קודם כל מה זה דימות רפואי?

מדובר במקצוע פרא רפואי, העושה שימוש במכשור מתקדם וחדשני כחלק מתהליכי הטיפול והאבחון. התחום אולי מוכר לכם מצילומי רנטגן ואולטרסאונד, אבל הוא לא מסתכם רק בזה ואנשי דימות רפואי לוקחים חלק חשוב וקריטי בקבלת החלטות בתחום הבריאות ואפילו משתלבים בהייטק. בוגרי התואר הראשון בדימות בעלי יתרון גדול יותר ביציאה לשוק העבודה, לעומת בוגרי לימודי תעודה בתחום.

איפה אפשר ללמוד את התחום?

לראשונה בישראל נפתחת תוכנית לתואר ראשון בדימות. הראשונים שמובילים את התחום הנם המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט בהוד השרון. מדובר בתוכנית ייחודית בישראל, המשלבת תואר אקדמי עם הסמכה מקצועית בדימות, ובסיומה הבוגרים זכאים לתואר ראשון B.Sc ותעודת רנטגנאי מוסמך מטעם משרד הבריאות.

בשערי מדע ומשפט שמים דגש על השתלבותם של הבוגרים במקום עבודה מיד בסיום הלימודים, ועל הקניית הידע הנחוץ לשם כך. לשם כך התואר כולל שיתופי פעולה עם מוסדות בריאות והפרקטיקה הנלמדת בתואר מסייעת לבוגרים להשתלב בעבודה תוך זמן קצר אחרי ההכשרה הקלינית בסיום הלימודים.

shaarey mada vemishpat (צילום: שערי מדע ומשפט)
צילום: שערי מדע ומשפט

מה לומדים?

מטרת התואר היא להכשיר אנשי מקצוע איכותיים לשם השתלבות בתחום הדימות ולכן במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע רב תחומי. בין הקורסים הנלמדים במהלך התואר אפשר למנות אנטומיה, אימונולוגיה רפואית, דימות ברפואה גרעינית, עקרונות פיסיקליים של דימות MRI, רדיוגרפיה של דימות CT, יחסי הגומלין בין רנטגנאים, רדיולוגים וקלינאים וקורסים רבים נוספים.

בלימודים המתקדמים יש דגש על פיתוח מיומנויות החשובות לאנשי דימות כמו למשל כיצד להבין את התמונה המלאה בזמן אמת כדי להחליט על הטכניקה שהכי מתאימה למצבו של המטופל. בנוסף, בוגרי תואר ראשון בדימות מסיימים עם אופקים רחבים בתחום המחקרי, הטכנולוגי והתיאורטי ועם מיומנויות ניהול וחשיבה רב תחומית הכוללת גם מדעים מדויקים וגם את מדעי החברה.

הלימודים כוללים שיתוף פעולה עם המחלקות הרלוונטיות במוסדות רפואיים, מה שמאפשר לסטודנטים לקבל התנסות מעשית, להרחיב את הידע ולפתח מיומנויות שימושיות לעבודה בזמן אמת.

SHAAREY MADA 2

משך הלימודים?

הלימודים נמשכים שלוש שנים וחצי והם כוללים שמונה סמסטרים.

מה עושים בסיום הלימודים?

בוגרי ובוגרות התואר יכולים להשתלב בשוק העבודה מיד בסיום הלימודים ואפשרויות התעסוקה שעומדות בפניהם מגוונות וכוללות את משרד הבריאות, בתי החולים ומרכזים רפואיים. הבוגרים יכולים להשתלב גם בחברות טכנולוגיה ובדיאגנוסטיקה רפואית ולאחרונה יש גם ביקוש גדול לעובדים עם ידע בדימות בתעשיות ההייטק, הביוטק ובמיוחד בסטארטאפים המתמחים בפיתוח עזרים רפואיים חדשניים ופורצי דרך. רשימת התפקידים בהם בוגרי לימודי דימות יוכלו להשתלב כוללת טכנאי רנטגן, טכנאי אולטרסאונד, מנהלי מכוני דימות וגם מגוון תפקידים במחקר ופיתוח (מו"פ).

הדרישה לאנשי דימות רפואי איכותיים בשוק הולכת וגדלה משנה לשנה, בין השאר בגלל שתחום הרדיולוגיה האבחנתית (שימוש בדימות ככלי לאבחון של מחלות בעזרת בדיקות כמו רנטגן, CT, MRI ועוד) חשוב ביותר לשמירה על בריאות החולים.

למי מתאימים לימודי דימות?

הלימודים לתואר ראשון בדימות רפואי מתאימים למי שברצונם להצעיד קדימה את מערכת הבריאות הישראלית ולהשתלב במקצוע שיש לו חשיבות אדירה לקידום הרפואה ובריאות הציבור. מדובר על קריירה בדגש על טכנולוגיה עם המון אתגר, עניין ותחושה של שליחות. אם אתם מעוניינים לרכוש ידע וניסיון פרקטי בדימות ומדעי הבריאות וגם לפתח מיומנויות ניהוליות, הלימודים האלה בדיוק בשבילכם.

הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.

 

הכתבה באדיבות לימודים בישראל study.co.il