ימי בין המצרים יחולו השנה בין התאריכים 23.7.2024 ל-13.8.2024.
מהם האיסורים בימי בין המצרים?
ישנם מספר איסורים בימי בין המצרים כגון:
- איסור להתחתן – במרבית העדות נוהגים שלא להינשא בתקופת בין המצרים, בייחוד בשבוע שבו חל ט' באב עצמו. יחד עם זאת, ניתן להתארס ללא סעודת שמחה.
- ברכת שהחיינו – אין לברך ברכת שהחיינו על פרי חדש או בגד חדש. על כן, נהוג להימנע בתקופה זו מאכילת פרי חדש ומלבישת בגד חדש, שכן יש לברך עליהם את ברכת שהחיינו.
- מוזיקה – יש להימנע בתקופת בין המצרים הן משמיעת מוזיקה והן מנגינת מוזיקה. יחד עם זאת, מותר ללמד נגינה לצורך פרנסה עד לשבוע שבו חל ט' באב ומותר לשיר ללא כלי נגינה ברקע.
- תספורת – האיסור על תספורת וגילוח משתנה בין עדה לעדה. יש הנוהגים להימנע בכל שלושת השבועות הללו מתספורת ויש הנוהגים להימנע מכך רק בשבוע שבו חל צום ט' באב. יחד עם זאת מותר להסתרק ולגזוז ציפורניים בכל ימי בין המצרים.
- ריקודים – אין לרקוד ולצאת במחולות בכל תקופת בין המצרים.
- תיקון חצות בין המצרים – יש לקרוא את תיקון רחל מתוך תיקון חצות בצהרי כל יום חול בתקופת בין המצרים.
מהם האיסורים בתקופה שבין ראש חודש אב לט' באב?
ימים אלה של תקופת בין המצרים נקראים "תשעת הימים" ובהם מחמירים עוד יותר באיסור בשמחה:
- בניין של שמחה – אסור לשפץ/לסייד דבר שאין בו צורך דחוף.
- ריהוט ובגדים חדשים – אין לרכוש רהיטים ובגדים חדשים.
- מקלחת – יש עדות המחמירות בתשעת הימים בכל הנוגע למקלחת. האשכנזים נוהגים להימנע ממקלחת בשבוע שבו חל תשעה באב ואילו הספרדים נוהגים להימנע ממקלחת במים חמים ולהתרחץ במים קרים. שימו לב – המדובר באיסור על רחיצת תענוג ולא על הסרת לכלוך וזיעה.
- כביסה – יש המחמירים ולא לובשים בגדים מכובסים ונקיים במהלך תשעת הימים.
- איסור אכילת בשר ושתיית יין – אף על פי שהדבר לא מצוין בשמנה בפירוש (למעט ערב תשעה באב עצמו), עם השנים השתרש המנהג שלא לאכול בשר ולא לשתות יין בכל תשעת הימים שבין תחילת חודש אב לבין ט' באב.