אתם במסעדה, אכלתם ארוחה טובה וכעת הגיע זמן הקינוחים. אתם נוהגים להזמין בדרך כלל קפה או תה לצד הקינוח שלכם? אם כן, בפעם הבאה שתזללו קינוח מתוק, נסו לשלב אותו עם בירה קרה. "כדאי לדעת, בירה וקינוחים זה שילוב מנצח", אומר עופר חבקין, סומלייה בירה. "רובנו מזמינים קפה לצד הקינוח כי המרירות שלו מאזנת את המתיקות של הקינוח. הבירה, כמו הקפה, מרירה גם היא ויש מגוון רחב של טעמים, סגנונות ורמות מרירות שונות, כך שקל יותר להתאים בירה איכותית לכל קינוח שיש".
השילוב בין בירה לקינוחים עדיין לא נפוץ ופופולרי כמו שתיית קפה לצד אוכל מתוק, אך מדובר בטרנד שתופס תאוצה בעולם ובעיקר באירופה. המרירות של הבירה משתלבת בהרמוניה אידאלית עם טעמו המתוק של הקינוח, ויחד הם יוצרים בפה חגיגה של טעמים שמאזנים ומשלימים זה את זה. אז מה הולך עם מה ואיך תדעו איזו בירה מתאימה לקינוח האהוב עליכם?
בירות כהות לשוקולד, בירות בהירות לפירות
ישנם כללי אצבע בסיסיים שחשוב שתזכרו כאשר תרצו להתאים בירה לקינוח שלכם: ככל שהטעם עשיר, מלא ו"כבד" יותר, כך גם הבירה צריכה להיות כהה, עשירה ועוצמתית יותר. לעומת זאת, בקינוחים קלילים ומרעננים המבוססים על פירות או גבינות, מומלץ לשתות בירה בהירה וקלילה בעלת פרופיל טעמים פירותי ומרענן, שיחמיא לטעמי הפירות או הגבינה.
הכנו לכם רשימה של כמה קינוחים אהובים והבירות שהכי מתאימות להם:
עוגת שוקולד- אחד הקינוחים הקלאסיים והאהובים ביותר, שתמיד מוצא מקום של כבוד בכל מסעדה או שולחן קינוחים. לקינוחי שוקולד מומלץ להתאים בירה כהה ועשירה בטעמי קלייה של קרמל / שוקולד / קפה ככל שטעם השוקולד עמוק יותר, כך הבירה צריכה להיות עשירה יותר בטעמי קלייה. אם אתם מחפשים בירה ישראלית שתחמיא לקינוח השוקולד שלכם, לכו על בירה שקמה אמבר אייל (אייל ענברי) המעולה, בירת קראפט בסגנון אמבר אייל שנוצרה משילוב של מספר לתתים בדרגות קלייה שונות, בעלת מרירות נעימה וטעמי קרמל שמשתלבים נהדר עם שוקולד.
עוגת גבינה- בין אם מדובר בעוגת פירורים קלאסית, עוגת ביסקוויט או קינוח על בסיס מסקרפונה או שמנת, מומלץ לשלב את בירה שקמה מרצן לאגר, בירת לאגר ענברית בסגנון גרמני בעלת 5.7% אלכוהול, שטעמה האגוזי משתלב נהדר עם גבינות.
פאי פירות- לא משנה אם מדובר בפאי או טארט מלאים בתות, תפוחים, לימון או אננס, בירה שקמה IPA שבעלת טעם הדרי עשיר ואיכותי ומרירות מודגשת תאזן בצורה מושלמת את מתיקות הפירות לביס מושלם.
כנאפה- הקינוח הכי טרנדי ופופולרי בישראל בתקופה האחרונה, הולך טוב כמעט עם כל בירה שתבחרו לשדך לו. הסיבה טמונה בפרופיל הטעמים הרחב של הכנאפה הגלילית: מצד אחד גבינה נמתחת, כמעט חסרת טעם, ומצד שני סירופ מתוק וכבד שנוזל מעל ונספג בתוך שיערות הקדאיף. לא משנה אם תבחרו בבירה כהה מרירה או בירה בהירה פירותית, סביר להניח שהביס שלכם מהכנאפה יהיה טעים ועוצמתי יותר.
"לכל אחד מאיתנו יש פרופיל טעם שונה והעדפות שונות", מסביר חבקין. "בפעם הבאה שתזמינו קינוח ותרצו לנסות לשתות לצדו בירה במקום קפה, תשאלו את עצמכם איזה קפה אתם אוהבים לשתות יחד עם הקינוח: אם אתם אנשים של קפה שחור או אספרסו חזק, בירה כהה היא הפרטנר הטוב ביותר שלכם. אם אתם אוהבים קפה הפוך או קפוצ'ינו- לכו על בירת חיטה בהירה".
כל מה שנשאר זה לקפוץ למסעדה או לבית הקפה הקרוב אליכם, להזמין קינוח ובירה קרה מהחבית, וליהנות מחוויה קולינרית שתפתיע אתכם ואת בלוטות הטעם שלכם.
בתיאבון ולרוויה.
לכתבות נוספות על בירה היכנסו>
קינוח ובירה? מסתבר שזה שילוב קולינרי נהדר
בירת קראפט ישראלית: הסיפור מאחורי מבשלת בוטיק המסקרת
*אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת.