בדיוק כמו הקלישאה הידועה: אין שני לרושם ראשוני. ובבואכם לנסות להתקבל לעבודה חדשה, הרושם הראשוני שתעשו על המעסיק או על המראיין בראיון העבודה, הוא משמעותי ויכול לחרוץ את גורלכם. לא משנה אילו קורות חיים מרשימים אתם מביאים עמכם, לפעמים טעות קטנה בראיון יכולה להפיל אתכם. לחלופין, גם אם יש מועמד אחר עם נתונים טובים משלכם, אם תבריקו בראיון תוכלו להתגבר עליו.
חשוב להתכונן לראיון העבודה מראש ולא להשאיר מקום לאילתורים. זה מתחיל כבר בשלב הלבוש – הכינו לכם את הבגדים שתלבשו בראיון ודאגו להתאימם למקום ולתפקיד אליו אתם מתמיינים (אחרי שכמובן ערכתם תחקיר קצר מראש), הקפידו שההופעה החיצונית שלכם תשדר את המסר שאתם רוצים להעביר.
ואחרי שעסקנו בקנקן, הגיע הזמן לצלול למה שיש בתוכו: בראיון עבודה יש תמיד שאלות כלליות ושגרתיות, באמצעותן המעסיק או המגייס מטעמו רוצה להכיר אתכם, מעבר למשתקף מקורות החיים ששלחתם. בנוסף, לרוב יש שאלות ספציפיות לתחום העבודה או למשרה אליה אתם רוצים להתקבל. יחד עם מומחי דרושים IL, אספנו עבורכם את השאלות הכי פופולריות, שנשאלו בפועל בראיונות עבודה על ידי מעסיקים שונים. לפי דבר המומחים, התשובות צריכות להיות ברורות, לא ארוכות מידי ומדויקות; שימו לב מה בדיוק שואלים אתכם, אל תעמיסו בפרטים מיותרים והישארו ממוקדים.
10 שאלות הכי חמות בראיונות – ואיך עונים עליהן
- למה אתם חושבים שאתם מתאימים לתפקיד?
בתשובתכם פשוט חזרו על דרישות התפקיד שצוינו במודעה, והוכיחו כי אתם עונים עליהן. - מדוע אתם רוצים את התפקיד?
הראו שהתפקיד מלהיב אתכם, מסקרן אתכם. אמרו משפט על כך שהתפקיד הוא בדיוק הצעד הבא בקריירה שלכם. למשל: אם עבדתם בתפקיד דומה, ספרו שאהבתם אותו ואתם חשים שבמקום הזה תשדרגו אותו. - ציינו תכונות אופי חזקות ותכונות אופי חלשות שלכם
התייחסו לדרישות העבודה של התפקיד וחשבו מה נדרש מכם בהתאם. אם במסגרת תפקידכם אתם נדרשים להציג מול קהל, אז חוסר ביטחון או ביישנות הן תכונות שפחות כדאי לציין במקרה זה, למשל. אם המשרה דורשת עצמאות מחשבתית, ספרו על האופי העצמאי והיצירתי שלכם. - איך אתם מעדיפים לעבוד, בצוות או לבד?
התשובה שלכם צריכה להיות מתאימה לדרישות התפקיד: אם נדרשת בו על פי רוב עבודת צוות, אז כדאי להדגיש שאתם מעדיפים כזו. ציינו למשל שאתם אוהבים את העבודה המשותפת למען המטרה המשותפת, את ההפריה ההדדית. אך אל תשכחו לציין שאתם גם יודעים לעבוד עצמאית כשצריך. - למה עזבתם (או הועזבתם) את מקום העבודה הקודם שלכם?
יש לא מעט מעסיקים שישאלו אתכם את השאלה הטריקית הזאת. בתשובתכם ציינו סיבה שנשמעת ממלכתית, מכבדת ודיפלומטית. אל תיכנסו לסיבות קטנוניות והימנעו מהאשמת המעסיק. - מה לדעתכם יגידו עליכם המנהלים הקודמים שלכם?
התייחסו באופן חיובי גם לפן המקצועי וגם לפן האישי; החמיאו לעצמכם גם מקצועית וגם לאופי האישי שלכם. זה תקף גם אם סיימתם את העבודה הקודמת בטונים צורמים, לעולם אל תנקטו בגישה שלילית. - מה הם הדברים הכי חשובים לכם במקום העבודה?
התשובה צריכה לכלול התייחסויות לדברים כמו הערכה מצד המנהלים, סביבה נעימה, הגשמה עצמית, עמיתים נחמדים וכו'. זה לא השלב לדבר על שכר וגמישות בשעות העבודה – שהם חשובים כשלעצמם, אך לא כעת. - אלו מהלכים לא שגרתיים/יצירתיים עשיתם בתפקידכם הקודם?
זו שאלה שממש חשוב להתכונן אליה מראש, כי לפעמים זאת משימה קשה לשלוף תשובות מהמותן. בחרו מהלכים שיחזקו בפני המעסיק את היכולות הנדרשות לתפקיד עליו אתם מתמודדים. - ספרו על אתגר שהתמודדתם עמו בתפקידכם האחרון
במהלך העבודה כולנו נתקלים בקשיים ובאתגרים, ולכן אין צורך להקטין את ה"משבר", אלא דווקא להאדיר את הדרך שבה התמודדתם איתו. ציינו שהפתרונות שהשגתם זכו להערכה בארגון. העדיפו לספר על אתגר עם משמעות ייחודית, ובכל מקרה כזה שתוכלו להסביר מה אהבתם בו ואיך הוא גרם לכם להרגיש. - מה יכול לגרום לכם לעזוב מקום עבודה?
זו שאלה מכשילה לפעמים, כי המגייסים או המעסיקים רוצים לשמוע שיש לכם תחושת שייכות למקום העבודה, ולכן הם בוחנים את הפן הרגשי שלכם. הראו חיוביות ואמונה במקום העבודה והדגישו שרק מקרי קיצון, כמו למשל, של פגיעה לא הוגנת במעמדכם, בשכרכם, יביאו אתכם לשקול עזיבת העבודה.
עד כאן שאלות כלליות, שסביר להניח שתישאלו בכל ענף או תחום אליו תנסו להתקבל. עכשיו נציע לכם שאלות מתחומים ספציפיים, שגם אליהן כדאי להתכונן באותה הרצינות.
שאלות מתחום המכירות ושירות הלקוחות:
בהקשר זה, כדאי לציין כי בתחום הזה נהוג לבצע סימולציות אפשרויות שאתם עשויים להתקל בהן. ומומלץ להיערך לכך מראש. הנה למשל כמה שאלות שכדאי להתכונן אליהן:
איך תתמודדו עם לקוח כועס או לקוח לא מרוצה?
תנו דוגמה למוצר שאתם אוהבים והסבירו מה הופך אותו לטוב יותר ממתחריו?
איך הייתם מגדילים את המכירות של המוצר ב- 50%?
שאלות מתחום ניהול מכירות:
אתם מזהים שעובד הכפוף לך, לא מוכר מספיק, כיצד תפעלו?
מה אתם מביאים אתכם כמנהלים?
מה העובדים שלכם היו אומרים עליכם?
ועוד טיפ לסיום: כשאתם מתכוננים לראיון, דמיינו את עצמכם בסיטואציה מראש כדי להגיע פחות מבולבלים לראיון האמיתי, אפילו ערכו סימולציות עם חבר או קרוב משפחה. כאשר אתם מכינים את התשובות, חפשו כמה שיותר מידע על המעסיק כדי לדעת מה הוא מצפה שתענו לו.