אוהבים לשתות בירה בבית אבל היא אף פעם לא עשירה וטעימה כמו ששותים אותה על הבר? כנראה שאתם לא מוזגים אותה נכון. עופר חבקין, סומלייה הבירה של "IBBL CARLSBERG" מסביר את כל השלבים למזיגה ושתייה נכונה של בירה מבקבוק זכוכית, כדי שהיא תרגיש לכם בדיוק כמו כוס בירה איכותית בפאב:
- לשמור במקום מוצל וקריר: האויבים הגדולים ביותר של בירה הם אור וחום. אם קניתם שישיית בקבוקי בירה בסופר והשארתם אותה ברכב במהלך כל היום, יש סיכוי סביר שהבירות יאבדו מהאיכות שלהן והטעם ייפגע. חשוב מאוד לשמור על הבירות במקום מוצל וקריר (בטמפרטורת החדר ובמקום בו קרני השמש לא נוגעות בבקבוק), לקרר לפני שרוצים לשתות ולמזוג את הבירה קרה.
- לבחור את הכוס המתאימה: נכון שכמעט לכל בירה מהחבית שתשתו בפאב יש את הכוס המיוחדת שלה? חשוב שתדעו שזה לא סתם למטרות מיתוג ושיווק ויש משמעות גדולה לצורת הכוס. המבנה האנטומי של הכוס מותאם לפרופיל הטעמים, ובעיקר הניחוחות של הבירה, ועוצב בכדי להעצים אותם. בבירות לאגר סטנדרטיות אפשר להסתפק בכוס שתייה רגילה, אך בבירות אייל בעלות פרופיל טעמים עשיר יותר, בין אם מדובר בבירות מרירות או פירותיות, מומלץ להשתמש בכוס בעלת מבנה עגול (אפשר להשתמש גם בכוס יין) על מנת ליהנות מהארומה העשירה של הבירה ולחוות את הטעמים והניחוחות בצורה הטובה ביותר. מומלץ תמיד למזוג לכוס ולא לשתות ישירות מהבקבוק, מאחר ושתייה מהבקבוק מבטלת מעל 80% מהחוויה הארומטית שמגיעה בכלל מהאף.
- לדאוג שהכוס תהיה נקייה וצוננת: כוס מלוכלכת או חמה יכולה להרוס לחלוטין את חווית השתייה ובעיקר את הטעם והארומה של הבירה. חשוב מאוד לדאוג שהכוס תהיה נקייה מכתמים שעלולים לפגום בטעם הבירה. למקפידים מבינכם, מומלץ אף לנקות את כוסות הבירה עם סקוצ' נפרד וכך למנוע חשש שבו טעמים אחרים ידבקו לכוס ויהרסו את הטעם הנקי של הבירה. מומלץ גם לקרר את הכוס בעזרת מים קרים לפני המזיגה, משום שכוס חמה עלולה "להחמיץ" את הבירה ולקלקל אותה.
- מזיגה לכוס כמו מקצוענים, פשוט זכרו את חוק ה-45/90/2: כמעט כל חובב בירה יודע שצריך למזוג בירה לכוס ביד נטויה בזווית של 45 מעלות, אך הטעות שרבים עושים היא למזוג את הבירה לאט לאט על מנת שהבירה לא תבנה יותר מידי קצף. מיזגו בקצב אחיד ולא איטי תחילה ב-45 מעלות עד לחצי כוס, יישרו את הכוס ל-90 מעולת תוך כדי מזיגה וצרו ראש קצף של 2 ס"מ. כך תבצעו פתיחה ארומטית מהירה להנאה מושלמת כבר מהשלוק הראשון.
- לסיים עם קצף בעובי 2 ס"מ: לקצף הסמיך שמעטר את הנוזל המריר תפקיד משמעותי מאוד בשמירה על האיכות והטעם. הקצף משמש כמעין "שמיכה" לבירה ומגן עליה מפני אחד האויבים הגדולים ביותר שלה- חמצן. בירה ללא קצף מסתכנת בכך שאוויר ייכנס אליה, יזהם אותה ויהפוך אותה לחמוצה, ולכן חשוב לדאוג לשכבת קצף אחידה, סמיכה ועבה.
- לשתות לאט, אבל לא לאט מדי: מומלץ לשבת ולשתות כוס בירה ברוגע ובכיף, אך לא כדאי לקחת את הזמן יותר מדי: אחרי כרבע שעה באוויר הפתוח הבירה שבכוס, שכבר אמורה לאבד את מרבית הקצף שלה בשלב זה, תהיה חשופה לחמצן ועלולה לקבל טעם לוואי. מומלץ לשתות ולסיים את הבירה תוך 10-15 דקות וכך להבטיח טעם ואיכות בכל לגימה, עד השלוק האחרון.
לכתבות נוספות על בירה היכנסו>
קינוח ובירה? מסתבר שזה שילוב קולינרי נהדר
8 שאלות שיבדקו עם איזו בירה תסיימו את היום
*אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת.