מתכון דניס אפוי עם אנטיפסטי

2-4 מנות, פרווה, 10 דקות עבודה, 30 דקות זמן כולל

>>עוד מתכונים לראש השנה

מצרכים

לדג:

2 דגי דניס טריים במשקל 400-500 גרם כל אחד (אפשר גם דגים אחרים כמו לברק, ברמונדי, באס, מושט ועוד), נקיים מקשקשים.

1/2 לימון, פרוס דק

4-6 גבעולי טימין

כפית שטוחה מלח דק

כפית אורגנו מיובש

3-4 כפות שמן זית

 לירקות:

600 גרם אנטיפסטי איטלקי להקפצה של סנפרוסט (קוביות חצילים, פלפלים, בצל, קישואים)

כף גדושה עיטורי עגבניות מיובשות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

דניס עם אנטיפסטי של סנפרוסט (צילום: עז תלם)
דניס עם אנטיפסטי של סנפרוסט | צילום: עז תלם

 אופן הכנה

בעת הקנייה, מבקשים ממוכר הדגים שיעשה חריצים בבשר הדג משני הצדדים (החריצים עוזרים לדג להתבשל באחידות). אפשר גם לעשות זאת בעצמכם עם סכין חדה.

מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו)

לירקות:

שמים את הירקות החתוכים לקוביות בתבנית מלבנית גדולה.

מוסיפים את עיטורי העגבניות המיובשות, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

לדג:

מייבשים את הדגים היטב עם מגבת נייר.

בבטן הדגים מניחים פרוסות לימון וגבעולי טימין.

מעבירים לתנור ואופים 15-22 דקות (ללא כיסוי), עד שבשר הדג אפוי לחלוטין – הבשר צריך לשנות צבע ללבן אטום, העור צריך להיות שחום מעט.

מגישים למרכז השולחן. נשמר בקירור 4-5 ימים.