אם רק היינו יכולים לקנות זמן, כנראה שכולנו היינו עומדים שעות בתור כדי להשיג ממנו עוד קצת. אבל הנה, עוד לא הספקנו להגיד "סגר" (צוחקים תירגעו), והחגים כבר כאן. וכשהארוחה מתקרבת והמלאכה מרובה, הלחץ גובר. הטיפים הבאים יעזרו לכם לבשל בנחת מבלי לבזבז זמן מיותר. הם טובים לחג ולכל ימות השנה. בואו נתחיל.
להשתמש בלקטים קפואים
לשטוף, לחתוך, אולי להשרות וגם לבשל? - לא חבל על הזמן היקר שלכם? במקום זה, תוכלו פשוט להשתמש בלקטים קפואים. בסנפרוסט כבר בחרו עבורכם את הקטניות והירקות המשובחים ביותר, וגם שטפו ובישלו אותם. לכם נותר רק לשלוף מהמקפיא ולהשתמש בהם בכל מתכון שתרצו. הם מעולים כתוספת לאורז, לפשטידה, עם עוף בתנור או סתם ככה במחבת או בתנור. אגב, למקרה שתהיתם, ההקפאה אינה פוגעת בערכים התזונתיים שבהם (היא אפילו שומרת עליהם יותר), ולכן אתם מרוויחים גם מוצר זמין וגם שומרים על הבריאות. בנוסף, חשוב לדעת שכל הירקות של סנפרוסט עוברים חליטה קלה, דבר שמקצר משמעותית את זמן הבישול. כמו כן, הלקטים הקפואים של החברה מאפשרים לקבל מגוון ירקות רחב בכל עונה בשנה.
להקפיא את הבשר במצב שטוח
חובבי הבשר שביניכם וודאי יודעים שאין דבר מועיל יותר מלהחזיק במקפיא בשר טחון לשעת הצורך. אבל מה עושים כשממהרים ואין זמן לחכות יום שלם עד שהבשר יפשיר? אז נכון, תמיד אפשר ללכת לסופר לקנות בשר טרי, אבל לא תמיד יש זמן או חשק לעמוד בתור וגם לא תמיד הסופר זמין בדיוק כשזקוקים לו. ובכן, שימו לב לטיפ הגאוני הבא: מקפיאים את הבשר בשקיות ומשטחים אותו מעט לפני ההקפאה. כשהבשר יוצא מהמקפיא בשכבה דקה, הוא מפשיר הרבה יותר מהר. אפשר להכין מספר שקיות של בשר ולהניח אותן אחת מעל השנייה במקפיא – הכי מסודר, הכי מהיר.
להכין "פינת זבל"
במקום להתכופף לפח בכל שנייה, עשו לעצמכם הרגל: שלפו מהמדיח סיר מלוכלך והכריזו עליו כפח הזבל הרשמי בשעת הבישול הנוכחית. סביר להניח שהוא הרבה יותר גדול מהפח שאתם אולי מחזיקים בכיור וגם הרבה יותר נוח לשימוש מהפח הנמוך ששובר לכם את הגב. תוכלו לזרוק לתוכו קליפות, אריזות ריקות או כל מה שמפריע לכם לנהל את הסדר במטבח. אם אין לכם סיר זמין תוכלו להשתמש בפיסת נייר כסף/נייר אפייה עמיד. כשערמת הזבל מצטברת – זרקו לפח והמשיכו את הבישול בכיף.
להשתמש ב"טורבו"
נכון, אז אולי לאפות עוגה בדיוק כשאתם צולים תפוחי אדמה זה לא ממש רעיון טוב. מצד שני, יש הרבה מאוד מאכלים שדווקא כן ישמחו לחלוק את חום התנור יחדיו. שתי תבניות של חצילים פרוסים למוסקה, ירקות צלויים ועוד הרבה מאכלים אותם תוכלו להניח בתנור בשתי תבניות ללא חשש. רק כדאי שמידי פעם תחליפו בין התבנית התחתונה לבין העליונה.
להוסיף מלח למי הבישול של הפסטה
אם תכננתם להכין פסטה לארוחה, אבל אין לכם זמן לחכות עד שהמים ירתחו, פשוט דאגו להמליח אותם מעט. המלח יאיץ את תהליכי ההרתחה של המים, וכך תוכלו להשתמש בהם תוך שניות.
לסחוט מראש את הלימונים
לימון אכן מוסיף המון לכל סלט ולכל תבשיל. אבל למה לא לסחוט אותו מראש ולחסוך את ההתעסקות והבלגן במטבח בכל פעם מחדש? טיפ שלנו: סחטו מספר לימונים טריים והקפיאו אותם בתוך שקיות שמיועדות לקרח. כך תוכלו להפשיר בכל פעם שקית ולהשתמש בה במשך מספר ימים. אפשר לאחסן במקרר בבקבוק/כד.
שיהיה חג שמח!