"השנה חג הפסח מקבל משמעות חיובית פעמיים: 1. יצאנו ממצרים 2. יצאנו כמעט מהקורונה, ושניהם בזרוע נטויה וביד חזקה (עם קצת כאבים של החיסון אבל גם את זה נעבור)", אומרת שיינא גרשוביץ - בלוגרית אוכל, בעלת העמוד הפופולרי shaynzzz, בו תוכלו למצוא מתכונים וטיפים לתזונה נכונה בדגש על פתרונות לרגישים לגלוטן .
שיינא מציגה לפניכם מנת דג סופר פשוטה שרק נראית מסובכת לעין אבל נותנת טוויסט מעניין ובריא לשולחן החג. "הדג שבו השתמשתי הוא דג אמנון טרי, שמגיע מבריכות ולא מהים - ולכן אין חשש מזיהום הזפת שקורה לאחרונה בחופים", היא מדגישה.
המתכון המלא של שיינא
מצרכים:
4 פילטים של אמנון טרי ללא עור
1.5 כוסות קינואה לבנה שעברו השרייה במים במשך שעה
5 כוסות מים רותחים
חצי בטטה חתוכה לקוביות
בצל קצוץ
4 פטריות פרוסות
לרוטב של הדג:
4 כפות שמן זית
2 כפות גדושות פפריקה אדומה
חצי לימון סחוט
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בקערה, נערבב את מרכיבי הרוטב של הדג ונשרה את הפילטים בתוכו למשך שעה.
2. את הקינואה נבשל עם המים הרותחים במשך רבע שעה על אש בינונית עד שכל המים מצטמצמים.
3. במקביל נכניס את הבטטה לתנור למשך 25 דקות על 180 מעלות (אפשר לזלף מעט שמן זית ומלח מעל).
4. נטגן על אש בינונית את הבצל והפטריות עם מלח עד שמזהיב.
5. ולבסוף: נערבב את הקינואה עם הבטטה, הבצל והפטריות.
הכנת הדג:
6. במרכז כל דג נשים 2 כפות של תערובת הקינואה ונקפל את שתי הקצוות כלפי מעלה. הדרך הפשוטה לסגור אותו היא על ידי קיסם שיניים. נדקור במרכז כדי שהקצוות ישארו מורמים.
7. נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה ורבע. ניתן להכל להיאפות טוב טוב.
8. אפשר להגיש עם שעועית ולימון או כל תוספת שאתם אוהבים.
>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי
באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: