מדעי התזונה חוקרים את ההשפעה של מזונות שונים על הבריאות, על איכות החיים ועל תוחלת החיים. לימודי תואר ראשון בתזונה כוללים נושאים מתחומי הרפואה והבריאות, מתחומי המדעים, חקלאות ותעשייה וקורסי דיאטטיקה, העוסקים בהערכה והתאמה של תפריט יומי לאנשים בריאים וחולים. בוגרי התואר יכולים להשתלב במגוון רחב של תחומים.
מה לומדים?
תואר ראשון בתזונה משלב ידע עיוני בתחומי הרפואה והבריאות לצד ידע בתחומים מדעיים שונים, כמו ביולוגיה וכימיה, וכן התסויות מעשיות בעבודה במעבדה ובתירגול פעילות גופנית. בין הנושאים הנלמדים במהלך התואר ניתן למצוא אנטומיה ופיזיולוגיה, גנטיקה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, חקלאות, אנליזה של מזון, חקיקה בנושאי מזון ועוד.
תנאי קבלה:
תנאי הקבלה לתואר ראשון בתזונה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים, אך באופן כללי ניתן לומר כי ישנו דגש על המקצועות המדעיים בתעודת הבגרות וכי סף הקבלה הוא גבוה יחסית. לרוב ידרשו תעודת בגרות בממוצע העולה על 90 וציון של 620-600 בבחינה הפסיכומטרית.
איפה עובדים?
בוגרי תואר ראשון במדעי התזונה, שיכושרו על ידי משרד הבריאות, יוכלו להשתלב כתזונאים, כמדריכים ובעוד מגוון משרות בחברות ייצור מזון, חברות תוספי תזונה, בתי חולים, קופות חולים ומערכות ייעוץ פרטיות בתחומי הרפואה.
עדיין מתלבטים איזה תואר הכי מתאים לכם ללמוד? הכירו את Leap - כלי חכם לבחירת מסלול קריירה בהתאמה אישית. לאבחון חינם>>
שכר צפוי:
תזונאי מתחיל, בוגר תואר ראשון בתזונה יכול להרוויח שכר חודשי התחלתי ממוצע של כ-7,000 עד 8,000 שקלים. לאחר כ-5 שנות ותק יכולה להגיע המשכורת החודשית לכ-12,000 עד 15,000 ש"ח בממוצע.
*נתוני השכר המוצגים מבוססים על מחקרים שונים, אולם ישנם משתנים נוספים רבים שמשפיעים על שכר העובד. הנתונים המוצגים מאפשרים הערכה גסה בלבד לנתוני השכר בכל תחום. הנתונים והמידע נבדקו ונתקבלו מחברת TACKאסטרטגיות צמיחה.