מתכון פנה קוטה קוקוס ברוטב פירות יער

4-5 מנות, פרווה, 20 דקות עבודה, 7 שעות זמן כולל

מצרכים

לפנה קוטה:

600 מ"ל (1/2 1 קופסאות שימורים) קרם קוקוס

8 גרם (קצת יותר מחצי שקיק) ג'לטין

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

כפית תמצית וניל

 לרוטב פירות היער:

300 גרם מיקס פירות יער מוקפאים של סנפרוסט

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

פנה קוטה עם פירות יער סנפרוסט (צילום: עז תלם)
פנה קוטה עם פירות יער סנפרוסט | צילום: עז תלם

אופן הכנה

לפנה קוטה:

מודדים 1/2 כוס (120 מ"ל) מתוך קרם הקוקוס. שמים בקערה קטנה.

מוסיפים את הג'לטין לקרם ומערבבים בעדינות. משהים 25 דקות, עד שהג'לטין מייצב מעט את התערובת.

בסיר קטן שמים את שאר קרם הקוקוס (480 מ"ל, 2 כוסות) יחד עם הסוכר ותמצית הווניל. מבשלים מעל להבה בינונית עד שקרם הקוקוס חמים ומתחיל להעלות אדים והסוכר מתמוסס לחלוטין. חשוב לא להגיע לרתיחה חזקה כי קרם הקוקוס עלול להתפרק. מסירים מהלהבה.

מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל למשך 30 שניות, עד שהג'לטין מתמוסס בנוזל והתערובת מרגישה חלקה.

תוך כדי בחישה, מוסיפים את תערובת הג'לטין לתערובת החמימה שבסיר. בוחשים עד לאיחוד (10-20 שניות).

מעבירים לצנצנות קטנות (100-150 מ"ל למנה), מכסים ומקררים למשך 6 שעות לפחות או למשך הלילה, עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.

לרוטב:

שמים את פירות היער בסיר קטן יחד עם הסוכר. מוסיפים גם 1/4 כוס מים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.

מבשלים יחד, ללא כיסוי, מעל להבה נמוכה, במשך 30-40 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומבריקה.

מקררים מעט את הרוטב.

כשמוכנים להגיש, שמים מעל כל צנצנת מרוטב פירות היער. ניתן להכין את הפנה קוטה ואת הרוטב 5 ימים מראש.