"בבית הוריי נהגו לפתוח כל ארוחה חגיגית בדגים מבושלים/מטוגנים כמנה ראשונה. החגים מביאים איתם זכרונות רבים ולכן אני לרוב נצמדת למקור", מספרת ענת אלישע - דמיון ויצירה במטבח, שמעבירה סדנאות בוטיק לבישול ואפייה. השנה ענת בחרה להכין קציצות דגים עם זיתים שבורים מרירים - מנה קלאסית מהמטבח המרוקאי. "בחרתי בדג אמנון כי אני מאוד אוהבת את הטעם והמרקם שהוא נותן למנה ומעבר לכך בגלל כמות הוויטמין די שיש בו בנוסף לוויטמינים אחרים. הפעם, כל מרכיבי הקציצה נקצצו בסכין ואין לכם מושג איזה הבדל בטעם".

"אבל רגע לפני שאני מעבירה לכם את המתכון - נקודה חשובה", מוסיפה ענת, "אי אפשר להתעלם מאירוע הזפת המצער שקרה לפני כשבועיים. כרגע ולשבועות הקרובים, הפתרון הכי טוב עבורנו הוא דגי בריכות - אין שום סיבה שנוותר על מנת דג חגיגית".

המתכון המלא של ענת

מצרכים לקציצות:

1 ק"ג פילה אמנון טרי ללא עור ועצמות קצוץ דק (אפשר גם טחון גס)

1 בצל בינוני קצוץ דק

4-5 שיניי שום מגורדות

רבע צרור פטרוזיליה קצוץ

רבע צרור כוסברה קצוץ

חצי כפית גרידת לימון

כפית אריסה (לא חובה, משדרג)

2 כפות קמח מצה טחון דק

1 ביצה L

מלח

פלפל

חצי כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

חצי כפית כמון

קמח מצה טחון דק לציפוי הקציצות

שמן לטיגון קל של הקציצות 

קציצות דג אמנון ברוטב זיתים חריף (צילום: ענת אלישע)
המנה של ענת אלישע לליל הסדר | צילום: ענת אלישע

לרוטב:

500 גרם זיתים שבורים מגולענים (מרירים)

8-10 שיניי שום

3 עגבניות קלופות ופרוסות

2 פלפלים חריפים חצויים

2 פלפל יבש מתוק חתוך

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות

חצי צרור כוסברה קצוץ

כף רסק עגבניות

חצי כפית כורכום

2 כפות פפריקה מתוקה

מלח לפי הטעם

חצי כוס שמן זית 

אופן ההכנה:

1. בקערה מניחים את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב, מכסים בנילון נצמד ומכניסים למקרר.

2. את הזיתים מניחים בתוך סיר עם חצי כפית כורכום ומים עד כיסוי מלא. מביאים לרתיחה של 10 דקות, מסננים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת (המטרה, להוציא מרירות).

3. יוצרים קציצות מהעיסה, מצפים בקמח מצה ומטגנים קלות (טיגון חלקי לסגירה בלבד). מניחים על רשת צינון.

4. בסיר רחב מניחים את השום, הפלפל, הגמבה, העגבניות והתבלינים (כולל השמן), מערבבים היטב ומוסיפים כחצי ליטר מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הזיתים. מבשלים על להבה בינונית עם מכסה כעשרים דקות. מוסיפים את הקציצות ומבשלים עוד כרבע שעה עד הסמכה של הרוטב. מפזרים מעט כוסברה ובתאבון.

>> לעוד מתכוני אמנון ישראלי טרי

>> למתכונים נוספים של ענת אלישע

באפליקציית איזי ריכזו את כל המסעדות והעסקים באזורכם שמוכרים דגים טריים: