המצרכים:
בצק פריך מלוח, "מעדנות"
200 גרם גרגירי תירס "סנפרוסט"
100 גרם בולגרית מפוררת  
150 גרם פתיתי מוצרלה
1 ביצה
מלח ופלפל
1 חלמון מדולל בכפית מים

חגיגת שבועות עם מעדנות (צילום: שרית נובק Misspetel)
צילום: שרית נובק Misspetel

בקרו בעמוד האינסטגרם של misspetel>>

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים.
  3. פותחים את הבצק ומרדדים.
  4. קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ.
  5. עורמים כף מהמלית במרכז הבצק.
  6. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון מדולל ומהדקים את הקצוות.
  7. מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. מברישים את כיסוני הבצק מלמעלה בחלמון מדולל.
  9. חותכים חריץ עם סכין מלמעלה, לשחרור אדים באפייה.
  10. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.