ארגון ה "eSports" הישראלי התחרותי הראשון בישראל, "Team Finest", הודיע על גיוס השקעה ראשונית של למעלה משני מיליון שקלים. מדובר בגיוס הגבוה מסוגו עבור קבוצת eSports ישראלית.
למי שאינו יודע, פירוש המושג eSports הוא ספורט אלקטרוני, שמתאר את ענף הספורט התחרותי בתחום משחקי המחשב והוידאו מרובי המשתתפים. לפי ההערכות בעולם, מדובר בשוק שמגלגל כ-20 מיליארד דולר בשנה. המשתתפים מכונים "גיימרים", וממש כמו בספורט תחרותי אחר, גיימר מקצועי בינלאומי יכול להרוויח מיליוני דולרים בשנה. אך כמו ברבים מענפי הספורט בארץ (להוציא כמובן כדורגל וכדורסל), אין כרגע בישראל ארגוני שמממן את הגיימרים באופן ממוסד, והגיימרים המקצועיים מרוויחים בעיקר מהשתתפות בטורנירים ותחרויות, מפרסים למיניהם ומחסויות.
כמה תרוויחו בתור גיימרים במשרה מלאה?
ההשקעה עליה הוכרז, משפיעה ישירות על תנאי העבודה בשוק המקומי; בשונה ממה שהיה מוכר עד כה בישראל, כעת Team Finest מתהדרים להיות ארגון הגיימינג הראשון בישראל שיעסיק כ-20 עובדים מהארץ ומחו"ל במשרה מלאה. למעשה הארגון יתנהל כחברת סטארט-אפ בדיוק כמו שאתם מדמיינים, עם משרדים, הנהלה, צוות של 5 מאמנים וכ-15 שחקנים מקצועיים בתשלום, שיתחרו במגוון משחקים ותחרויות ברחבי העולם.
על מנת להתקדם ולפתח את כשרונם, הארגון יעמיד לטובת שחקניו את כל הכלים והתנאים הנדרשים להצלחה - בין אם מדובר בציוד הטוב ביותר, ליווי על ידי צוות מקצועי של מנהלים ומאמנים, שגרת אימונים מקצועית ועד תשלום משכורות בכל חודש - על מנת שאותם גיימרים יוכלו לעסוק בזה כמקצוע לכל דבר.
לפי אנשי הארגון, מדובר בהיקף שעות, הקרוב למעשה למשרה מלאה: "מספר שעות העבודה הממוצע של השחקנים שלנו נע בין 6 ל-8 שעות ביום", נזכיר כי משרה מלאה בישראל עומדת על 42 שעות חודשיות, כאשר יום עבודה סטנדרטי הינו 9 שעות (כולל הפסקות) וכן יום בשבוע שבו יום העבודה קצר בשעה.
"השכר הממוצע של הגיימרים שלנו תלוי במספר משתנים הקובעים את גובהו, דוגמת: גיל, הישגים קודמים ועוד", אומר היום ל-mako יותם נחשון, סמנכ"ל השיווק של Team Finest. "כבר היום יש לנו שחקנים פעילים שמגיעים למשכורות של 7500 ש"ח ומעלה". זה המקום לציין שהמייסדים של הארגון, רוביק מילקיס ויותם נחשון, הם גיימרים לשעבר בעצמם.
הארגון ממשיך לבחון את השוק ולחפש אחר כישרונות נוספים, כך שאם אתם שוקלים להתמודד על התפקיד יש עוד משרות פנויות - רק שככל הנראה לא יעזור לכם לשלוח קורות חיים: "כמו כל מועדון ספורט אחר, כך גם אנחנו מנהלים מערך סקאוטינג, עוקבים אחר כישרונות צעירים, עוברים באופן קבוע על דירוגים רשמיים וכל הזמן בוחנים אופציות לגיוס גיימרים ויוצרי תוכן נוספים", מסביר נחשון, "אנחנו נעדכן בקרוב בעמודים השונים שלנו ברשתות החברתיות על תחרויות מקומיות ואירועים לקהילת הגיימינג הישראלית, על מנת להיחשף לקהל ובין היתר גם לאתר כישרונות חדשים ואף להחתים אותם בארגון על חוזים רשמיים".
ואם יש גיימרים בתחילת הדרך שעוד לא מדורגים ורוצים להצטרף אליכם?
"אם גיימר או גיימרית מספיק טובים ברמה התחרותית ומגיעים לתוצאות טובות, אנו נרצה אותם אצלנו", הוא מוסיף: "מעבר לכך יש גם חשיבות להתנהלות ברשתות החברתיות - לאו דווקא גודל החשיפה - מכיוון שהגיימרים ויוצרי התוכן שלנו מייצגים ארגון, הרי שמוסר העבודה שלהם והערכים שהם מייצגים חשובים לנו יותר מגודל החשיפה. אנו מחפשים את אלו שמחפשים להשקיע ולהשתפר, אלו שרוצים לעשות מזה קריירה ולא מסתכלים על משחקי מחשב רק כמשהו שהם נהנים לעשות בזמנם הפנוי. ההשקעה וההסתגלות למסגרת קבוצתית חשובה מאוד על מנת שגיימרים ישראלים יממשו את הפוטנציאל שלהם ויהפכו את התחביב למקצוע".