גם אם אתם חושבים שיש לכם הכל - בן זוג, משפחה, קולגות, חברי ילדות וחברים לפייסבוק, אנחנו נאלצים לבשר שחסר לכם משהו חשוב. חברותא היא מערכת היחסים האחרונה שאתם צריכים כדי להשלים סריה של קשת הקשרים האנושיים הקיימים בעולם.
מדובר בבן (או בת, אנחנו לא מפלים) זוג ללמידה משותפת והתפלפלות על עניינים ברומו של עולם. שיטת הלימוד הזוגית הזו התבררה כבר לפני מאות שנים כאחת היעילות ללימוד טקסט, ויותר חשוב - לחיים של גילוי והעשרה. פגישה שבועית קבועה עם החברותא תאפשר לכם להיחשף לעולמות תוכן חדשים, לשכלל את תרבות הדיון שלכם ולהגיע לעומקים רעיוניים שלרוב חסרים בשגרת חיים של עבודה-לימודים-משפחה.
אבל רגע, זה לא כזה פשוט. יודעי דבר טוענים שלמצוא חברותא טובה זו משימה קשה יותר מלמצוא בן זוג. כי שימו לב, החברותא האידיאלי הוא לא תמיד החבר הכי טוב: עליו להיות מישהו שיאתגר אתכם, שיתווכח, שלא יניח לכם לא להיות בהירים כשאתם מבהירים לו מה אתם חושבים. אדם שמצד אחד תוכלו לגלוש איתו לשיחות מהותיות, ומצד שני לא יאפשר לכם לברוח להתפלספות מיותרת.
ואחרי שבחרתם את החברותא שלכם, המשימה הבאה היא לבחור את הבסיס שעליו תבנו את הדיונים. אתם יכולים לקחת טקסט מאתגר שתמיד רציתם ללמוד לעומק ולא הזדמן לכם - התנ"ך, כתבי אפלטון, הספר החדש של רם אורן ואפילו שירים סתומים של שלמה ארצי. למען האמת, הטקסט עצמו לא ממש משנה. חשוב יותר שהוא יתאים לשניכם ויעורר בכם רצון משותף לומר עליו דברים. שעה בשבוע תספיק לצורך העניין, ולכו תדעו לאן זה יגיע. לונדון וקירשנבאום עשו מזה קריירה.