אז מה המאכל האהוב עליכם בחג – גפילטע פיש או חריימה? לא חשוב מה אתם אוהבים, בכל שנה זה תמיד אותו הסיפור אצל רובינו – אוכלים עד שכפתור המכנסיים לא נסגר, והנה הלכה הדיאטה. תוסיפו לזה את רגשות האשם, את הצרבת, את תחושת הכבדות, את הנפיחות בבטן ותבינו שיש מקום לחשב מסלול מחדש. החדשות הטובות הן שאפשר גם לחגוג בכיף ולאכול טוב וגם להרגיש טוב יותר ובעיקר - לא לוותר על הבריאות. הנה כמה דרכים שיעזרו לכם במשימה:
מפחיתים בכמות השמן
מי אמר שחריימה טוב הוא כזה ששוחה בהמון שמן? למעשה, הוספה מיותרת של שמן עלולה לגרום לתחושה לא טובה ולצרבת, והיא גם מעלה באופן משמעותי את כמות הקלוריות הכללית שאתם צורכים, מה שגם יכול להרוס לכם את הדיאטה וגם להשפיע על הבריאות שלכם. בקיצור, פשוט תפחיתו בערך רבע מכמות השמן שתכננתם להוסיף וכבר תראו את ההבדל.
מוסיפים ירקות וקטניות למנה
ירקות כמו גזר, פלפל או קישוא תמיד משתלבים נהדר בארוחה. תוכלו להוסיף אותם לאורז, לתבשיל הבשר ובעצם כמעט לכל מנה שתכינו. מעבר לטעם הנפלא, הם יוסיפו גם הרבה מאוד ויטמינים, מינרליים ונוגדי חמצון שישפרו את הבריאות שלכם. כך גם לגבי הקטניות להן ערך תזונתי גבוה.
אם עד היום לא השתמשתם בלקטים מוקפאים במהלך הבישול, החיים שלכם עומדים להשתנות ממש בקרוב, כלומר אחרי שתנסו את הטיפ הבא. ב"סנפרוסט" כבר בחרו עבורכם את הקטניות ואת הירקות המשובחים ביותר, וגם שטפו ובישלו אותם. הירקות נקטפים כאשר הם צעירים ונמצאים בשיאם מבחינת הטעם, המרקם, הצבע והערכים התזונתיים. הם מועברים למפעל ומוקפאים בשיטת הקפאה מהירה השומרת על תכונות הירק הטרי. לכם נותר רק לשלוף אותם מהמקפיא ולהשתמש בהם בכל מתכון שתרצו. הם מעולים כתוספת לאורז, ברוטב לקציצות, עם עוף בתנור או סתם ככה במחבת.
עוברים לשתיית מים
יש כל כך הרבה סיבות לוותר על שתייה ממותקת בארוחת החג: הקלוריות, הכבדות שנוצרת במערכת העיכול, העלייה ברמות הסוכר בדם, הנזק שנגרם לשיניים ועוד. אז למה שלא תניחו על השולחן קנקן גדול של מים צוננים? תוכלו להעשיר את טעמם בפלחי לימון, עלי נענע או עשבי תיבול אחרים לפי הטעם.
עברו למזונות מלאים
אורז לבן, פסטה וקמח לבן אולי טעימים מאוד אבל הם מוגדרים מזונות "ריקים". כלומר אין בהם כמעט מינרליים וויטמינים. לעומת זאת, פחמימות "מורכבות" כמו קינואה, כוסמת, אורז מלא או גריסי פנינה, מכילות שפע של ערכים תזונתיים חיוניים ובעיקר ויטמינים ומינרליים המצויים בקליפת הדגן. הם תורמים לפעילות מערכת העיכול, לתחושת שובע, לשיפור פעילות חיידקי המעיים ועוד.