למי אין רגעים כאלה של "נשבר לי מהעבודה הזאת"? הרי כולנו מכירים את התחושה הזאת. ברוב המקרים, אם אתם לא מרגישים שהבטן מתהפכת לכם בבוקר כשאתם חושבים על כך שתיכף תלכו "לעבודה", ככל הנראה מדובר רק בתחושה של אי מיצוי עצמי מבחינת הכישורים, ההשתכרות וכדומה. כלומר, לא את המקצוע אתם חשים צורך להחליף, אלא את מקום העבודה - כדי להתקדם ולשנות את הקיים הלא מספק.
אגב, תקופת הקורונה היא הזדמנות להחלפת מקום עבודה, בוודאי למי שהוצא לחל"ת ויש לו את הזמן לחשב מחדש את דרכו המקצועית.
אבל זה לא כל כך פשוט, למרות שאנחנו יודעים שאנחנו צריכים לקום וללכת, הפחד משינויים וההיאחזות בנוח והמוכר, משתקים אותנו לעיתים. אין ספק שמדובר בנושא מרכב, ומומחי "פורטל דרושים" שחקרו את העניין, התגייסו לענות על השאלות הקריטיות בנושא שמעסיק את כולנו.
מה הם הסימנים לכך שכדאי להחליף את מקום העבודה?
- כשמפטרים אנשים בחברה בה אתם עובדים, או מקצצים במשכורות. זה עלול להעיד על קשיים כלכליים של המעסיק, ושהאופק במקום העבודה מצטמצם מאוד.
- כשמספר חריג של לקוחות עוזבים את החברה - כנראה שמשהו לא עובד טוב בעסק.
- כשאתם מרגישים שאתם ממש טובים בתפקיד שלכם, וגם מקבלים על כך פידבקים חיוביים מהבוס, אבל לא מוכנים לתגמל אתכם כפי שאתם מצפים. במיוחד - אם קיבלתם סירוב להעלאה במשכורת שאתם ראויים לה לדעתכם.
- אם אתם מרגישים שאתם מעולים בתפקיד שלכם, אבל לא מקבלים פידבקים חיוביים.
- אם אנשים פחות טובים מכם קודמו לפניכם.
- אם אתם מרגישים שהתפקיד כבר קטן עליכם ולא מציב בפניכם אתגרים. או במילים אחרות: אם משעמם לכם בעבודה ואתם מוצאים את עצמכם מציצים בשעון פעמים רבות לקראת סיום יום העבודה.
- אם היחס אליכם השתנה או אם למשל הפסיקו לזמן אתכם לפגישות – זה איתות מלמעלה על מקומכם בחברה, וכנראה כדאי לעזוב במקום להיות מתוסכלים.
- אם אינכם סובלים את הסביבה האנושית בתוכה אתם עובדים.
- אם אינכם מעריכים את הבוסים שלכם.
- אם אין לכם אמון בהבטחות של המנהלים שלכם – אם אתם מרגישים שמבטיחים לכם קידום או שיפור במשכורת בעתיד רק כדי לסתום לכם את הפה, ובעצם מדובר בהבטחות שווא, זה הזמן לקום וללכת.
אם הזדהיתם עם לפחות חלק מהסיבות שזה עתה מנינו, אתם כנראה צריכים לחפש עבודה חדשה, אז איך מקדמים את ההחלטה?
שלב ראשון: ברכו את עצמכם על ההחלטה – כי אתם בני אדם עם ערך עצמי גבוה, שאפתניים, בעלי יכולות ולא מוכנים להסתפק בקיים שאינו מכיר בכך ואינו מתגמל על כך כראוי.
שלב שני: בררו עם עצמכם מדוע אתם מעוניינים לעזוב למקום עבודה חדש (התשובות יכולות להימצא ברשימה לעיל). זו שאלה חשובה, כי אתם חייבים להבין את הסיבות שגרמו לכם להרגיש חוסר שביעות רצון במקום העבודה הנוכחי; אולי גם אתם תרמתם לכך בהתנהלות שלכם? רק אם תיקחו אחריות על מעשיכם תוכלו ללכת בדרך אחרת שתביא אתכם להתקדמות ושיפור. מחקרים מראים, שאנשים שמאשימים רק את הבוס או את סביבת העבודה, פחות מצליחים בעבודה הבאה שלהם.
שלב שלישי: נטרלו קולות ביקורת של הסביבה כמו הורים שכועסים שאתה "עוזב עבודה טובה", או בני זוג שחרדים משינויים ומבקשים "תחשוב על זה עוד קצת". בטחו בעצמכם ובהחלטה – הם לא יודעים כמוכם על המצב הקיים.
שלב רביעי: הגדירו לעצמכם את השכר ואת תנאי העבודה שאתם דורשים במקום העבודה החדש, כמו גם את אפשרויות הקידום.
שלב חמישי: הגדירו אזור עבודה מועדף. לפעמים תמצאו את המשרה הנחשקת בעיניכם במקום מרוחק שדורש שעתיים על הכביש בבוקר ועוד שעתיים אחר הצהריים – בסוף זה ישחק אתכם.
שלב שישי ואחרון: אם מצאתם את התפקיד הבא שלכם והוא לשביעות רצונכם, סגרו קודם את החוזה במקום החדש לפני שאתם מספרים או מגישים מכתב התפטרות במקום העבודה הנוכחי. עם זאת, מניסיון של רבים במצבים דומים, עולה שאיום מוחשי בהתפטרות, שמגובה כבר בהסכם עם חברה אחרת, יכול להביא לשיפור בתנאי העבודה, בשכר ובהיחס אליכם במקום הנוכחי. עכשיו יש לכם את אפשרות הבחירה - ובכל מקרה ניצחתם.
פנו לקבל הצעות גם כשיש ספק – מקסימום זה יצליח!
ליאת הדר שרביט, מנכ"לית "פורטל דרושים", מוסיפה בהקשר זה: "מומלץ להירשם לאתר ולקבל הצעות גם בזמן שלא בטוחים אם זה בדיוק הזמן לבצע שינוי. אין בכך כל סיכון או התחייבות וזה מאפשר לכם לראות את ההזדמנויות שלכם".
"החיפוש בדרך הזאת נעשה באופן רגוע ומושכל וללא לחץ 'לברוח' ממקום העבודה", מסבירה שרביט, "כאשר מחפשים ברוגע ההתמודדות בתהליך החיפוש מוצלחת יותר וראיונות העבודה רגועים ומוצלחים יותר. חשוב לבצע את תהליך חיפוש העבודה לא מתוך לחץ אלא מתוך מטרה לבנות קריירה".
מחפשים עבודה? אספנו לכם את המשרות הפופולריות של "פורטל דרושים" במקום אחד>>