כבר יצא לכם להכיר את ברלין האחרת? ברלין הפכה כבר מזמן ליעד ישראלי מתויר, שלא לומר – לקלאב מד של היפסטרי ארצנו והעולם. אז במקום אגדו עושים פה שופינג יד שניה ובמקום הכל כלול קונים קורי-ראסט בדוכן הקרוב – כך או כך ברלין היא עיר שוקקת, חיה ומתרחשת, בה אפשר להרגיש את ההיסטוריה נושמת ולראות את העבר בכל פינה ופינה.
מחפשים טיסה זולה לברלין? היכנסו ל-smartair
אם מיציתם את בנין הפרלמנט המדהים, אכלתם שטרודל תפוחים בקפה איינשטיין, חרשתם כל חנות בקו-דאם והכרתם מקרוב את האבנים בחומה ששרדה – העיר מציעה לכם לקחת את הצעד הבא ולהיכנס לעולם האלטרנטיבי שלה.
חולמים לצאת למסע אורבני חוצה גבולות? זו ההזדמנות שלכם
אומנות אלטרנטיבית: יוצרים אומנות במפעל הנטוש
כדאי להתחיל בהתבוננות בתערוכה הכי חמה בעיר: אמנות הרחוב על קירות ברלין הססגוניים. מדי שני, רביעי, שישי ושבת, ב-12 בצהרים, תוכלו להגיע למגדל הטלויזיה באלכסנדרפלאץ כדי להנות מסיור האומנות האלטרנטיבית ואפילו להתנסות ביצירת אומנות שכזו, בטכניקות הייחודיות שלה. כן, בסיור אומנות הרחוב של ברלין תפגשו יותר מ-40 יצירות מקומיות ובינלאומיות וכם חלק מהאומנים שעומדים מאחוריהן: המדריכים הם אומני רחוב בעצמם והם יחברו אתכם לרחובות הערים וליצירות האחרונות שנוספו אליהם. כיון שהאומנות מאוד פעילה, הסיור של השבוע לא דומה לזה של השבוע שעבר. בתום הסיור תוכלו להמשיך לסדנת יצירה בה תיצרו את האומנות שלכם, במפעל נטוש.
תערוכת אומנות רחוב בברלין. משתנה מדי שבועאם אתם כבר באלכסנדר פלאץ, בואו לראות באמת את ברלין האחרת. לא צריך להתאמץ, גם לא להירשם מראש – פשוט להסתובב וללכת לאורכה של קארל מרקס אלה, לכיוון מזרח. מדובר בפעילות שתחשוף לכם את ברלין האחרת יותר מכל חוויה, כי בזמן ששאר העיר נצבעה בצבעים ססגוניים, ככל שתלכו מאלכסנדרפלאץ מזרחה, אל תוככי השדרה, תראו שהזמן בה עצר מלכת: בנייה סובייטית ומנוכרת, אפרפרות כבדה שמאפשרת בקלות למיין את התחושות שהיו פה ברחוב לפני נפילת החומה. תוכלו לעצור לשתות באחד מבתי הקפה שבשדרה ולגלות שהאנגלית של היושבים פה לא מצוחצחת כמו של שאר יושבי העיר, להביט מסביבכם ולקבל הצצה אל האנשים שחוו את ברלין המזרחית באמת.
ובתפקיד הכיסאות: אסלות סגורות במסעדה
ואם הטיול הזה עשה לכם חשק, גשו למוזיאון ברלין המזרחית. שם תוכלו באמת להיכנס לימים ההם - כי בזמן שמוזיאונים אחרים מבקשים מכם לא לגעת במוצגים, המוזיאון הזה מכניס אתכם לסלון ביתה של משפחה במזרח ברלין, לארון הבגדים המדהים של הברלינאית הממוצעת אז (תצטרכו להתאפק לא להשאיל ממנה פריט), למטבח, למחברות התלמידים וגם למרשמי הרופא – הכל פרוש לפניכם, כדי שתוכלו להביט בקרוב ולדמיין מה עבר על האנשים שברחובותיהם הילכתם לפני כמה דקות. והחברים במוזיאון לא מזניחים גם את הכבישים: הבקור במוזיאון כולל כניסה לטראבי אמיתית, כך שתוכלו לבדוק את ההילוכים וגם את מצב הריפוד.
