אמיר שבט, בכיר בחברת הסטרט-אפ הייחודית Slack, המתמחה בתקשורת פנים ארגונית, הוא אחד הישראלים המסקרנים בסיליקון ואלי. הוא היה מנהל קשרי המפתחים של חברת Google העולמית ואחד ממייסדי קמפוס גוגל בתל אביב, יזם שהקים בעבר כמה חברות סטרטאפ ומחבר הספר ״Designing Bots", שמתאר את מהפכת הבוטים. אנחנו נפגשים בבית קפה בדאון טאון פאלו אלטו, הקפה בו אוהבים לשבת כל היזמים הישראלים, כדי לדבר דווקא על הבית. שבט, בן 41, שנשוי לדבי ואבא לדניאל בן ה-13 ויהונתן בן ה-10, עבר קילומטראז' ארוך עד שהגיע לנוסחה המדויקת המאזנת בין הקריירה למשפחה.
"המוטו של החברה שלי היום הוא 'עבוד קשה ולך הביתה'", הוא מצהיר, "יש לנו בחברה 50 אחוז נשים ואנחנו עובדים חזק על איזון בית-עבודה. ב-18:00 לא יהיו אנשים במשרד. אני אוהב להעסיק עובדים להוטים שאוהבים את העשייה, אבל המטרה שלי היא למצוא אנשים שיכולים להיות מאושרים ומאוזנים בין העבודה לחיים הפרטיים".
איך בעצם אפשר לדעת אם העובד מאושר, כשלא יודעים מה קורה איתו מחוץ לעבודה?
"תראי, אני מנהל אנשים בכירים ואני מצפה מהם לקחת את הצעדים הנדרשים כדי שיהיו מאושרים ופרודוקטיביים. יחד עם זאת, אני כן מבין שלפעמים יש מחסומים וצריך לעזור לעובד שלא מעז לדבר על הקשיים שלו. לכן אני שואל אותם מה רמת האושר שלהם בשיחות השבועיות באחד על אחד. ואם הם מדרגים את רמת האושר שלהם במקום נמוך, אני מברר למה ומנסה לעזור להם לפתור את זה, אם אני יכול".
עובדים בכלל מדברים על הבית?
"כן, הם מספרים הרבה דברים. יש עוד שאלה שאני אוהב לשאול את המנהלים שלי: 'מה אתם עושים שאתם לא רוצים לעשות, ומה אתם רוצים לעשות אבל לא עושים'. זה תמיד מוביל לשיחות טובות ומחזקות".
"נשים שנשואות להיי-טקיסטים בישראל נקראות 'אלמנות היי-טק'"
אתה איש עסוק מאוד, בקושי מצאת זמן לפגוש אותי בין נסיעה לנסיעה. יש לך זמן לאבהות בכלל?
״תתפלאי, לפעמים בארה״ב דווקא יותר קל להיות אבא היי-טקיסט מאשר בישראל. בארץ נשים שנשואות להיי-טקיסטים סובלות, יש לזה אפילו כינוי - ׳אלמנות היי-טק׳. וכן, אני מודה שהייתי לפרקים אבא ובעל לא נוכח ולמדתי שצריך להשתנות".
בערך לפני עשור, כששבט היה אבא צעיר לילדים קטנטנים ועבד לילות כימים במייקרוסופט, אשתו קמה יום אחד והודיעה שהיא לא מסוגלת יותר. היא קנתה כרטיס לניו זילנד ושלחה את שבט לחפש שם עבודה. "כמובן שהקשבתי לה, חלום חייה היה לעבור לשם ועשינו את זה. ניו זילנד הייתה חלום, ב-16:00 מסיימים לעבוד ולא מדברים איתך בכלל בסופ״ש", נזכר שבט בערגה אך מיד מנפץ את החלום, "אבל זה היה רחוק מידי ויקר מידי לבקר בארץ, ואחרי שנתיים החלטנו לחזור".
"הפעם השנייה הייתה לפני ארבע שנים. אחרי שחזרנו מניו זילנד לארץ התחלתי לעבוד בגוגל ישראל ושוב יצאתי מאיזון", מודה שבט. "אחת הבעיות של ההיי-טקיסט בישראל היא שאתה חי לפי שעון קליפורניה. ביום אתה נמצא במשרד ובערב, כשעמק הסיליקון מתעורר, אתה מתחיל את סבב השיחות עד הלילה. בנוסף בארה״ב עובדים גם בשישי, וזה לפני שדיברנו על נסיעות קרוס אטלנטיות - עשיתי 16 נסיעות כאלו בשנה. שוב הרגשנו צורך עז בשינוי ואז גם הגיעה ההצעה מגוגל העולמית. כאן זה רגוע יותר, אני משחק, מלמד, מטייל עם המשפחה שלי, מתעורר איתם בבוקר ומכין ארוחות ערב. הסופ"ש שלי הוא נטו איתם, יומיים של סופ"ש בלי עבודה. המעבר לעמק הסיליקון היה שיפור קרייריסטי וגם שיפור ברמת החיים עם המשפחה הגרעינית שלי".
