מי אני:
"שני אדרי (27), לפני שנה סיימתי לימודיי בבית הספר למשפטים של המסלול האקדמי המכללה למינהל. בימים אלה עושה התמחות בלשכת הוצאה לפעול בבאר שבע".
מקור ההשראה שלי:
"המשפחה שלי, והמרצה שלי שהשפיעה עליי רבות, ד"ר יפעת ביטון, מנחת קליניקת 'תמורה' לשינוי חברתי במסגרתה הובלתי את הקמת תחנת הסיוע. כשאני רואה חוסר צדק, זה גורם לי לחשוב מה הייתי רוצה לתקן".
רשת חברתית שלא אכנס אליה:
"יש לי פרופיל אישי רק בפייסבוק וגם לשם אני בקושי נכנסת, רשתות חברתיות לא מדברות אליי".
כשאני בפקק בדרך למכללה אני..:
"אני לא עושה שום דבר מיוחד, רק מקווה שישתחרר מהר. תמיד בלחץ שהפקק ישתחרר, כי אני תמיד יוצאת בדקה האחרונה".
תמיד ידעתי ש...:
"תמיד אמרו לי במשפחתי שאני ממוקדת מטרה, הולכת עם המטרה עד הסוף, כשאני רוצה להגיע לתוצאה אני אעשה הכל כדי להגיע אליה, גם אם אומרים לי שזה לא יצליח".
הקבוצה עם השם הכי ביזארי שאני חברה בה ב-WhatsApp:
"הסטודנטים המבטיחים" – קבותה שכוללת סטודנטים מהמכללה שיצרו מיזמים והובילו שינויים.
לאן פני מועדות:
"מכוונת להצלחה בתור עורכת דין, ובאופן כללי רואה את עצמי ממשיכה להציב מטרות ושואפת להגיע אליהן".
ועכשיו תחפרי על הפרויקט:
"במסגרת בית הספר למשפטים, בשנה ג', לקחתי חלק בקליניקה בשם 'קידום השוויון דרך דיני הנזיקין' בהנחיית ד"ר יפעת ביטון. במסגרת הקליניקה כל קבוצת סטודנטים הייתה צריכה לחשוב על פרויקט חברתי - משפטי שאנו רוצים לקדם בקריית מלאכי. החלטתי שאני רוצה להנגיש את המשפט לתושבי העיר. להביא לשינוי חברתי בכך שאקל עליהם את הפנייה אל בית המשפט, למשל בנושאי תביעות ביטוח לאומי והוצאה לפועל. אלו נושאים שאין בהם ייצוג משפטי כך שקשה מאד להתמודד איתם, ורבים 'הולכים לאיבוד' בתהליך הגשתם או פשוט מוותרים מראש. תמיד האמנתי שידע זה כוח, והסיוע המשפטי – שהוא בחינם ומסובסד ע"י המדינה - הוא ידע שנותן כוח לאוכלוסייה מוחלשת", מספרת שני אדרי, בוגרת טרייה של בית הספר למשפטים של המכללה למינהל, שעושה בימים אלה את תחילת הסטאז' שלה. בזכותה הוקמה לאחרונה תחנה לסיוע משפטי בקריית מלאכי, בסיוע עמותת "ידיד" ועיריית קריית מלאכי.
למה בכלל צריך סיוע משפטי?
"הסיוע הוא למעשה גוף ממשלתי (השייך למשרד המשפטים), המספק שירותים משפטיים בחינם כמעט בכל תחומי המשפטי האזרחי. לדוגמה: תביעות כספיות, ענייני מקרקעין, דיני עבודה, הוצאה לפועל, תביעות גירושין, מזונות ומשמורת, תביעות אבטלה, הבטחת הכנסה, נכויות קצבאות ועוד".
"יחד עם חבריי לקבוצה, תמי דנייס, רעות זיו ומיכאל ברנד, יצאנו לשטח לבדוק האם התושבים מודעים בכלל לאפשרות לקבלת סיוע משפטי בחינם. 53% מהנשאלים כלל לא הכירו את הסיוע המשפטי ו-83% השיבו שהיו פונים לסיוע המשפטי לו היה נגיש להם. עוד התברר לנו, שלמרות שיש לשכות לסיוע משפטי בערים סמוכות לקריית מלאכי – בקריית מלאכי עצמה אין סיוע כזה, ופונים רבים היו מוותרים מלכתחילה על הסיכוי לקבלת הייצוג, זאת בשל הקושי להגיע לעיר אחרת וההתמצאות בה וכן בגלל עלות הנסיעה באוטובוס. כן, יש מי שמוותר על סיוע משפטי כי אין לו כסף להגיע באוטובוס לתחנת סיוע שרחוקה ממקום מגוריו. הבנתי שחייבים שינוי".
באילו קשיים נתקלתם במהלך הדרך?
"זה לא היה פשוט, נתקלתי בהרבה מאד קשיים, תיאום פגישות, ניסיון לשכנע כל מיני גורמים בצורך, עבדנו בצמוד עם משרד המשפטים ועם הסיוע משפטי – כולם התגייסו. למרות הקשיים, בסופו של דבר כעבור 11 חודשים מתחילת הפרויקט, למרות שכבר הספקתי לסיים את התואר - הפרויקט המשיך להיות חלק ממני והמשכתי להיות שותפה בניהולו, והצלחנו להקים שלוחה של הסיוע המשפטי בקרית מלאכי. אני מרגישה סיפוק אדיר, למרות הקשיים שבדרך ".