במפגש עם אדם חדש או מוכר, עוד לפני שאמרנו את המילה הראשונה - הגוף שלנו מעביר מסרים. אם אתם רוצים להיראות ידידותיים ולא עוינים, קשובים ולא סגורים, נינוחים ולא לחוצים, כדאי שתקפידו על כמה כללים פשוטים ליישום. אז במקום יותר מדי הקדמות ודיבורים, בואו ניתן לגוף לדבר - קבלו עשרה טיפים לשפת גוף נכונה.
1. משהו תקוע לי בין השיניים?
קשר עין הוא אחד מהאספקטים החשובים ביותר בכל הנוגע לתקשורת עם האחר, במיוחד כשמדובר באנשים שרק פגשנו. שימור של קשר עין טוב מצביע על כבוד ועניין במה שיש להם להגיד. על ידי שמירת קשר עין במינון המתאים, תמנע מלגרום לאדם שמולך להיכנס למצב של מודעות עצמית מוגזמת, כמו למשל להיות עסוק בחשש שנשארה לו בשיניים טיפת פסטו, או שתלויה לו בקצה האף טיפה סוררת של נזלת. קשר עין רציף יתן לו תחושה של נוחות והתעניינות כנה מצידך. מצד שני, טיפה יותר מדי קשר עין ואתה עלול להתפרש כבעל נוכחות אינטנסיבית מדי, אז שמרו על מינון.
2. לנשום עמוק
יציבה היא העניין הבא שכדאי להיות מודעים אליו. הזדקפו ומתחו את הכתפיים, ובאופן אוטומטי תרגישו טוב יותר. בפעם הבאה שתרגישו שאתם קצת מבואסים, שימו לב איך נראית העמידה או הישיבה שלכם. רוב הסיכויים שכתפיכם יהיו שמוטות כלפי מטה וקדימה. התנוחה הזו ממוטטת את בית החזה ומונעת נשימה טובה, מה שיכול לגרום לכם בהמשך להרגיש לחץ או חוסר נוחות.
3. נתפס לך הצוואר, או שאתה סתם שמח לראות אותי?
כדאי לשים לב לתנוחת הראש שלכם ושל אחרים. כשאתם רוצים להרגיש ביטחון עצמי, שמרו על ראש ישר ויציב, גם אנכית וגם באופן מאוזן. אתם יכולים להשתמש בתנוחת הראש הישר גם כשאתם רוצים להקרין סמכותיות, כך שמה שאתם אומרים יילקח ברצינות על ידי השומעים. ולהיפך - כשאתם רוצים להיות חברותיים ולהיכנס לעמדה של הקשבה והכלה, הטו את ראשכם באופן קל לאחד הצדדים. אתם יכולים להחליף את נטיית הראש מימין לשמאל בנקודות שונות במהלך השיחה.
4. בזרוע נטויה
הזרועות יכולות לגלות כמה אנחנו פתוחים כלפי בן זוגנו לשיחה. אם תשמרו על הידיים צמודות באופן רפוי לצידי הגוף או מאחורי הגב, זה ישדר שאתם לא מפחדים לקבל את מה שבדרככם. ככל שאתם יותר חברותיים, תהיה לכם נטייה גדולה יותר ללוות את הדיבור בתנועות ידיים גדולות, או ממש לדבר עם הידיים. ככל שאתם יותר שקטים, הידיים שלכם יזוזו פחות. לכן, נסו לגלות איזון טבעי ולשמור על תנועת הידיים שלכם במינון הנכון. ידיים משולבות משדרות סגירות, לכן אל תשלבו אם אתם רוצים שהסביבה תראה אתכם באור חיובי. מצד שני, אם מישהו אומר משהו שמעצבן אתכם נורא, על ידי שילוב ידיים תוכלו להראות בדיוק מה אתם חושבים על זה.
