תמיד תהיתם מה עושים במחלקת משא"ן (משאבי אנוש) אבל לא היה לכם את מי לשאול? חולמים לעבוד בתפקיד מנהל/ת משאבי אנוש HR ורוצים לבדוק האם המשרה בכלל מתאימה לכם? בשיתוף אתר MyRole בדקנו את כל מה שחשוב לדעת על המשרה – דרך נתונים סטטיסטיים וחוכמת ההמונים.
איך מגיעים לעבוד בזה?
ברוב הארגונים לא מדובר בתפקיד ראשון, אלא בתפקיד שאליו צומחים לאחר עבודה כרכז/ת גיוס, מפתח/ת הדרכה או עבודה במדור שכר. בארגונים גדולים קיים סולם דרגות בתוך עולם ה-HR, בעוד בארגונים קטנים לעיתים זה יכול להיות תפקיד ראשון שמשלב היבטים אדמיניסטרטיביים - תפעוליים עם גיוס וקליטת עובדים.
מה תכל'ס עושים?
המשימות העיקריות הן איתור (סורסינג), גיוס ואבחון עובדים, כולל ראיונות עומק, אחריות על פעילויות רווחה ודאגה לפרט, פיתוח תרבות ארגונית, ליווי ויעוץ למנהלים וניהול פעילויות הדרכה. ככל שיש יותר סמכויות בדרך כלל יש גם יותר עובדים תחת מנהל/ת משאבי האנוש – תלוי בגודל הארגון.
בפעם הקודמת בדקנו מה באמת עושים מאמני כושר בעבודה>>
כמה מרוויחים מעצבי חווית משתמש>>
מה צריך ללמוד כדי להיות פיזיותרפיסטים>>
מה באמת עושים יועצים אסטרטגיים?>>
למי מתאים לעסוק בעולם הקוסמטיקה?>>
האם באמת משתלם להיות תסריטאים בישראל>>
כל מה שצריך לדעת על עבודה כמאמנים בחדר כושר>>
ע"פי גולשי MyRole, מנהלי משאבי אנוש מבלים בישיבות בין 20 ל-30 אחוז מזמנם, ובתכתובות מיילים מעל לרבע מזמנם.
שווה לעבוד בזה?
את התשובה לשאלה הזאת נפרק לכמה קטגוריות:
שביעות רצון: מידת שביעות הרצון שניתנה למשרה הזו על ידי גולשי MyRole היא 8 מתוך 10. ציון גבוה בהחלט, שמעיד בעיקר על כך שמי שמגיע לתפקיד יודע להיכן הוא נכנס ונהנה מהמשימות והאחריות שמוטלות עליו. ניתן להסיק שהדבר נובע מכיוון שמדובר בתפקיד שאינו ראשון בשרשרת, ומי שמתברג אליו כבר עבר כברת דרך בתחום.
שכר: רכזי ומנהלי משאבי אנוש בתפקידים התחלתיים יכולים לצפות להרוויח בין 12,000 ל-15,000 ש"ח, תלוי בתעשיה בה הם עובדים. עם השנים שכרם צפוי לעלות ולהגיע לטווח של 18,000 עד 25,000 ש"ח בממוצע כבכירים בתחומם.
רמת הביקוש: לפי נתוני הגולשים, רמת הביקוש בשוק לעובדים בתחום היא 7 מתוך 10.
עומס בעבודה: מרבית הגולשים הגדירו את רמת העומס כגבוהה והעניקו במדד זה ציון 4 מתוך 5.
למי מתאים התפקיד?
שאלנו עובדים שעוסקים במקצוע מה הן התכונות הכי חיוניות לתפקיד מנהל משאבי אנוש, ומתוך מכלול התכונות שצוינו "מערכתיות" היא התכונה שחזרה על עצמה הכי הרבה פעמים, ואחריה חזרה התכונה "תקשורתיות".
בנוסף, ביקשנו ממנהלי משאבי אנוש לציין מהו תחום הידע שהכי חיוני לתפקיד, ומתוך מכלול התשובות שצוינו "דיני עבודה" הוא תחום הידע שחזר על עצמו הכי הרבה פעמים.
מה התפקיד הכי בכיר בתחום?
סמנכ"לות משאבי אנוש בארגון גדול. יש גם מספר לא מבוטל של בעלי חברות עצמאיות בתחום.
מהי המגמה הכללית של המקצוע?
נכון לשנתיים האחרונות, רמת הביקוש לעובדים במשרה עלה. עם זאת, ברוב המכריע של המקרים הביקוש הוא לבעלי ניסיון ולא כתפקיד ראשון.
כמו הרבה מקצועות, גם תפקיד ה-HR משתנה והופך להיות יותר מבוסס דאטה, לכן עולם ה-HR Analytics נמצא בפריחה. ובהמשך ישיר, בגלל נושא פערי הידע שנוצרים כתוצאה מהשינויים הטכנולוגיים, מחלקת משאבי אנוש נדרשת לעבודה אינטנסיבית גם בהיבטים של פיתוח הדרכה והפניית העובדים לרכישת מיומנויות וידע חדשים (reskilling ), וגם לאיתור טאלנטים בעלי ידע ספציפי.
קולות מהשטח: ומה אומרים מי שעוסקים בתחום בפועל?
ירדן (שם בדוי) התחילה את תפקידה הראשון בעולם משאבי האנוש לפני שנים, בחברה קטנה "אז זה עוד היה נקרא רכזת כוח אדם", היא אומרת. עם הצמיחה של החברה, התפקיד שלה הלך והתפתח לכוונים חדשים. המיתוס הכי גדול לגבי התחום לדעתה הוא שהרבה חושבים שזה פשוט "לעבוד עם אנשים", אבל לטענתה מדובר הרבה יותר בלייצג את האינטרסים של המערכת, ולהתאים אליה את הפסיפס האנושי.
החלק הכי כיפי בתפקיד?
לייצר שינוי. להשפיע על ההוויה ועל התרבות הארגונית כדי לייצר אוירה משפחתית במקום העבודה, לצד מצוינות.
החלק הכי קשה בתפקיד?
בלא מעט סיטואציות נמצאים בין הפטיש לסדן.
שורה תחתונה, מרוצה מהבחירה?
כן, מאוד.
*הנתונים עדכניים נכון לפברואר 2019
למידע נוסף שמתעדכן כל הזמן מהגולשים>>
הכותבת היא מייסדת אתר MyRole.co.il