סוג המתכון: חלבי
זמן הכנה: 40 דקות
רמת מיומנות: קל
המרכיבים:
לבסיס:
1 חבילה בצק פריך מתוק מופשר "מעדנות"
למילוי:
1/2 קופסה/צנצנת ריבת חלב
3 בננות בשלות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
לקישוט:
שמנת להקצפת קרם וניל "השף הלבן"
אופן ההכנה:
- פותחים בזהירות את הבצק ומניחים על תבנית הפאי, מהדקים לדפנות וחותכים בזהירות שאריות בצק.
- בעזרת מזלג יוצרים חורים בבצק ומעבירים למקפיא ל – 20 דקות התייצבות.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות, תוכנית "טורבו".
- אופים את תחתית הפאי ישירות מהמקפיא כ- 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט.
- מוציאים את הקלתית ומצננים.
- מרכיבים את הפאי: מורחים על הקלתית שכבה אחידה של ריבת חלב, פורסים את הבננות ומסדרים מעל ריבת החלב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ובעזרת לקקן מורחים בעדינות את הקצפת מעל שכבת הבננות.
- בעזרת מגרדת מגרדים מעל הפאי שוקולד מריר לקישוט.