5. ברגל ימין
הרגליים הן הנקודה הרחוקה ביותר מהמח, ולכן הן החלק בגוף שהכי קשה לשלוט עליו באופן מודע. הרגליים נוטות לזוז כשאנחנו מרגישים לחץ, עצבנות או התנגדות. לכן, במצבים מורכבים כדאי לשמור על הרגליים הכי רגועות שאפשר, בעיקר בראיונות או פגישות עבודה. שימו לב גם לאופן שבו אתם משלבים את הרגליים. האם אתם מצליבים אותן בברכיים, משלבים אותן בקרסוליים או משכלים אחת מעל הברך של השנייה? בעיקרון, זו יותר שאלה של נוחות מכל דבר אחר, אבל תהיו מודעים לכך שתנוחת הרגליים האחרונה (הידועה בספרות כ"תנוחה ארבע") נתפסת בדרך כלל כשיכול רגליים הגנתי, בעיקר אם היא מתרחשת בדיוק כשמישהו מספר לך משהו מעט מפוקפק.
6. נטייה לא מולדת
זווית הגוף ביחס למי שעומד מולך נותנת אינדיקציה ליחס ולרגשות כלפיו. אנחנו מטים את גופנו כלפי מישהו שאנחנו מוצאים מושך, חברותי ומעניין, ומטים את הגוף הרחק מאלה שלא. זה עד כדי כך פשוט! במקרים בהם אנחנו לא בשליטה מלאה על זווית הגוף, כמו למשל בקולנוע או בהופעה רועשת, אנחנו נוטים להישען לצד כלפי הבן אדם שאיתו אנחנו רוצים ליצור קשר.
7. ידינו מושטות לשלום
מחוות ידיים הן כה רבות ומגוונות שקשה לתת מדריך קצר, אבל ננסה בכל זאת. כפות ידיים שנוטות מעט למעלה והחוצה משדרות פתיחות וחברותיות. כפות ידיים שמוטות מטה נראות בדרך כלל דומיננטיות ואפילו אגרסיביות, בעיקר כשאין כל תנועה או כיפוף בין שורש כף היד לזרוע. הכיוון של כף היד חשוב מאד כשמדובר בלחיצת יד - אנחנו מציעים שתמיד תושיט את ידך ללחיצה כשהיא פתוחה כלפי מעלה ומאוזנת, מה שמשדר שוויון בלחיצת היד.
8. שוברים דיסטנס
המרחק מהאחר הוא קריטי להעברת השדרים הנכונים. אם תעמדו קרוב מדי, תתוייגו כלוחצים וכנדבקים. אם תעמדו או תשבו רחוק מדי, תיראו קרים ומרוחקים, שלא לומר בדיסטנס. אם אתם בסיטואציה קבוצתית, שימו לב כמה קרובים כל שאר האנשים זה לזה. אם אתם מתקרבים למישהו והוא מתרחק, ככל הנראה אתם חודרים מעט למרחב האישי שלו, וכדאי שתתרחקו טיפה.
9. למה האוזניים שלך גדולות כל כך?
אמנם רוב האנשים לא יכולים להזיז את האוזניים באופן מודע, אבל גם להן יש חלק חיוני בתקשורת עם אחרים. יש לכם שתי אוזניים ורק פה אחד, אז נסו להשתמש בהם בסדר הזה. אם אתם מקשיבים כפול ממה שאתם מדברים, אתם תיראו כיוצרי תקשורת טובים, שיודעים איך ליצור שיחה מאוזנת בלי להגיד "אני, אני ואני" או להיפך, כאלה שלא מוציאים מילה מהפה.
10. תן חיוך, הכל לטובה
תנועות הפה יכולות לתת כל מיני רמזים. אנחנו מכווצים את השפתיים ולפעמים מעוותים אותן הצידה כשאנחנו חושבים. לחילופין, אנחנו עשויים להשתמש בתנועה הזו כדי לעצור תגובת כעס שאנחנו לא מעוניינים לחשוף. בכל אופן, ככל הנראה אחרים ישימו לב לזה, וגם אם הם לא ידעו בדיוק מה תוכן התגובה שלכם, הם יקבלו את התחושה שאתם לא מרוצים. לכן, הפתרון הכי טוב הוא להחזיק חיוך קל של שביעות רצון ועניין.
>> למה אתם עייפים, ואיך אפשר לצאת מזה?
לוקחים את המוח למכון כושר
כל העדכונים הכי חמים מהארץ ומהעולם ישירות לנייד
שלחו את המילה מבזק למספר 5000 ותתחילו להתעדכן