אני מחשיבה את עצמי כאדם עסוק מאד, לכן הפתעתי את עצמי כשהצלחתי לקרוא ספר שלם במהלך יום אחד. מתברר שכשאוהבים משהו, פתאום מתגלות כל אותן בועות קטנות של זמן נדיר, ואליהן דחסתי את "המלך, הקבצן וסוד האושר".
ג'ואל בן איזי, מספר סיפורים שנדד כמעט בכל העולם, הפיק ששה דיסקים ומעניק ייעוץ בענייני סיפורת, הוא איש פשוט, אב לשני ילדים ונשוי לטלי – ישראלית בעברה. נכון, הוא מגיע לארץ מדי פעם אבל לא היינו מכירים אותו אלמלא גילה בגרונו גידול בקיץ 1997. הניתוח, שעבר בהצלחה, גילגל עימו סיבוך מפתיע וגו'אל גילה יום אחד שאיבד את קולו - אותו כלי שמגדיר אותו אישית ומקצועית.
מסעו האישי, אותו הוא מתאר בצורה נפלאה כל כך, משובץ בסיפורי עמים, נסיכים, קבצנים, מורי-זן ומלכים. בין זכרונות של ילדות בפרברים, התבגרות ובעיקר סיפור מאבקו במחלה, משולבים אותם סיפורים מקסימים ככלי פשוט ויעיל להתבוננות עצמית. ג'ואל אינו מורה רוחני ולשמחתי, מסרב למכור לנו הארה בשקל. מה שכן הוא מעניק זה סיפור ולא רק אחד אלא עשרות רבות של סיפורים, רחוקים וקרובים: סיפורי חלם, סיפורי מהמזרח, אגדות על מלכים עתיקים ואנשים חכמים, יחד עם הרבה "היה היה פעם" והרבה מציאות קשה של מלחמה במחלה.
בשונה מספרים אחרים של מורים גדולים שגילו על הדרך את ההארה (בינהם ביירון קייטי, ברנדון בייס ושות') בן איזי דווקא לא מגיע אליה. הוא לא מנסה למכור לנו שום תורה רוחנית ולא מאכיל אותנו בכפית אלא רק מספר סיפור חשוב כמו שרק מספר סיפורים יודע. בחוכמה נטולת פומפוזיות הוא שואב אותנו לתוך עולם מצחיק, מותח, משובץ בדמויות נפלאות וברגעים של חסד. נכון, הוא לא אומר שום דבר שלא נאמר כבר קודם, אבל הדרך שבה הוא עושה את זה היא תענוג גדול.
מולא נסראדין ידוע בשל חכמתו כמו בשל טיפשותו ורבים הם שפנו אליו בחיפוש אחר דברי חכמה.
חסיד אחד עקב אחריו במשך שנים רבות עד שמצא אותו בככר השוק, יושב על ערימה של קליפות בננה – איש אינו יודע מדוע.
"הו החכם נסראדין הגדול," אמר התלמיד הנלהב "עלי לשאול אותך שאלה חשוב מאד, שאלה שהכל מחפשים את התשובה עליה: מהו הסוד שבהשגת אושר?"
נסראדין חשב כמה רגעים ואחר כך אמר: "סוד האושר הוא שיקול דעת טוב".
"אה," אמר התלמיד. "אבל כיצב משיגים שיקול דעת טוב?"
"מתוך נסיון," אמר נסראדין
"כן," אמר התלמיד "אבל כיצד צוברים נסיון?"
"על ידי שיקול דעת לקוי".
(מתוך "המלך, הקבצן וסוד האושר", הוצאת נירם)