"הכל צפוי והרשות נתונה" – מה בעצם אומר העיקרון הקבלי הזה? משמעותו היא שכל האופציות
פתוחות בפנינו, ושהטריק הוא ללמוד איך לבחור בצורה אמיתית בזו שהכי מתאימה לנו. איך עושים זאת? בעזרת המודעות.
הקבלה מלמדת אלפי שנים על כוחן המאגי של מילים ומודעות - שימו לב למה שאתם אומרים או חושבים כי זה משפיע על סביבתכם בצורה הרבה יותר רצינית מכפי שנדמה לכם. קחו לדוגמא מים - מים הם כלי רגיש למודעות אנושית, ואנחנו משאירים עליהם חותם בין אם אנחנו מודעים לכך או לא. 70 אחוז מגופנו, כמו גם מכדור הארץ עצמו, הם מים - חומר פיזי שקולט את מה שמשדרת המודעות שלנו, ומשתנה בהתאם.
בספרו "מסרים חבויים במים" לקח ד"ר מסורו אמוטו מים ברגע הקיפאון שלהם, כשהם במצב גבישי קריסטלי, וצילם בקבוקים שונים של מים שעל כל אחד מהם רשום משהו אחר. הוא גילה שהמים עצמם נראים אחרת בהתאם למה שרשום על הבקבוק. כלומר, המודעות של האנשים שהתבוננו בכתובת והקרינו את רגשותיהם שינתה את מבנה המים.
ניסוי נוסף שאפשר לערוך בבית הוא לבשל אורז רגיל במים מאודים, ולאחסן אותו בשתי צנצנות סגורות. על אחת מהן כותבים "אהבה", על השנייה "שנאה", ואז שמים אותן בשני מקומות רחוקים בבית. בכל פעם שחשים אהבה, שמחה או אומר, ניגשים לצנצנת ה"אהבה" ובכל פעם שחשים רגשות שליליים, ניגשים לקרבת צנצנת השנאה. התוצאות – הבדלים מהותיים בין הצנצנות: צנצנת השנאה הופך להיות ירוקה אפורה שחורה וחזקה, בעוד האהבה נשארת בצבע בז'.
המסקנה: כשאנחנו במצב מודעות של זעם, כעס, דיכאון וכו', אנחנו מייצרים בעצמנו זקנה, קמטים, מחלות, זה ביטוי פיזי להשפעת המודעות. הקבלה מקנה כלים לשליטה על כוחות אלו, על מנת שלא נפזר אותם לכל עבר.
לאתר הרשמי והרשמה להרצאות נוספות
תחליטו - אתם עם הדת או עם המדע? הספקן חושב שאתם חייבים לבחור צד