קרימינולוגיה היא תחום במדעי החברה העוסק במחקר של סטייה מנורמות חברתיות, פסיכולוגיה קרימנלית והתנהגותם של פושעים ועבריינים. הקרימינולוגיה משתמשת בידע ממגוון תחומי החברה - סוציולוגיה, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות ועוד כדי לבחון את יחסי הגומלין שבין פשיעה לבין משתנים שונים, להסביר את מקורה של הפשיעה ולנתח את ההתנהגויות הסוטות מהנורמה ואת הדרכים להתמודד איתן.
מה לומדים?
הלימודים לתואר ראשון בקרימינולוגיה הם עיוניים בעיקרם, וכוללים קורסי מבוא במגוון תחומים, בהם פסיכולוגיה, סוציולוגיה, מדעי ההתנהגות, סטטיסטיקה, שיטות מחקר ומשפטים; בהמשך נלמדים גם קורסים העוסקים באספקטים השונים של פשע וסטייה חברתית, ביניהם - תורת הענישה, פסיכופתולוגיה, תורת הפשע, תיאוריות בעבריינות, עבריינות מין, עברות מוסר ועוד. בחלק מהמסלולים התואר משלב גם סיורים לימודיים במוסדות חוק, אכיפה וטיפול, ואף התנסות מעשית הכוללת התמחות, במהלכה יעבדו הסטודנטים במוסדות רלוונטיים.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה לתואר ראשון בקרימינולוגיה משתנים בין מוסד לימודים אחד לאחר, אך ניתן לומר כי לרוב סף הקבלה יעמוד על ציון פסיכומטרי שנע בין 500 ל-560, זאת לצד זכאות לבגרות בממוצע של 85-80.
איפה עובדים?
תואר ראשון בקרימינולוגיה מעניק לבוגריו בעיקר ידע תיאורטי, ולעיתים יבחרו הסטודנטים להמשיך לתואר שני כדי להעמיק את הידע בנושא ולקבל הכשרה מקיפה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתפקידים שונים במוסדות אכיפת החוק, כמו משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר וכן משרדי חקירות. בנוסף, הם יוכלו לעבוד במערכת החינוך, במסגרות שיקומיות, ובארגונים העוסקים במניעת אלימות ועבריינות בקרב נוער בסיכון.
עדיין מתלבטים איזה תואר הכי מתאים לכם ללמוד? הכירו את Leap - כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית. לאבחון חינם>>
שכר צפוי:
שכר התחלתי של בוגר תואר ראשון בקרימינולוגיה יעמוד בממוצע על כ-6,000 שקלים, בוגר תואר עם ותק של מעל 5 שנים במקצוע יכול להרוויח שכר חודשי של כ- 13,000 ש"ח בממוצע.
*נתוני השכר המוצגים מבוססים על מחקרים שונים, אולם ישנם משתנים נוספים רבים שמשפיעים על שכר העובד. הנתונים המוצגים מאפשרים הערכה גסה בלבד לנתוני השכר בכל תחום. הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACK אסטרטגיות צמיחה.