"בואו נכיר מחדש", קורא הסלוגן של הערוץ הדתי "הידברות", והקריאה הזו מן הסתם מכוונת בעיקר לחילונים שבינינו. לוח המשדרים של הערוץ החדש, אשר יעלה בחברת הלוויין יס ב-3.3.08, כולל תכני מקור שכולם מנסים, ולעיתים אף מצליחים, להישמע מפתים יחסית לתוכניות מהז'אנר: תוכנית אירוח לנשים בהשתתפות לאה שבת ומיכל רנד (אשתו של שולי); תוכנית ייעוץ זוגי עם הרב שמחה כהן ומשה חיים (אקס פנינה רוזנבלום); תוכנית חינוך עם הזמרת אתי אנקרי; פרשת השבוע עם הרב אורי זוהר, וגם תוכניות קואוצ'ינג, מיסטיקה קבלית, מגזין מוזיקה ואפילו "הביצה" עם אליה אריאל, חוזר בתשובה שעד לפני שלוש שנים היה יחצ"ן מסיבות תל אביבי ועכשיו חוזר אל החברים מהברנז'ה ומחפש אצל כל אחד מהם את הנקודה הרוחנית-יהודית.
"מדובר בערוץ רוחני שפונה לקהל החילוני ולא לקהל דתי שכבר יודע את הדברים האלה", אומר מנכ"ל הערוץ יוסי פורקוש, חוזר בתשובה בן 36. "יהדות זה סגנון חיים, לא בהכרח מצוות אלא מתכון לשיפור החיים. אנחנו נוגעים בנקודות שתפקידן להעשיר את האדם ביומיום. הרבה חילונים לא באמת מבינים מה זו יהדות ומקשרים אותה עם פוליטיקה. אנחנו בתור בעלי תשובה ברובנו, בתוספת אנשי מקצועי חילוניים, בונים ערוץ שבו הם יוכלו לתקשר איתנו ישירות, בתור אנשים שמכירים את הראש שלהם. אנחנו מעוניינים להראות שיהדות היא דבר דינמי, צעיר ומעניין".
האם זה אומר שאתם ערוץ החזרה בתשובה?
"בפירוש לא. הרי גם 'הידברות' הוא גם לא ארגון כזה. מצד שני, ננסה לקרב את הבנאדם להסתכל על היהדות בצורה אחרת, כמו שעשו בסרט 'אושפיזין' ששבר את המחיצה. עצוב שצריך להזכיר את זה אבל אנחנו אחים. בני דודינו דבוקים ביחד, ואילו אנחנו מפורדים ורבים כל הזמן. איבדנו את האחדות, ולמרות שזה נשמע בומבסטי - הערוץ נועד לעשות קצת את התיקון הזה".
מה בעצם ההבדל ביניכם לבין ערוץ תכלת המנוח?
"אנחנו מבדלים את עצמנו מתכלת בזה שאנחנו לא מתעסקים עם פוליטיקה, ימין-שמאל, אלא נטו עם הצד הרוחני של היהדות. הערוץ מכוון בדיוק לאותו אחד שמתחבר לרוחניות ונסע להודו, אבל היהדות נראית לו משהו חשוך וישן. אנחנו נוכיח לו את ההפך".
מאחורי הערוץ עומד ארגון "הידברות", שהפך תוך שנים ספורות לאימפריה הכוללת אתר מושקע, הרצאות בכל הארץ, ספרים, חוברות, ואפילו ירחון כרומו בענייני רוח ואמונה. בארגון, שבראשו עומד הרב זמיר כהן, 43, תולים תקוות רבות בערוץ החדש, שישודר בלוויין בחינם, באפיק 97. הרב כהן מספר כי מימון הערוץ מתבסס בעיקר על תרומות מצד קרן וולפסון מארה"ב. חסידי בעלז משתתפים אף הם בעלויות, וגם הקהל הרחב תורם כל הזמן. "אנחנו רוצים שכל יהודי ילמד יותר ללא מגבלות", אומר כהן. "אני מעורב בכל מה שקשור לתכנים כדי לראות האם הם באמת מתאימים לקהל היעד, וכדי לבחון אם מה שמתאים לייצג את הידברות משדר באמת באווירה של הידברות - 'דרכי דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום'".