"תמיד כיף להיזכר בליל הסדר שהיינו עושים במושב עין חרוד, יחד עם כל המשפחה: סבא וסבתא היו מגיעים מרמת גן מוקדם בבוקר עמוסי חבילות; סבתא הייתה קונה מהשוק דגים טריים וירקות כי היה לה חשוב להביא איתה את הדברים; הבית מוכן וערוך לליל הסדר וכל המשפחה באווירת החג, עם ריח בישולים ששמור רק לחג הזה", מספרת בהתרגשות בת חן דיאנמט, שפית מקצועית המתמחה בבישול ואפייה ומעבירה סדנאות בנושא במושב עין-ורד.
"אחרי המנות הראשונות, אמא הייתה מוציאה מהתנור תבנית גדולה וצבעונית של דגי אמנון ברוטב עדין של שמן זית, לימונים ופטרוזיליה עם ירקות בשלל צבעים שתמיד עשו שמח בלב", מוסיפה בת חן. "הדגים היו טריים וכל כך טעימים, והרוטב נספג בירקות. אצלנו בבית לא מוותרים על דגים בחג לאור הזכרונות המתוקים. כל מה שסבתא בישלה היה תענוג צרוף, כי היה לה מן קסם מיוחד בידיים והטעמים נשארו איתנו עד היום".
"לליל הסדר השנה בחרתי להכין דג אמנון צלוי בתנור עם ירקות אביביים - מנה חגיגית, קלה להכנה, מזינה ובריאה. האמנון גדל בבריכות בישראל ולכן לא נפגע מהזיהום הסביבתי. בנוסף, הוא רך, מלא בוויטמין D וקל לעיכול".
המתכון המלא של בת חן
מצרכים:
דג אמנון מפולט ללא עצמות
2 זוקיני
בצל סגול חתוך גס
לימון חתוך לרבעים
כרובית מחולקת לפרחים קטנים
20 עגבניות שרי
3 כפות שמן זית
מלח, פלפל
כף טימין יבש/טרי
לרוטב הראשון:
כף שמן זית
כף מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל
לרוטב הסופי לפני ההגשה:
כף שמן זית
כף מיץ לימון
מלח, פלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות לגודל הרצוי, שמים אותם בתבנית, מתבלים במלח, פלפל, טימין, שמן זית ומערבבים.
2. צולים את הירקות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות.
3. מערבבים בקערה קטנה עם מטרפה את כל חומרי הרוטב הראשון.
4. מוציאים את תבנית הירקות מהתנור, מניחים את הדגים כשצד העור כלפי מעלה, שופכים מעליהם את הרוטב.
5. מחזירים את התנור להמשך צלייה כ-15 דקות (תלוי בגודל הדג).
6. מוציאים את התבנית מהתנור, שופכים מעט מהרוטב על הדג ומגישים למרכז השולחן.
>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי
>> למתכונים נוספים של בת חן דיאמנט
באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: