אנחנו די משוכנעים שהביטוי "לא משחקים עם אוכל" הומצא על ידי הורה מאוד מתוסכל לתינוק מאוד סקרן. תינוקות ופעוטות, מעצם היותם כאלה, מיועדים ומכווננים לשחק/לזרוק/לשפוך/לבלוע ולירוק כל דבר שנקלע לאיזורם. ברוב המקרים יימצאו בכל זירת פשע כזו: בננה, עגבניה מרוסקת, אבוקדו כמובן, שאריות של חביתה ורוק מהול בריר, נגיעות של נזלת והורה אחד על ארבע מנקה את הכול עם מגבון לח. ילדים, אתם יודעים.
אבל האמת היא שאין הנאה גדולה יותר מלשחק עם אוכל, כל עוד המשחק הזה לא מלווה בזוהמה אחת גדולה. עם השנים, אנשים מפתחים בלוטות טעם מאתגרות במיוחד שמסוגלות להכיל שילובי טעמים מעניינים, מוזרים ומקריפים. בינינו, חביתה וסלט זה כל כך אוברייטד ומשמים, שאין לנו שום בעיה לנסות חלק מהשילובים הבאים, שחלק מחברינו הטובים שיתפו אותנו בהם. נסו בבית. ותזכרו: יש חושך בבטן. השד רק יודע מה באמת קורה שם.
כריך חמאת בוטנים ומלפפון חמוץ
אתם לא צריכים לשאת ברחמכם יצור קטן כדי להתחבר לטעמים האלו שמרגישים הזויים. אבל חכו: החמיצות של המלפפונים זה כל מה שחמאת הבוטנים העשירה והשומנית צריכה. "זה הפתרון הכי מהיר וטעים שלי בימים שאין לי כלום בבית", מספרת לנו נטע, 30, מתל אביב. "אלו המוצרים שתמיד יש לי במטבח וזה מציל אותי בימים ארוכים שכל מה שבא לי זה להתיישב על בינג' עם נשנוש. זה מעדן!".
אבוקדו ובננה
"היא נראתה כמו המטפלת המושלמת עד שיום אחד ראיתי אותה מועכת אבוקדו ובננה ומתכננת להגיש את זה לבת שלי, שהייתה אז בת שנה וחצי. הייתי מזועזעת", מספרת לנו לימור. "באמת שלא הבנתי מה זה. היא הרגיעה אותי שהבת שלי כבר חוגגת על המעדן הזה חודש ואני חייבת לטעום גם. אז ניסיתי והתאהבתי. הבעיה היא שצריך לסנכרן את הבשלות של שני המוצרים האלה וזה חתיכת אתגר".
אגוזי וגבינה לבנה
"אף פעם לא אהבתי יותר מדי מתוק, אבל היה חטיף אחד שלא יכולתי להעביר את הלימודים לבגרויות בלעדיו. גם היה לו את השם הכי חמוד בקיוסק: אגוזי והוא דפינטלי היה האגוז שלי", נזכרת עינת, 40. "שילוב של אגוזי לוז שלמים (!) ושכבת שוקולד. אבל אחרי ביס, שניים, הוא היה לי מתוק מדי. הפיתרון שמצאתי היה 'לנגב' אותו עם גבינת לבנה, כמו שמנגבים חומוס ופיתה. הטעם החמצמץ הקל של הגבינה עם המתיקות של אגוזי ו'הניגוב' המאולתר שלי הפך לטקס נשנוש קבוע, שהגיע לשיא בבגרות בספרות, 5 יחידות. עד היום אני מתענגת על זה. על הנשנוש, לא על המבחן".
חומוס וגבינה צהובה
"יצרתי לעצמי לא מעט אוייבים וערימות של צחוקים על חשבוני בגין השילוב הזה אבל זה כל כך לא מזיז לי, כי הטעם הוא גן עדן. פיתה עם חומוס וגבינה צהובה זה הכריך האולטמטיבי בזכות המרקמים השונים, ושילוב הטעמים של חמצמצות ומרירות ומליחות. וגם: הכי קל להכנה. ומי שלא טוב לו, יום טוב לו", מסכמת אלה, 35.
פסטה עגבניות וקוטג'
"התגלית הגיעה בהיעדר פרמז'ן/גבינה צהובה בבית. אני חולה על אוכל מוקרם אבל לא היה לי בבית. הייתי רעב מת ועייף מדי לרדת לסופר, וכל מה שהיה זה קוטג'. אז ניסיתי וזה עבד. כל כך עבד שזה המתכון הקבוע בבית. זה טעים. לא יודע למה, זה פשוט ככה". אמיר, 25.
חמאת בוטנים על המבורגר
"אני נסיינית באוכל ושמעתי פעם משהו על החיבור הזה, וזה נשמע לי דוחה ומפתה באותה מידה וניסיתי, והתאהבתי והתמכרתי. כי תכלס חמאת בוטנים זה החיים ועם המבורגר שיצא הרגע מעל האש – זה החיים הטובים. פשוט מאוד", אומרת ומשווקת היטב את השילוב שירה, 29.
צ'יפס וגלידה
"בטוח שיש עוד המון אנשים שמכירים את השילוב הזה. או יותר נכון ילדים. או הורים לילדים. זה מסוג הדברים שאתה לומד דרך הילד שלך. הולכים לדוכן של מזון מהיר, מזמינים ארוחה וקינוח. ומפה לשם, אתה מוצא את עצמך טובל את הצי'פס המלוח והמטוגן בתוך הגלידה הקרה והמתוקה. וסידרת לך אחלה מעדן וכאב בטן. אבל זה כך כך שווה את זה", נעמה, 34.
פופקורן וקטשופ
"חברה הכינה קערה בבית וזה היה נורא לראות את זה מהצד. היא הרסה לי ברגע את החטיף הקדוש מכולם כששפכה על הכול קטשופ בלי רחמים. פופקורן הוא באמת נחמה ולא הבנתי איך היא מעוללת את זה לענן הלבן והמלוח שלי. אבל היא דרשה שאני אטעם ודחפה לי אחד עם קטשופ לפה. ורציתי לשנוא את זה כל כך, עד שאהבתי את זה כל כך. מודה שעד היום יש לי יחסי אהבה-שנאה עם הסיפור הזה, אבל, בדיוק כמו הסיפור עם האקס שלי, אני לא יכולה להתכחש גם לזה". הילה, 31.