מתכון דניס אפוי עם אנטיפסטי
2-4 מנות, פרווה, 10 דקות עבודה, 30 דקות זמן כולל
מצרכים
לדג:
2 דגי דניס טריים במשקל 400-500 גרם כל אחד (אפשר גם דגים אחרים כמו לברק, ברמונדי, באס, מושט ועוד), נקיים מקשקשים.
1/2 לימון, פרוס דק
4-6 גבעולי טימין
כפית שטוחה מלח דק
כפית אורגנו מיובש
3-4 כפות שמן זית
לירקות:
600 גרם אנטיפסטי איטלקי להקפצה של סנפרוסט (קוביות חצילים, פלפלים, בצל, קישואים)
כף גדושה עיטורי עגבניות מיובשות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
![דניס עם אנטיפסטי של סנפרוסט (צילום: עז תלם) דניס עם אנטיפסטי של סנפרוסט (צילום: עז תלם)](https://img.mako.co.il/2021/08/16/denispro121212_re_autoOrient_g.jpg)
אופן הכנה
בעת הקנייה, מבקשים ממוכר הדגים שיעשה חריצים בבשר הדג משני הצדדים (החריצים עוזרים לדג להתבשל באחידות). אפשר גם לעשות זאת בעצמכם עם סכין חדה.
מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו)
לירקות:
שמים את הירקות החתוכים לקוביות בתבנית מלבנית גדולה.
מוסיפים את עיטורי העגבניות המיובשות, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
לדג:
מייבשים את הדגים היטב עם מגבת נייר.
בבטן הדגים מניחים פרוסות לימון וגבעולי טימין.
מעבירים לתנור ואופים 15-22 דקות (ללא כיסוי), עד שבשר הדג אפוי לחלוטין – הבשר צריך לשנות צבע ללבן אטום, העור צריך להיות שחום מעט.
מגישים למרכז השולחן. נשמר בקירור 4-5 ימים.