אורח החיים המודרני של ימינו מוביל ליצירת כמויות עצומות של פסולת, כך שאדם בישראל מייצר בממוצע כ-2 ק"ג פסולת ביום. על מנת למזער את הנזק הסביבתי שזה יוצר ולאפשר מיחזור של כמה שיותר פסולת, הוצבו בערים וביישובים ברחבי הארץ פחי מיחזור, באמצעותם ניתן להפריד פסולת על פי סוגים שונים של אריזות. אבל איך תדעו להשליך את הפסולת שלכם לפח הנכון? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
מה משליכים לפח הכתום?
לפח הכתום מפרידים פסולת אריזות מכל הסוגים, מלבד זכוכית ונייר, ועל האריזות להיות ריקות משאריות מזון כדי לא לפגוע בתהליך המיחזור. לפח הכתום ניתן לזרוק אריזות פלסטיק של מוצרי מזון, מוצרי ניקיון, מוצרי טיפוח ושקיות פלסטיק. כך למשל, תוכלו לזרוק אליו את השקית הריקה של הפסטה שהכנתם לצהריים, את בקבוק הקטשופ, את שקית הבמבה שנשנשתם בערב, את קופסת החומוס שניגבתם, את בקבוק מרכך הכביסה או הבקבוק של הנוזל לניקוי הרצפה. גם מקומן של אריזות המתכת הוא בפח הכתום, וביניהן תרסיסים וקופסאות שימורים, כך שאת קופסת השימורים של התירס, את פחית הטונה, את תרסיס הדאודורנט, את התרסיס נגד ג'וקים או אריזת המתכת של תחליף החלב לתינוקות, את כולם תזרקו ריקים לפח הכתום. בנוסף, קרטוני משקה, כמו חלב וקרטוני מיצים, מתאימים גם הם לפח זה, וזאת בניגוד לקרטון רגיל.
מה משליכים לפח הסגול?
לפח הסגול יש לזרוק אריזות זכוכית, כמו בקבוק שמן זית שהסתיים, בקבוק בושם ריחני שנותר ריק, צנצנות ריבה שחוסלו בארוחת הבוקר או צנצנות זכוכית של קפה. ומה לא משליכים לפח הסגול? בקבוקי בירה, יין ואלכוהול – בקבוקים אלה נתונים תחת חוק הפיקדון ויש להחזירם לרשתות השיווק.
עד כמה המיחזור הוא חלק מהחיים שלכם? בואו לבדוק
מה משליכים לפח הכחול?
לפח הכחול יש לזרוק ניירות ועיתונים, קרטונים דקים ואריזות קרטון ביתיות, כך שזהו המקום לעיתון של אתמול או למגזינים ישנים שהחלטתם להיפטר מהם, לתבניות ביצים ריקות, לשקיות נייר, לקרטון של הפיצה שהזמנתם אמש, לקופסה של דגני בוקר, למחברות שהגיע הזמן להיפרד מהן או לגלילי נייר טואלט.
ומה לגבי בקבוקי פלסטיק? בנוסף לפחים הצבעוניים, בנקודות רבות בסביבת המגורים שלכם תוכלו למצוא מיחזוריות אליהן ניתן לזרוק את בקבוקי השתייה הריקים מפלסטיק בגודל של ליטר וחצי ומעלה, אותם הפרדתם למיחזור כבר בבית.
תהליך מיחזור הפסולת והפרדתה לפחים השונים הוא קל ופשוט ודורש מינימום מאמץ. אם מיחזור יהפוך לחלק מהשגרה היומיומית בכמה שיותר בתים, יהיה זה צעד חיובי ומשמעותי עבור איכות הסביבה ואיכות החיים של כולנו. בהצלחה!
בואו לקבוע איתנו את שיא ממחזרי האריזות בישראל
ממחזרים? מתחילים למחזר? לכבוד יום המחזור 2021, תאגיד מחזור האריזות תמיר קורא לכם להצטרף בלחיצת כפתור וליצור יחד שינוי גדול.
*השיא הינו של ממחזרי פסולת אריזות בפח הכתום בישראל לפי הצהרתם