"הייתי משקשקת נגרוני, זו בדיחה של אנשי אלכוהול", מספרת ויטה ולדימירסקי, שגרירת מותג בקרדי בישראל שמכירה את עולם הברים כבר מגיל 18. לאחר שעברה קורס ברמנים, עבדה בברים בכל העולם, מסעדות יוקרה ועוד.

"באחד הימים, הייתה תחרות קוקטיילים לנשים בלבד" היא מספרת," לא ידעתי כלום על קוקטיילים, ג'ין וטוניק היה הדבר הכי מסובך שעשיתי עד אז, אבל זרמתי, ונכשלתי בגדול. הייתי ב-10 דקות אובר טיים והדרינק שלי היה מוגזם, אבל היה לי כל כך כיף, נחשפתי לקהילת ברמנים מכל העולם וממש גיליתי אהבה חדשה".

ביום שאחרי, ויטה עזבה את העבודה היומית שלה, והתמקדה בחלום החדש: קוקטיילים. "התחלתי לעבוד עם אנשים שהמקצוע והתשוקה שלהם זה להכין קוקטיילים, הבנתי עד כמה אני לא יודעת כלום, וזה רק דחף אותי קדימה ללמוד ולהבין יותר. כל מה שלא הכרתי חיפשתי בגוגל. בגלל שעולם האלכוהול היה הרבה פחות שופע ידע מהיום, נאלצתי להתבסס על ניסוי ותהייה, ניסינו כל הזמן הרכבים חדשים, הייתי חייבת להיות יצירתית".

ויטה ולדימירסקי (צילום: Jarryd Kelly Smith )
ויטה ולדימירסקי, שגרירת מותג בקרדי בישראל | צילום: Jarryd Kelly Smith

אחרי חצי שנה, ויטה כבר זכתה לראשונה בתחרות קוקטיילים של מותג וודקה מוביל, במקצה צעירים, משם היא טסה ללונדון, והתשוקה לעולם הקוקטיילים רק הלכה וגדלה. "עד היום אני לומדת כל הזמן משהו חדש, אין לזה סוף. יש בתחום הזה המון אדרנלין וסיפוק גדול, שמתמכרים אליו, כשרואים שיש לזה גם אפיקים מקצועיים, מבינים שיש בזה גם עתיד". בהמשך ויטה כבר הספיקה להיות מתמחה באירוע השנתי של-Tales of Cocktails - פסטיבל הקוקטיילים הגדול בעולם, לזכות בתחרויות קוקטיילים בין לאומיות, לעבור לעבוד בהודו ברשת מלונות יוקרה ולפני שבועיים היא חזרה לישראל, כדי לשמש כשגרירת בקרדי בישראל. "מעבר לגעגועים לישראל, חזרתי בשאיפה לתת לשוק המקומי את מה שעשיתי מעבר לים, וזה מאוד מרגש אותי".

"מיקסולוג" - מומחה לערבוב ולזיקוק משקאות

אחד מהתארים שויטה נושאת הוא מיקסולוגית. בדומה לעולם הקולינריה שם ה"טבח" הועלה לדרגת שף, עבר גם עולם האלכוהול מהפך, לא עוד ברמן שמוזג וודקה, אלא מיקסולוג שמומחה לערבוב ולזיקוק משקאות. תרבות הקוקטיילים עברה הרבה שינויים בארבעים השנים האחרונות. ממשקאות זרחניים באייטיז ובניינטיז שנושאים שמות מביכים כמו "אורגזמה", ו"סקס און דה ביץ", מעוטרים במטרייה קטנה ועמוסים בסוכר. מאז עלינו שלב באבולוציה, וכמו שעולם הקולינריה התפתח ונהיה מאוד "פיין" כך גם תרבות הקוקטיילים.

למיקסולוג יש את השיטות והטכניקות שנועדו להעצים את הטעמים ואת הניחוחות של הקוקטיילים, כשהמטרה היא אחת: עוצמת החוויה. כך בעצם נולד טרנד הקוקטיילים השקופים. "זה כלי מטורף לרגש את הלקוח ולגרום לו חוויה אחרת"

אז מה זה בעצם קוקטייל שקוף?

קוקטייל שקוף הוא נוזל צלול, ארומטי ומאוזן היטב. המיקסולוג\ברמן יסיר את כל הרכיבים המוצקים המופיעים במתכון, וישאיר את הנוזל צלול. המראה של הקוקטייל השקוף יכול להטעות מאוד, הוא אולי נראה צנוע, אך הוא עמוס בטעמים המספקים את האיזון המושלם בין תבלינים, מתוקים, הדריים ומרירים.

