כולנו יודעים שמזון בריא זה דבר חשוב, אבל מעטים מאתנו מעוניינים או מסוגלים, להתמסר לשיטה כזו או אחרת של תזונה נכונה / טבעונית / נטורופתית / לפי סוג הדם וכו'. רבים היו רוצים לדעת על איזשהו מזון-על שיכול להכיל בתוכו כל מה שצריך - לחסל את כל המחלות, לחזק, להרגיע, לאזן וכן הלאה.
כמטפל, אני נאלץ פעמים רבות לנפץ למטופליי את האשליה הזו (מה לעשות, הדרך לבריאות טובה עוברת דרך סילוק הג'אנק פוד). ולמרות זאת, הנה אחת הדוגמאות הקרובות ביותר להגדרה של מזון-על: אצה ירוקה כחולה.
מה זה בכלל? האצה היא לא בדיוק צמח ולא בדיוק בעל חיים, ובמקרה שלנו מדובר ביתרון. היא סוג של חייזר תזונתי הגדל במספר מצומצם של אגמים (במיוחד אגם קלמאת בארה"ב). האצה מונה כ-1000 מינים, אבל כולם פרט לשניים רעילים לאדם. שני הזנים הנותרים ('אצה ירוקה כחולה' ו-'ספירולינה') שימשו כבר מימי קדם כמזונם העיקרי של שבטים קדומים באפריקה ובאמריקה, וכיום הם רלוונטיים עבורנו יותר מתמיד.
מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים, נטילה קבועה של קפסולות האצה הירוקה כחולה - הניתנות להשגה בבתי הטבע - תורמת באופן יעיל בתחומים הבאים:
1. העלאת רמות אנרגיה, התמודדות עם מצבי חולשה ועייפות, שיפור הכושר הגופני ועוד.
2. ניקוי הגוף ומניעת תהליכי הזדקנות (אנטי-אייג'ינג, בקיצור).
3. חיזוק הזיכרון, הרגעת הנפש והתמודדות עם הפרעות קשב וריכוז.
ויש לאצה עוד שפע תכונות בריאותיות כמו התמודדות עם סוכרת, סרטן ועוד. מדובר בתכשיר יעיל באמת, מלא בנוגדי חימצון, ויטמינים וחומצות שומן חיוניות. מומלץ בחום.
איך מרגיעים כאב שיניים? שלוש שיטות פשוטות וטבעיות, רגע לפני שהולכים לרופא
התנוחה שתכניס אתכם לאיזון ותשמור לכם על שיווי המשקל. סדנת יוגה