ויעילה, מהפיצרייה השכונתית ועד לענקיות ההייטק.
אז איך עושים את זה?
הדרך להשתלב במהפכה הדיגיטלית הזאת מתחילה בלימודי תקשורת חזותית לתואר ראשון ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, שמציעים תואר ראשון המכשיר את הסטודנטים להתמודד עם האתגרים המשתנים של העולם הדיגיטלי.
אז מה זה בכלל תקשורת חזותית? תקשורת חזותית (שידועה גם בשם עיצוב גרפי) מתמקדת בדרכים יצירתיות להעברה של מסרים. בתחום משתמשים בתמונות, דימויים, טקסט, וידיאו ואמצעים דיגיטליים באופן שמתאים לקהל היעד ויוצר תדמית עסקית חדשנית ויעילה. מדובר במקצוע מאוד מגוון שפותח המון דלתות לקריירה. מעצבים נדרשים היום כמעט בכל מקום, מענפי השיווק והפרסום, תעשיית ההייטק ועד למשרדי ממשלה - כל ארגון או עסק שצריך להעביר מסרים ולשווק את עצמו ביעילות וביצירתיות. המעצבים מבינים מהם הערכים, הרעיונות והאווירה שהעסק רוצה לשדר ללקוחות שלו, ומשלבים את כל הכלים הגרפיים כדי ליצור עניין אצל קהל היעד ולמשוך את הצרכנים.
מרכז הלימודים ב-SCE הוא ההבנה שהמהפכה הדיגיטלית תמיד נמשכת ואף פעם לא עוצרת, כל הזמן יש חידושים, המידע מתעדכן ואי אפשר לשלוט בכל, אבל דרך רכישה של הכלים המתאימים אפשר תמיד להיות רלוונטיים ולהתאים את עצמנו למגמות בשוק וגם להצליח.
הלימודים ב-SCE מתאימים לאנשים יצירתיים, שתמיד מעניין אותם להיות במרכז העניינים ולהכיר את התחומים הכי עכשוויים וללמוד על הטכנולוגיות הכי חדשות בעולם הדיגיטלי, כאלה שיכולות לשנות ולהשפיע.
זאת הפעם הראשונה שלימודי תקשורת חזותית מתקיימים בדרום לתואר ראשון, מה שמשמעותי מאוד לצעירים וצעירות מהאזור שרוצים להשתלב בתחום התקשורת החזותית ועד היום נאלצו לחפש לימודים במרכז ובצפון. התכנית החדשה שנפתחה ב-SCE מאפשרת לאותם צעירות וצעירים ללמוד קרוב לבית ובאופן נוח.
הלימודים נמשכים ארבע שנים. הם נערכים בקמפוסים בבאר שבע ובאשדוד של SCE. שכר הלימוד הוא אוניברסיטאי.
עיצוב שמשנה עולמות: מה לומדים בתואר?
בלימודי תקשורת חזותית ב-SCE מכשירים את הדור הבא של המעצבות והמעצבים, כאלה שיש להם גם ידע אמנותי וגם ידע טכנולוגי, והם בעלי גמישות, מוטיבציה גבוהה ויכולת לחשוב מחוץ לקופסה.
בתואר לומדים על העולם הענקי של העברת מסרים באופן חזותי, ושמים דגש על עיצוב גרפי חדשני. הסטודנטים והסטודנטיות מקבלים בסיס ברישום, איור, אנימציה, אינטראקטיב, עיצוב בתנועה, וידיאו ארט ועוד. בקורסים מתמקדים בעיצוב למסכים וסמארטפונים, טלוויזיה, מחשב, קולנוע ועוד.
בלימודים שמים דגש גם על הקשר שבין האדם לקהילה ועל חשיפה של הסטודנטים והסטודנטיות לעיצוב העולמי.
בשנה האחרונה לתואר מקדישים את רוב הזמן לפרויקט גמר, שבו שמים דגש על יישום של כל הכלים שנלמדים כדי לתכנן וליישם פתרונות שיווקיים שהם פרקטיים, מקוריים וחדשניים.
למי זה מתאים?
התואר הראשון בתקשורת חזותית ב-SCE מתאים למחפשים מקצוע שיש בו גם יצירתיות וגם בסיס טכני. תחום העיצוב הגרפי והתקשורת החזותית יכול להתאים לאנשים רבים, בעיקר לאנשים חרוצים, רציניים ומקוריים, שחושבים מחוץ לקופסה ורוצים להשתלב במקצוע שיכול לאפשר להם לממש את הכישרונות שלהם.
מאריזות מוצרים ועד למציאות רבודה - מה עושים עם התואר?
תחום התקשורת החזותית הוא מגוון מאוד, ובהתאמה גם האפשרויות שעומדות בפני הבוגרות והבוגרים הן רחבות מאוד. הקריירה היא מאוד דינמית ומאתגרת, המעצבים נפגשים עם המון פלטפורמות כמו אתרים, אפליקציות, דפי נחיתה, עיצוב של ספרים וכתבי עת, כרזות, אריזות של מוצרים והרשימה עוד ארוכה. לאחרונה מתווספים גם אפיקים חדשים ומסקרנים מאוד כמו מציאות רבודה ו-VR, שגם בהם יש ביקוש למי שמבינים בעיצוב ויודעים להפוך חזון לפרקטיקה.
קשה לדעת בדיוק מה צופן העתיד של תחום התקשורת החזותית. מדובר בענף שמשתנה כל הזמן כדי להתאים את עצמו לחיים שלנו. מה שבטוח הוא דבר אחד - מעצבים ומעצבות שיחזיקו בחשיבה גמישה ובידע המתאים יוכלו להשתלב בשוק המסקרן הזה וגם להשפיע. כל מה שצריך הוא ללמוד את הכלים הנכונים.
הכתבה באדיבות אתר לימודים בישראל study.co.il