בדיוק בגלל זה החלטנו בפתחה של שנה אזרחית חדשה, שהגיע הזמן לחדד את הרצונות שלנו בתחום הקריירה ולא משנה אם אנחנו כבר עובדים ומעוניינים להתפתח בתוך מקום עבודה קיים, או מחפשים את המשרה הבאה שתגרום לנו להתעורר בבוקר עם חיוך על השפתיים וציפייה גדולה להגיע למשרד ולהתחיל את יום העבודה.
לפני שמתחילים לשגר קורות חיים
גם אם אתם מרגישים שאתם כבר לא במקום שלכם וזה הזמן להתקדם, לחץ הוא גורם הרסני שיגרום לכם לעשות טעויות בקריירה. לכן, רגע לפני שאתם מתחילים לשלוח קורות חיים לכל עבר, עצרו רגע וחדדו ביניכם לבין עצמכם כמה נקודות סופר חשובות:
- סירקו אחורה את המשרות בהן עסקתם עד היום וכתבו לעצמכם: מה מבין כל המשימות שהתפקידים הקודמים שלכם כללו הכי אהבתם- איפה זה זרם לכם כאילו נולדתם לזה ובמה הצטיינתם? הקו המנחה: כשאנחנו עושים משהו שאנחנו אוהבים, בד"כ נהיה ממש טובים בו.
- אם אתם חושבים על שינוי בקריירה או הסבה - התחילו לחקור מה הכישורים שצריך עבור המשרה אותה אתם רוצים, ואם חסרה לכם הכשרה- בדקו היכן ניתן לקבל אותה בצורה היעילה והמקצועית ביותר. שוחחו עם אנשים שעשו את השינוי לתפקיד שאתם מחפשים ונסו להבין מהם כמה שיותר פרטים על מהות התפקיד? איך נראה יום העבודה שלהם? מה סוג האנשים בתחום שלהם? מה הם הכי אוהבים במה שהם עושים? מהן אפשרויות התעסוקה? ועוד. כמה שיותר פרטים שיעזרו לכם לדמיין את עצמכם בתפקיד החדש.
השלב הבא: עריכת קו"ח באופן ממוקד
אחרי שהבנתם איזה סוג משרה אתם מחפשים (כולל היקף, מיקום ושעות), היכנסו למשרות הרלוונטיות ב"דרושים IL" ובדקו מהן דרישות התפקיד. משם עברו לעריכה של קורות החיים שלכם. שימו לב: גם אם עדיין לא עסקתם בתפקיד בו חשקה נפשכם, לכל משרה יש קווים משיקים. לדוגמא: יכולת סדר וארגון, יכולת דיוק בפרטים הקטנים, יחסי אנוש טובים ועוד. בדקו מה מבין התפקידים שעשיתם עד כה כלל את היכולות האלה והדגישו אותן לפני שאתם מגישים מועמדות. בסוכן החכם ב"דרושים IL" תוכלו להכין מראש סוגים שונים של קורות חיים מותאמים ולשלוח את הסוג המתאים לכל משרה שאתם מעוניינים בה.
התקשרו אליכם לראיון טלפוני? מעולה.
בדרך כלל, השלב שמגיע אחרי שליחת קורות חיים הוא שלב הראיון הטלפוני. גם כאן, יש כמה כללים שכדאי לדעת לפני השיחה הטלפונית:
- לזכור שהמראיינים מבינים שיש לכם חיים או עבודה עכשווית ויכול להיות שהם תופסים אתכם בזמן לא נוח. זה בסדר לשאול אם תוכלו לחזור אליהם בזמן יותר מתאים וזה עדיף מלנסות לתמרן ו"לטעות" בתשובות רק מתוך לחץ או עומס.
- לראיון טלפוני יש חוקים קבועים, פרט לחוקי הנימוס הבסיסי: חשוב לזכור את שם המראיין אז רשמו לפניכם את השם ברגע שהוא נאמר. ובאותו הקשר: כל ראיון טלפוני נפתח בדרך כלל בבקשה שתציגו את עצמכם, אם זה עדיין לא מגובש אצלכם- כדאי לכתוב על עצמכם לפני בכמה מילים הכי קצר, אישי וקולע.
- זכרו שחיפוש העבודה הוא דו-צדדי: אתם אמנם חושקים במשרה אבל מהצד השני- מישהו מחפש את האדם המתאים ביותר למשרה. אז הקפידו לשאול את השאלות הרלוונטיות לכם.
עברתם לשלב הראיון הפרונטלי?
איזה כיף! התייחסו לראיון הפרונטלי כפגישת עבודה לכל דבר ועניין. גם כאן: המטרה היא להכיר את החברה, המשרה, האנשים שאיתם תעבדו ואין מה להתאמץ בניסיון להבין או להיות מי שהם רוצים שתהיו. ובתכל'ס גם אין טעם. תחשבו על זה: אם תהיו משהו שאתם לא ותתקבלו- לא תוכלו להחזיק בעבודה יותר משבוע וגם זה הרבה.
בראיון עצמו: היו שקולים וגם אם אתם בשיא ההתלהבות- השתדלו להירגע, ואפילו אם מודיעים לכם במקום שהתקבלתם, נסו לשדר חיוביות ובמקביל למשוך קצת זמן כדי שתהיו בטוחים שזה מה שאתם מחפשים.
לסיכום: החלום הוא שכולנו נצליח להתפרנס בדיוק ממה שאנחנו אוהבים ונהנים לעשות והעולם יהפוך ליפה ושמח יותר בהצלחה!