כולנו מכירים את ההרגשה הנוראה הזו; הלחץ בבטן, המועקה בקנה הבליעה והתחושה שממש עוד שנייה הכל הולך להתפרץ החוצה. אם זה קורה לכם באמצע היום, כשזה ממש לא מתאים לכם ללו"ז או בכל זמן נתון אחר, כדאי שתכירו את הדרכים הטבעיות שיקלו במיידי על התחושות המבחילות.
רפלקסולוגיה: תה אניס וקצת ערק
שרה לזרוביץ', מטפלת פלדנקרייז, עיסוי רפואי, רפלקסולוגיה שיאצו ורייקי מייעצת: קומפרס אלכוהולי
בחילות נובעות בדרך כלל משיבוש כלשהו במערכת העיכול, מה שמחייב כמובן התייחסות למה שאכלנו היום ואתמול, לעומת מה שאנחנו אוכלים בדרך כלל.
להקלה ראשונית ומהירה כדאי להכין חליטת תה מאניס, שהיא מצוינת להקלה על תחושת הבחילה. כדאי להכין קומקום שלם של חליטה, אפשר גם להוסיף נענע ומרווה ולשתות את התה בטמפרטורה פושרת. שלא יהיה חם מדי או קר מדי. אפשר להמתיק מעט עם דבש או קצת סוכר למי שאינו יכול לשתות תה מר.
יש גם תרופת סבתא מצוינת שפועלת מיידית ומקלה מאוד על בחילות: לוקחים צמר גפן טבול בערק ומניחים על הטבור. את המקום עוטפים בצעיף או בפיסת בד רכה לחימום איזור הבטן. זה פועל במהירות ומקל על הבחילות.
שיאצו: עיסוי בכף היד
אוֹרי אלישר, מטפל בכיר ברפואה סינית ושיאצו ממליץ: גלו את הפרוזדור הפנימי
כעזרה ראשונה נגד בחילות ניתן ללחוץ על נקודת "הפרוזדור הפנימי", שנמצאת בעובי שתי אצבעות צמודות המונחות מעל שורש כף יד מאוגרפת, במרווח שבין שני הגידים. לאחר איתור הנקודה (שנמצאת בשתי הידיים), יש להרפות את כף היד ולעסות את הנקודה בצורה מעגלית למשך 2-3 דקות.
נטורופתיה: תמצצו לימון
הילה אפללו, נטורפתית, מגלה: לימון מוסיף המון
בחילות יכולות להיגרם ממגוון סיבות. אם עולה בחילה בזמן שיט או נסיעה - מומלץ לפתוח קצת חלון ולהביט על נקודה קבועה באופק. גם מציצת לימון או שתיית מיץ לימון טבעי מהול במים משפרים את תחושת הבחילה.
יש כאלו ששתיית מים קרים מאוד או מציצת קרח משפרים את ההרגשה, כמו גם חליטות של ג'ינג'ר או לעיסה של שורש ג'ינג'ר מיובש ללא סוכר.
>> לכתבה הקודמת במדור: איך להילחם בנדודי השינה
>> לכל הכתבות במדור