מתכון דניס אפוי עם אנטיפסטי
2-4 מנות, פרווה, 10 דקות עבודה, 30 דקות זמן כולל
מצרכים
לדג:
2 דגי דניס טריים במשקל 400-500 גרם כל אחד (אפשר גם דגים אחרים כמו לברק, ברמונדי, באס, מושט ועוד), נקיים מקשקשים.
1/2 לימון, פרוס דק
4-6 גבעולי טימין
כפית שטוחה מלח דק
כפית אורגנו מיובש
3-4 כפות שמן זית
לירקות:
600 גרם אנטיפסטי איטלקי להקפצה של סנפרוסט (קוביות חצילים, פלפלים, בצל, קישואים)
כף גדושה עיטורי עגבניות מיובשות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנה
בעת הקנייה, מבקשים ממוכר הדגים שיעשה חריצים בבשר הדג משני הצדדים (החריצים עוזרים לדג להתבשל באחידות). אפשר גם לעשות זאת בעצמכם עם סכין חדה.
מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו)
לירקות:
שמים את הירקות החתוכים לקוביות בתבנית מלבנית גדולה.
מוסיפים את עיטורי העגבניות המיובשות, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
לדג:
מייבשים את הדגים היטב עם מגבת נייר.
בבטן הדגים מניחים פרוסות לימון וגבעולי טימין.
מעבירים לתנור ואופים 15-22 דקות (ללא כיסוי), עד שבשר הדג אפוי לחלוטין – הבשר צריך לשנות צבע ללבן אטום, העור צריך להיות שחום מעט.
מגישים למרכז השולחן. נשמר בקירור 4-5 ימים.