רבצתם שעות בים, הסתובבתם בחוץ ואיבדתם תחושת זמן או שסתם רציתם לתפוס קצת צבע - ולא מרחתם קרם הגנה. קורה. הבעיה מתחילה כשאתם מגיעים הביתה, מתקלחים ואז מגלים שאין הבדל ביניכם לבין העגבניות במקרר. בעצם יש - לעגבניות לא כואב כלום, ואילו אתם בוערים ושורפים, ולא יכולים לשבת או לשכב או לעמוד או לנשום מרוב שכואב. מה לעזאזל עושים?
כל המומחים, בלי יוצא מן הכלל, ממליצים במקרים של שיזוף יתר ועור שורף על שימוש באלוורה - צמח טבעי הגדל במקומות רבים. ניתן להשתמש בו בצורה חיה, או כמשחה הנמכרת ללא מרשם בחנויות טבע ובבתי המרקחת. אבל חוץ מאלוורה, יש למטפלים שלנו עוד מספר עצות. תקשיבו להם - אין לכם יותר מדי מה להפסיד.
רפואה סינית: יוגורט ואבוקדו
דורון שוהם ממליץ על תרופת סבתא עתיקה שתמיד עובדת: מורחים יוגורט או לבן על הגוף, מחכים שיתייבש ושוטפים במים פושרים - עדיף שלא על ידי שפשוף או ניגוב המקום, אלא בתפיחות קלות ועדינות עם מגבת. מומלץ גם למרוח אבוקדו על העור השרוף.
איורוודה: רק לא לבן
ערן מגון, מומחה לאיורוודה (רפואה הודית), מצהיר שאין יותר טוב מאלוורה, רצוי טבעית וישירות מן הצמח. בנוסף, כדאי להכין מיץ או רסק של מלפפון, שמן קוקוס, או עלי כוסברה שנטחנו היטב בבלנדר, ולמרוח את העיסה על העור השורף. לדעתו לבן או יוגורט, אגב, ממש לא מומלצים לשימוש - זה אמנם קר אך תוסס ולכן אינו יעיל להרגעה.
Re-Tuning: אלוורה וזהו
אביטל פלד, מטפלת במגע, ממליצה על שימוש באלוורה - נקודה. זה הכי טוב והכי מרגיע. המומלץ ביותר הוא לקחת צמח אלוורה טרי, לחתוך אותו ולמרוח את המיץ על העור הצורב. אם משתמשים במשחת אלווורה, יש לקנות את אלוורה שקופה ולא את הירקרקה. המשחות הצבעוניות מכילות חומרים כימיקלים, בעוד השקופות אינן מכילות חומרים אלה. יש למרוח בנדיבות, ומיד חשים הקלה מיידית בתחושת הצריבה והשריפה של העור.