קוקטייל שקוף (צילום: 
shutterstock By Igor Normann)
צילום: shutterstock By Igor Normann

"הוא קליל, מתאים לקיץ, ויש הרבה מקום לשחק עם המרכיבים. בברי יוקרה יש מכשירים מיוחדים וצנטרפוגות, כדי להפוך משקה עם צבע לשקוף. אבל הטרנד הזה הולך וזולג לעוד ועוד ברים, ומה שיפה הוא שאפשר גם לשחזר את זה בבית. כשיש מגוון של תוספות מעניינות כמו טוניק אשכוליות שקוף, אפשר להוסיף אותו ל וודקה ויוצא טעם מעניין. אפשר לשחק עם הקישוטים, להשתמש בכל פירות העונה: אבטיחים, אפרסקים, ענבים בתוך הקוקטיילים, זה משפר את הטעם ואת המראה, או לקחת את הטרגון, שבארץ הוא פופולרי ואפילו גדל בגינות, להוסיף אותו לוודקה, קצת לימון וסודה אשכוליות".

במבט ראשון, המשקה שקוף לחלוטין. כשמקבלים משקה כזה, חושבים שהטעם עומד להיות סתמי גם כן, ורק כשטועמים מגלים שהדרינק מפוצץ בטעמים. החוויה הזו, כשמצפים למשהו אחד ומקבלים משהו אחר, היא "מיינד בלואינג" וסוד הקסם של המשקאות השקופים - זו זריקת אדרנלין לגוף שמייצרת חוויה על חושית".

אחת הסיבות שקוקטיילים שקופים הפכו ללהיט שכבש את העולם, היא העובדה שהאופי שלו זורם ופשוט - המרכיבים זמינים, ההכנה קלה ואחוזי האלכוהול בדרך כלל  נמוכים ומאפשרים לנו להנות מיותר מדרינק אחד, ובכל מזג אוויר.

"אנחנו חיים בעולם של חוויות", אומרת ויטה, "משקה שקוף ומלא בטעם, מוסיף לחוויה ומייצר את אפקט הוואו. יש בר בהונג קונג שכולו מוקדש לקוקטיילים שקופים בלבד. הם לקחו את כל הקלאסיקות כמו 'פינה קולדה' ו-'מאי טאי' ופשוט העבירו אותם תהליכים עד למצב שהם שקופים, אבל עם אינספור טעמים. סוד הקסם בהכנה, הוא שלעתים מספיק 2-4 מרכיבים איכותיים בשילוב טעמים אהובים ויש לנו משקה נפלא, עם סטייל ובלי הרבה מאמץ".

גרייגוס (צילום: שיווק גרייגוס)
גרייגוס | צילום: שיווק גרייגוס

עשינו לכם חשק לאיזה דרינק? קבלו כמה מתכונים פשוטים שגם אם אתם לא מיקסולוגים מומחים, תוכלו להכין אותם בבית בקלות:

GREY GOOSE & TONIC 

  • 50מ"ל Grey Goose Vodka
  • 100 מ"ל טוניק איכותי
  • למזוג את כל המרכיבים לכוס, להוסיף קרח ולקשט עם חתיכת לימון
  • ניתן ומומלץ להוסיף את פירות העונה כמו אבטיח, אפרסק, ענבים או כל פרי טרי זמין

 LE GRAND FIZZ

  • 35 מ"ל Grey Goose Vodka
  • 20 מ"ל סן ג'רמיין, ליקר אלדרפלאוור (סמבוק)
  • 3 שמיניות מלימון, אם יש ליים עדיף
  • 75 מ"ל סודה קרה
  • מועכים בכוס את הלימון
  • מוסיפים את שאר המרכיבים פרט לסודה ומערבבים.
  • למלא את הכוס בקרח ולמזוג את הסודה
  • לקשט בפרוסת תפוז טרי

 TARRAGON AND PINK GRAPEFRUIT SHPRITZ

  • 40 מ"ל Grey Goose Vodka
  • 20 מ"ל מרטיני ביאנקו (לבן)
  • 5 מ"ל סירופ מי סוכר
  • 75 מ"ל טוניק בטעם אשכוליות, Franklin & Sons
  • ענף טרגון טרי ופלח אשכולית
  • למזוג את כל המרכיבים לכוס
  • להוסיף קרח, לערבב ולקשט עם פרוסת אשכולית וענף הטרגון