המצרכים:
בצק פריך עם שקדים (מופשר לילה במקרר), "מעדנות"
חצי כוס ריבת תות איכותית
סלסילת תותים טריים
2 כפות סוכר
30 גרם שקדים פרוסים
1 חלמון מדולל בכפית מים, להברשה

חגיגת שבועות עם מעדנות (צילום: שרית נובק Misspetel)
צילום: שרית נובק Misspetel

בקרו בעמוד האינסטגרם של misspetel>>

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. פותחים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים מעט.
  3. קורצים מהבצק עיגול כרוחב הבצק ומורחים אותו בריבה.
  4. חותכים את קצוות הבצק לרצועות באורך כ-4 ס"מ (ראו תמונה).
  5. מקפלים את הרצועות בצורת איקס לכיוון מרכז הבצק.
  6. מסדרים את התותים במרכז הבצק ומפזרים מעל סוכר ושקדים פרוסים.
  7. מברישים את קצוות הבצק בחלמון.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.