צינורות. התרגלנו לקבל אותם כמובנים מאליהם, שזורים בחיינו בכל מקום אליו נלך. הם מתחברים מאחורי קירות הבתים שלנו, ולמעשה מרכיבים את רוב התשתיות בבית; הם מחווטים סביבנו את כל אמצעי התקשורת שאנחנו צורכים והם נמצאים גם בתוך הגוף שלנו, כמוליכים שמחברים בין החלקים ויוצרים מבנה אחד שלם ומתפקד.
בדיוק את הנקודה הזו מנסה להעביר התערוכה "טיוביקס – המעברים הסודיים של החיים", שמוצגת במדעטק בחיפה. התערוכה, שמתאימה למבוגרים וגם לילדים, מכניסה את המבקרים בה לעולם המפתיע של הצינורות – שיקבלו בעצמם חיים ויבלעו את הקהל, ירקדו סביבו ויחשפו אותו לתהליכים שונים ומעניינים.
תודו שלא חשבתם על זה אף פעם ככה, אבל צינורות הם די מדהימים. וכדי להוכיח לכם את זה, אספנו ברחבי הרשת צילומים של 15 צינורות שקצת יצאו מהקשרם וקיבלו טוויסט מדליק ומרתק.
רוצים לזכות בכרטיסים לתערוכת TUBIX לכל המשפחה? הכנסו לכאן בהצלחה!
קיר הפרדה פנימי בתוך החלל
כאן השתמש משרד של מעצבי פנים בקונסטרוקציית צינורות PVC כדי לייצר קיר הפרדה פנימי בתוך חלל. המטרה הייתה ליצור מחיצה ובכל זאת להותיר את המרחב רחב ונושם.
מתקן לאחסון נעליים
אנחנו לנצח נחפש פתרונות טובים לאחסון נעליים. במתקן הזה השתמשו בצינורות PVC חתוכים, אותם הצמידו לקיר ויצרו מבנה מאורגן וגם אסתטי, בו אפשר למצוא בקלות את הזוג שמחפשים.
מרחב פתוח ואוורירי
עוד קיר הפרדה פנימי, והפעם בחדר שירותים: נדמה שהשימוש בצינורות במקרה הזה תרם לאווריריות של החלל, וליצירה של מרחב פתוח, לא מחניק, מאוורר – ומלא ברק.
מתלה מעילים מקורי במיוחד
מתלה המעילים המדהים הזה הוא דוגמא לאיך אפשר לקחת פריט – ברז פשוט – שיצא משימוש, ולא רק שלמחזר אותו, אלא גם לשנות לו יעוד בדרך מקורית ומפתיעה.
ידית לדלת
כשחושבים על זה, ידית לדלת יכולה להיות עשויה כמעט מכל דבר שיש לו צורה הנוחה לאחיזה. בפאב הזה במונטריאול לקחו צינור ישן והצמידו אותו לדלת כידית, מה שנותן למראה הכניסה טוויסט מגניב.
גינת תבלין מעוצבת
וכאן אסופה של צינורות ישנים הפכו לגינת עשבי תבלין מעוצבת בסטייל. קצת עבודת חיתוך וחיבור, למלא באדמה, לזרוע, להשקות – והנה לכם פינת חמד מגניבה בחזית או בצד הבית.
אגרטל מודולרי
את האגרטל הזה אפשר לחבר, לפרק ולהרכיב מחדש, ממש כמו משחק בלגו: הוא מורכב מכמה צינורות וחברים, המאפשרים לו מודולריות מושלמת.
מפה תלת מימדית
בכניסה לחנות בגדים באוסטרליה הוצב המיצב הזה, שמרכיב מאין מפה תחת מימדית מצינורות ולבנים. המסר הוא – תנו תשומת לב לבחירות שלכם ולאן אתם פונים.
תקרת כניסה מעוצבת
תקרת הכניסה לבנייני טד במנהטן היא דוגמא מרשימה לאיך אפשר להוציא את הצנרת מחוץ לקירות, לחשוף אותה ולהפוך אותה לחלק מרשים מעיצוב הפנים של החלל.
מתקן נשיפה מקורי
צינור יכול גם להעביר אוויר ולייצר קולות, ומתקן הנשיפה המקורי הזה, שצולם במגרש שעשועים, מיועד בדיוק בשביל זה.
גוף תאורה מדליק
כחלק מהתפישה שצינורות לא חייבים להתחבא במחשכים, עוצב גוף התאורה המרשים בקבלה של מלון בסינגפור – שטוען שצינור יכול להיות אפילו אלמנט מואר ומאיר.
עיצוב תעשייתי מלא אווירה
גם בחלל המסעדה הזו יצרו ניראות של הצנרת, הפעם צבועה בירוק, במה שמוסיף לחלל לוק קצת תעשייתי, קצת מיושן – ומאוד מיוחד.
גמיש, יצירתי ומעביר היטב את המסר
צינור גומי יכול להיות מאוד גמיש, מה שמאפשר לנו לנצל אותו, למשל, למטרות כתובות: בדוגמא הזו הוא מייצר את המילה "סייל", ויכול בקלות להוות גימיק מגניב במכירה של ציוד לבית ולגן.