אפשר להגיד שאישתך היא קטליזטור רציני בניסיון לאזן את עצמך.
"בהחלט. אני מאוד מקשיב לאשתי, היא הרבה יותר מפותחת רגשית ממני. היא מגיעה מתחום הטיפול ולכן היא תמיד רואה את עצמה כאדם בהתפתחות ובהשתפרות, היא למעשה הדוגמה שלי איך מייצרים שינויים בעצמי. יש לנו זוגיות טובה של 20 שנה ואני לומד ממנה כל הזמן. אני חושב שהמפתח זה להכיר בשאיפות אחד של השני ולחזק אחד את השני איפה שצריך. אחת מהמטרות המוצהרות שלי זה שהיא תהיה מאושרת, ואני אומר לה את זה כל הזמן. כשהיא לא מרוצה אנחנו כולנו עצובים ואני יודע שהיא רוצה אותו הדבר עבורי, כי כשאני ביום לא טוב כולם מושפעים. הסנכרון הזה לא קרה ביום אחד ונכון שהילדים שלי גדולים היום וזה קל יותר, אבל לפעמים גם לדרך עצמה יש חשיבות. אני חושב שלהביא שני ילדים זה מה שלנו היה נכון, וברור שזה עזר להגיע לאיזון ולשפיות יחסית מהר".
איך הילדים הגיבו לשינויים שהעברתם אותם?
"אין ספק שהעובדה שעכשיו אני נוכח יותר בחיים שלהם מורגשת. הם אומרים שכאן (בעמק הסיליקון) הם עם אבא. תביני שאני אוהב את ישראל ורוצה לראות את עצמי בישראל ולתרום למדינה, אבל אני חייב להכין את עצמי לחזרה לארץ שבה אוכל למצוא את האיזון. אני מאמין שחשוב שילדים יראו את ההורים שלהם מוגשמים ומצליחים, אז הילדים שלי יודעים שחשוב לי להיות איתם, אבל אם אני לא נמצא והם רואים שאני מצליח ושטוב לי, זה לא חסר ערך בעיניהם".
מה לדעתך קשה יותר, לעבוד בחוץ או להיות הורה בבית?
"לגדל ילדים זה הרבה יותר קשה מלעבוד. כל יום עם ילד זה דבר שונה, אתה לא יודע מה תקבל בדיוק ועם מה תתמודד. אף אחד לא מלמד אותנו הורות, אולי חוץ מההורים שלנו, שאנחנו לא תמיד רוצים להיות כמוהם. בעבודה אתה יכול למצוא אנשי מקצוע מצוינים לחיקוי. לעומת זאת, הרבה יותר קשה לך למצוא דמות חיקוי להורות נכונה. הרבה יותר קשה גם לדעת אם אתה מצליח או לא מצליח בהורות. למשל במקצוע שלי, לרוב הבעיות יש סדרה של צעדים ידועה שתפתור לי את הבעיה. בהורות יש רגשות, אתה מנחש המון. גם עצם קבלת ההחלטה בהורות היא הרבה יותר קשה מכיוון שיש לך פרנטר שיכול לא להסכים איתך".
כמה ההורות מייצגת את מי שאתה היום?
"מאוד חשוב לי להיות הורה, זה אספקט קריטי בחיים שלי. הורות טובה מחזקת זוגיות והיא מחזקת את כל הביטחון העצמי שלך. הורות הופכת אותנו לאנשים טובים יותר והופכת אותך להיות גם עובד טוב יותר, או לפחות מנהל טוב יותר. אם אתה חושב על הורות ואתה משתמש באותה אמפתיה כלפי העובדים שלך, אתה מקבל יותר תובנות לגבי מה מניע אותם ופתאום העובדה שהם חושבים בצורה קצת אחרת ממך, עוזרת לך לראות את האחר".
מיכל איסט אלון היא יועצת מומחית למשפחות פרק ב׳ ובשנים האחרונות חוקרת את הקשרים וההשפעות בין הבית וסביבות העבודה. מתגוררת כיום בעמק הסיליקון.