מאיה בוכניק, יועצת קריירה וחיפוש עבודה. בעלת 26 שנות ניסיון בתחום גיוס עובדים להייטק. יועצת באופן פרטני ולקבוצות, מרצה בארגונים שונים וכותבת תוכן בנושאי קריירה וחיפוש עבודה כבר 14 שנים ובעלת הבלוג לחיפוש עבודה: CareerTips4Geeks, המיועד למחפשי עבודה בכל שלבי הקריירה- מזוטרים לבכירים.
למה בחרת דווקא בתחום ייעוץ קריירה?
אפשר לומר שהמקצוע בחר בי כי כל השבילים שצעדתי בהם מאז הצבא התנקזו אליו.
בצבא, אחרי קורס בתחום מערכות מידע בממר"ם, שירתתי בתפקיד טכני. כשהשתחררתי סיימתי תואר ראשון באוניברסיטת ת"א בסוציולוגיה-אנתרופולוגיה ויעוץ חינוכי והשילוב של השניים היווה את התשתית לקריירה שלי עד היום: התקבלתי לחברת ההשמה הראשונה בתחום ההייטק בישראל- CPS- ועסקתי במשך שנים בחיבור בין מחפשי עבודה ומעסיקים.
חוויתי את תקופת הבועה המדהימה של שנות ה 99-2000 ובהמשך עבדתי גם בתפקיד מנהלת גיוס בחברת תוכנה ובמשך יותר מ 5 שנים כמנהלת של חברת השמה להייטק- חברת בת של חברת "חבר". במשך כל כך הרבה שנים עבדתי בנקודת הממשק שבין המועמדים למעסיקים, שמעתי מאלה תלונות על אלה (ולהיפך), גיליתי שיש המון פערים, חוסר הבנה, קצרים בתקשורת ועוד אי אלו בעיות במערכות היחסים הללו והחלטתי שחייבים לשפר את המצב.
זו הסיבה שהקמתי את הבלוג שלי שבו כתבתי אלפי טיפים למחפשי עבודה. האתר שלי הוא בסיס האם של העסק שלי- יעוץ קריירה וחיפוש עבודה. בכל יום, בכל חודש ובכל שנה שאני מסייעת בהם לאנשים בצמתי דרכים, במצבי בלבול מקצועי ואפילו תסכול בגלל חיפוש עבודה שאינו צולח, אני מרגישה יותר ויותר שאני במקום הנכון ושזו השליחות שלי בעולם הזה. כל הודעה נוספת ממחפש עבודה שחיפש חצי שנה ללא הצלחה ומצא בזכות היעוץ שלי, משמחת אותי מחדש, גם אם כבר קיבלתי אלפי הודעות כאלה עד היום.
מהו התהליך שעובר מחפש העבודה מרגע הגיעו ועד מציאת העבודה?
כל מקרה לגופו וזה בדיוק העניין... אני מתאימה את תוכן ואורך היעוץ לסיטואציה ולצורך. במקרים מסוימים מספיקה פגישה אחת של עד שעתיים, במקרים אחרים מדובר בתהליך של מספר מפגשים. המכנה המשותף הוא תמיד ההתאמה לצורך הספציפי של כל נועץ ולא מריחה של התהליך על פני מפגשים ארוכים מעבר לנדרש. אני מאמינה ב"ישר ולעניין", בכל פגישת יעוץ אני נותנת המון טיפים והנחיות, לפעמים גם לא מעט שיעורי בית, אבל הכל ת'כלס.
המטרה היא לא לבצע תהליך ארוך של חיפוש עצמי או סשן פסיכולוגי, לשם כך יש אנשי מקצוע אחרים. המטרות בפגישות היעוץ הן הגדרת הבעיה, זיהוי נקודות הכשל ותיקונן אחת אחרי השנייה, כך שמהר מאוד מגיע השינוי והתוצאות מדברות בעד עצמן.
איזה סיפור של מחפש עבודה, נגע בך באופן מיוחד?
יש המון סיפורים כאלו במשך השנים ולכן קשה לבחור רק אחד... למשל, הגיע אלי גבר בן 40 שהיה מנהל בכיר כל עוד עבד והודה שמאז שפוטר מהעבודה הוא מתבייש לצאת מהבית בשעות היום, מהבושה שהשכנים יגלו שהוא מובטל.
מחפשת עבודה אחרת, מנהלת משאבי אנוש (כן, גם הם פונים ליעוץ), בכתה במהלך כל הפגישה הראשונה, אך בשנייה כבר סיפרה שהיא בתהליכים מתקדמים במספר חברות. פגשתי בני 35 שהיו בטוחים שמפלים אותם בגלל הגיל שלהם, היה מנכ"ל שחש שכל עולמו נפל עליו לאחר שהחברה בה עבד נסגרה ולא היה מסוגל להניע את עצמו להתחיל לחפש עבודה וגם היה מפתח תוכנה שפיתח טראומה מראיונות עבודה, אבל חודש אחרי שעשינו פגישת הכנה לראיון עבודה, עדכן אותי שהתקבל לעבודה ב 4 חברות במקביל ושבאופן מוזר הוא אפילו התחיל ליהנות מראיונות עבודה...
מהו הטיפ הכי משמעותי שיש לך למחפשי העבודה?
כבר שנים שאני נותנת את הטיפ הזה למחפשי עבודה: יש המון תוכן באינטרנט ואלפי טיפים לחיפוש עבודה, לכתיבת קורות חיים, מה להגיד בראיונות ועוד ועוד... משפחה וחברים הם עוד מקור לבלי סוף עצות של "תעשה ככה ולא ככה". למעשה, ככל שתספרו ליותר גורמים שאתם מחפשים עבודה, כך תקבלו מבול של עצות והנחיות, חלקן הפוכות לגמרי אלה מאלה. זה מצב שמגיעים אליו מחפשי עבודה רבים והוא נובע מכך שאין באמת רק עצה אחת נכונה ואין רק טיפ אחד שעובד... יש הרבה כאלה, אבל לא כל הטיפים וכל העצות מתאימים לכולם ומה שעבד עבור השכן שלכם, לא בהכרח יעבוד גם עבורכם.
זו הסיבה לכך שלפעמים קריאת טיפים ברשת או התייעצות עם חבר- עובדים, אבל יש גם המון מקרים שבהם זה לא עובד וחייבים להתייעץ עם מומחה בתחום ולקבל יעוץ מקצועי. רק ביעוץ מקצועי ליועץ יש ראיה רחבה גם של מחפש העבודה וגם של המעסיקים ושל שוק העבודה ושל מה שמתאים ספציפית במקרה הזה. חבל לבזבז שבועות וחודשים בתהליך חיפוש עבודה מתסכל שלא מתקדם, אם אפשר בפגישה אחת או בתהליך קצר לתקן את המצב.