פרגית בדבש חרדל על ירקות כתומים
3-5 מנות, בשרי, 10-15 דקות עבודה, 50 דקות זמן כולל
מצרכים
לירקות:
1 שקית סנפרוסט (800 גרם) לקט ירקות כתומים, חתוכים לקוביות מוקפאים, (בטטה, גזר, דלעת, דלורית)
עלים מ 1-2 גבעולי רוזמרין
2-3 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח
לפרגית
3-5 נתחי פרגית עוף
כף גדושה דבש
כף גדושה חרדל גרגרים
2 כפות שמן זית
כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפשירים את הירקות החתוכים ושמים בתבנית תנור עם נייר אפייה.
מוסיפים את המלח, שמן הזית ועלי הרוזמרין ומערבבים.
מכניסים לתנור ואופים 25-18 דקות, עד שהירקות רכים אבל לא זהובים.
בקערה מערבבים את הדבש, החרדל, שמן הזית והמלח.
מצפים את נתחי הפרגית מכל הכיוונים בתערובת.
מניחים את נתחי הפרגית מעל הירקות האפויים ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות או עד שהפרגית עשויה לחלוטין כמעט הזהיבה.
מגישים מיד.
נשמר בקירור 4-5 ימים.