המצרכים:
חבילת בצק עלים חמאה, "מעדנות"
25 גרם חמאה
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
400 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות, "דגי תנובה"
¼ כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
½ כוס יין לבן
½ כוס שמנת מתוקה
כפית גרידת לימון
1 חלמון מדולל בכפית מים
בקרו בעמוד האינסטגרם של misspetel>>
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה.
- קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש ומערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת.
- מוציאים את הכרישה מהמחבת ומניחים בצד.
- באותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים. מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
- מורידים מהאש ומוסיפים גרידת לימון.
- מחממים תנור ל-175 מעלות.
- פותחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 2 עיגולים.
- מניחים עיגול אחד על גבי נייר אפייה בתוך תבנית עגולה ומעליו מסדרים את תערובת הסלמון. יש להשאיר 2 ס"מ ריקים בקצוות.
- מברישים את שולי הבצק בחלמון.
- מניחים את עיגול הבצק השני מעל המילוי, מיישרים מלמעלה ומהדקים לצדדים. חשוב להדק היטב מסביב כדי להדביק את שכבות הבצק (אפשר לדקור במזלג).
- מברישים את הבצק מלמעלה בחלמון וחורצים חריצים דקיקים בסכין.
- מחוררים חור באמצע הבצק (לשחרור אדים).
- מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.