"פסח מתקרב ואיתו התכנונים לארוחת החג! איזה כיף", אומרת נטע לויה - טבחית, קונדיטורית, מתכונאית וצלמת אוכל. "קבלו מתכון מושלם של פילה אמנון טרי בתבשיל לימוני של מנגולד וגרגירי חומוס. מצד אחד תבשיל חגיגי ומצד שני קליל בטירוף להכנה".

"היתרון בשימוש בדג אמנון ישראלי טרי הוא שהוא לא כבד כמו בשר, אבל עדיין בשרני, משביע וכמובן טעים כל כך", מוסיפה נטע, "לצערנו, בעקבות אסון הנפט שקרה לאחרונה, הפסיקו את שיווק דגי הים, אבל זה לא אומר שלא יהיו לנו דגים בארוחת החג! אמנון הוא דג בריכה ולכן אין לנו שום בעיה להשתמש בו".

המתכון המלא של נטע

מצרכים:

8 פילטים של דג אמנון

4 כפות שמן זית 

1 בצל חתוך לקוביות 

3 שיני שום פרוסות 

צרור עלי מנגולד פרוסים (6-7 עלים גדולים)

צרור קטן של כוסברה קצוצה 

1 כף כורכום 

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים 

1 ליטר מים רותחים 

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

מלח פלפל לפי הטעם 

פילה אמנון בתבשיל לימוני של מנגולד וגרגירי חומוס (צילום: נטע לויה)
המנה של נטע לויה לליל הסדר | צילום: נטע לויה

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית.

2. מטגנים את הבצל, במשך 4-5 דקות עד שמתחיל להזהיב. 

3. מוסיפים את השום, המנגולד, וחצי מכמות הכוסברה. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. 

4. מוסיפים את הכורכום וגרגירי החומוס ומטגנים דקה נוספת.

5. מוסיפים את המים ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה. 

6. מתבלים במלח ופלפל. 

7. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות. 

8. מוסיפים את דגי האמנון לתבשיל, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות נוספות.

>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי

>> למתכונים נוספים של נטע לויה

באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: