דמיינו לעצמכם שהסלולרי שלכם יודע לזהות מתי אתם מבואסים ולסנן עבורכם שיחות לא מתאימות. באותו זמן, המחשב מקליד לכם מילות עידוד ומערכת ה– mp3 מנגנת שירים מנחמים ברצף. זה אולי נשמע כמו מדע בדיוני, אבל מדובר רק ביישום אחד מתוך חזון טכנולוגי שאפתני שזוכה בימים אלה להתייחסות רצינית ברחבי העולם.
כדי לקדם את הרעיון לפסים מעשיים הוקם פרויקט רחב היקף בשם Feel Europe, שממומן על ידי האיחוד האירופי וכולל צוות של 40 חוקרים, ביניהם רופאים, ביולוגים, נוירולוגים, מהנדסים ופסיכולוגים. הצוות אמור לחקור, בכל הכלים המדעיים העומדים לרשותו, כיצד ניתן לפתח טכנולוגיית מדידת רגשות שתשדרג את איכות החיים המודרניים. בין היתר, הם צופים שהטכנולוגיה החדשה תתרום לחברה בתחומים הבאים:
בתחום הבריאות – איבחון של מצבים פסיכוסומאטיים וטיפול משופר בפציינטים שמתקשים לתאר את מצבם ותחושותיהם, כגון קשישים ותינוקות; בתחום אכיפת החוק - תחליף טוב ומדויק יותר לפוליגרף, סיוע בחקירות חשודים ומניעת פשעים עתידיים; בתחום הצרכנות – מד-רגשות שיותקן במכוניות ידע לזהות נהגים עצבניים או נסערים, ובמקרים קיצוניים אף ימנע מהמכונית להתניע. כאמור, טלפונים ניידים ומחשבים אישיים יוכלו גם הם להתאים עצמם בדרכים שונות למצב הרגשי של בעליהם.
החוקרים יערכו ניתוח מדוקדק של תופעות פיזיולוגיות כגון דפיקות לב, הזעה מוגברת ושינויים בקצב הנשימה, בקול, בלחץ הדם ובטמפרטורת הגוף - תופעות שמבטאות מגוון רגשות אנושיים. מדידת הרגשות תיעשה בשילוב בין אמצעים חשמליים, מגנטיים, תרמיים, מכאניים, אופטיים, אקוסטיים וכימיים.
בתום המחקר, שיסתיים בחודשים הקרובים, יגיש הצוות את מסקנותיו. האיחוד האירופי תולה תקוות גדולות בטכנולוגיה העתידית, והכריז על כוונתו להקציב סכומי כסף גבוהים למימון מחקרים בתחום.