מסעדת KLO ברליןאחרי שקיבלתם מושג על מה שמתרחש כאן, הגיע הזמן למלא את הבטן. אם היה לכם מספיק מהמחירים האטרקטיבים במסעדות עטורות כוכבי המישלן שבעיר, אולי תעדיפו לבקר דווקא בשירותים. לא, זה לא מה שאתם חושבים: במערב ברלין מחכה לכם מסעדת "קלו" או בתרגום: "השירותים". המסעדה – פאב הזו מציעה לכם לשבת על אסלות סגורות, בין מברשות שירותים שמשתלשלות מהתקרה ולאכול את המנות שלכם מ... סירי לילה. בתיאבון.
שבו, שבווכשהערב יורד על ברלין אבל העיר רק מתעוררת. את הערב שלכם כדאי להתחיל בצורה לא רגילה: בפאב ד"ר פונג. אם עיצוב מפונפן זה הקטע שלכם – עדיף שתסתובבו ותלכו מכאן עכשיו: ד"ר פונג הוא לא פאב יפני, אלא פאב פינג פונג לא מעוצב אבל כן מגניב בפרנצלאוארברג. מה עושים פה? שותים בירה, מנשנשים וכמובן – ניחשתם נכון: משחקים פינג פונג אל תוך הלילה. משחקים רבי משתתפים מתרחשים פה בין המבלים ולכל הצופים יש מספיק מקום לשבת בכסאות הפשוטים הפזורים מסביב לזירת ההתרחשות.
אחרי שהתבשמתם כהלכה, תוכלו לטייל לרובע החביב על ההיפסטרים - קרויצברג, ולבדוק את תפקוד החושים בפאב שלא תשכחו כל כך מהר: “מאדאם קלוד".
הפאב, שבמיקום שלו פעל פעם בית בושת הוקם על ידי שלושה צרפתים שנפלו על הראש – אבל באמת. כל המקום – מהתמונות, דרך השולחן ועד מפת העולם - הפוך שם. הרצפה בתקרה ולהיפך. מה יש פה? הופעות חיות, סשנים של די-ג'יי, חידוני מוזיקה בהם צריך לנחש את השיר וגם במה פתוחה.
18 מטרים של מגדל טיפוס
אחרי ששתיתם – הגיע הזמן לרקוד והמקום לעשות את זה הוא מועדון "תחנת הרכבת התחתית" שנמצא בפרידריך שטראסה הידוע וזכה לעיצוב מיוחד: מקטעים עם קירות שעשויים מחצאי עיגול חלולים, רצועות פסלים שתלויות באוויר וקירות שמצופים בזכוכית מעושנת שגורמת לבליינים להרגיש כאילו הם בתעלה של תחנת רכבת תחתית. מופיעים פה די-ג'יים מקומיים ובינלאומיים שממלאים את שתי רחבות הריקודים של המועדון.
אחרי שביליתם אתמול כל הלילה – תודו לנו על ההכוונה למקום חשוך שיהיה ידידותי לעיניים העייפות שלכם. כן, שווה לכם מאוד לרדת למחתרת: לברלין יש מערכת ענפה של תעלות תת-קרקעיות וסיור מיוחד שמפעיל ארגון ללא מטרות רווח מציע לכם לרדת מתחת לפני הקרקע ולהכיר את העיר מהקרביים: בונקרים, מערות ותעלות שנמצאות ממש מתחת לרחובות ושימשו את האנשים שניסו לחצות את החומה והעדיפו לנסות את מזלם במעבר תת קרקעי, במקום המבצע המסובך שדרש הרצון הזה מעל לפני השטח.
אם המקום הכי נמוך בברלין לא מספיק לכם, אולי תרצו להביט עליה מלמעלה, אחרי שתטפסו על "הקונוס" - מגדל הטיפוס הכי גבוה בעיר שהיה פעם בונקר והיום משמש לטיפוס לגובה של לא פחות מ-18 מטרים – בתוך הבנין וגם מחוצה לו.